crashPC píše:nevím co hledátě na signálu. pokud je obraz stabilní a nepadá, máte maximální kvalitu. Pokud se vám i tak obraz nelíbí kvůli artefaktům v obraze (ne nějaký přeskakování nebo uplné deformace částí obrazu) tak máte smůlu. To je kvalita digitálu. Nádherně komprimovaná "až na krev" a to i se zvukem ze kterýho se mi chce akorát blejt. řekl bych že celá digitální technologie jako taková je trochu úkrok stranou.
Nejspíš si asi někde šlápl do hovínka ne? O čem to tu točíš v tomhle vlákně? Už několikrát a nejen já zde jasně dokazuji jak je současný signál v Brně kvalitní a že naprosto zásadní pro perfektní obraz i zvuk je technické vybavení pro příjem. Pokud svůj digitál chytáš na nějakou USB klíčenku do notebooku a k tomu používáš prutovou anténu postavenou na stole s nějakým pseudozesilovačem, tak je naprosto jasné, jak nešťastný z toho DVB-T vysílání asi musíš být. Ale to je opravdu jen tvůj vlastní problém.
---------------------------------
Nasazení ST od Philipsu (viz víše) jsem ze zbavil posledních nedokonalostí, které způsoboval předchozí STB Sigmatek. Obecně se uvádí, že za špatnou funkci Sigmateku je často zodpovědný HDD, což potvrzuji. BOhužel HDD se v Sigmateku doslova "upéká" a nemám odvahu tam dát kromě obstarožní a ne moc spolehlivé 40ky znovu zánovní 160ku. Poprvé tam vydržela 3dny, než se odporoučela do věčných lovišť. Disk je tak horký, že se o něj doslova spálíte. Sigmatek totiž nemá vůbec nijak vyřešeno odvětrávání a hlavně, disk se točí neustále i když nic nenahrává, prostě pořád, jakmile zapnete STB, takže se doslova upeče. Po cca dvou měsících provozu bohužel suše konstatuji, že tento STB není vhodný ke koupi v provozu s HDD.