RAID 1 na FS notebooku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Aros
Začátečník
Začátečník

RAID 1 na FS notebooku

Příspěvek od Aros »

Zdravím, chtěl jsem se zeptat ohledně RAID pole. FAQ jsem si přečetl, takže chápu principy a užitečnost. Jen mě teda zajímá... Jde RAID zprovoznit i když už je na disku OS? Jde o tohle: Mám tu nový Fujitsu-Siemens notebook, který má dva stejné disky. Jeden je rozdělený na systémový oddíl a data. Druhý je vcelku datový. Oni v manuálu machrují, že se ty disky hodí do pole programem AMD RAIDXpert a odkazují se na nápovědu. V nápovědě jsem se nedočetl jak to pole udělat, ale i tak tam žádná taková volba není. V manuále ale píšou něco o zčernání obrazovky a několika hodinovém autonastavování, ale že se to mám dočíst v nápovědě... Takže mne zajímá, jde to udělat bez reinstalace OS? Dík
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“