Zdravim vsetkych... Mam totiz vazni problem... na mojej VGA mam este povodny chladic. Je to Gainward 6800 GS, AGP !!! verzia. Problem spociva v tom,ze je strasne hlucny. Potrebujem poradit aky chladic by ste odporucali na tuto kartu. cena tak okolo 1000,- SK, kedze som zo slovenska.
Pocul som rozne problemy pri instalacii, tak poprosim co najlepsie rady a overene chladice...
Zevraj problem spociva v HSI mostiku pri VGA.
Moja VGA
A spominany HSI mostik :
Dakujem vsetkym
Asus Lamborghini VX2S Black Carbon Edition
Mobile Intel® PM965 Express, Intel Core 2 Duo 2,2Ghz, 2GB DDR2 Ram 800Mhz+Asus Turbo Modul, 8600GT 512DDR 128Bit, 15,4" Display, 180GB HDD Hitachi 7200 RPM, Matshita BD-MLT Blu-ray disc with Windows Vista Ultimate...
S temihle montaznimi otvory jedine nejakej domorobo bastl.
Zkus chladic rozebrat a promazat kvalitnim mazivem.
A zkus jestli nahodou nema karta regulaci otacek.
Zdravim, vcera poobede sem rozobral kartu... ocistil chladenie a prepastoval s AC-MX 2, teploty sa snizil na maximum 55C ale hluk bohuzial ostal...
Preto som Vam to odfotil aby ste mi mohli poradit co dalej:
Prosim poradte mi to sa uz vazne neda pocuvat
Asus Lamborghini VX2S Black Carbon Edition
Mobile Intel® PM965 Express, Intel Core 2 Duo 2,2Ghz, 2GB DDR2 Ram 800Mhz+Asus Turbo Modul, 8600GT 512DDR 128Bit, 15,4" Display, 180GB HDD Hitachi 7200 RPM, Matshita BD-MLT Blu-ray disc with Windows Vista Ultimate...
Rozebrat vetrak. Promazat vetrak (doporucuju voskove mazivo), sestavit vetrak. Zregulovat vetrak.
Teploty do 90st jsou u VGA naprosto bezne.
Jinak domaci bastl.
Pokud mas kus medi (cca 5mm tlusty) tak muzes udelat zakladnu pro jiny chladic.
Udelas desku prekrivajici oba cipy. Samozrejme desku nechas na freze sliznout na na spravnou vysku (podle puvodniho chladice) a do hladka z obou stran. Do desky udelas 4 zavitove diry. Prvni 4 by odpovidali nejblizsim deram okolo cipu aby byla deska dobre upevnena. Zbyle 2 by meli byt okolo jadra a slouzili by pro uchyceni noveho vykonejsiho chladice.
Prenos tepla bude diky mase medi lehce horsi ale hluk bude fuc.