Asus Xonar DX - problémy :(
Moderátor: CageJ
- Eso Rimmer
- Nováček

-
Re: Asus Xonar DX - problémy :(
Už jsem ten odkaz opravil za lepší.
PC:Athlon64 x2 4850e, Gigabyte MA78G-DS3H, 2x2GB DDR2 800, Asus Xonar DX, ViewSonic VX912, Seagate 200GB + 320GB, DVD+/-RW Samsung S203b, Logitech Trackman Wheel
Non-PC:Xbox 360, Panasonic FX07, iAudio 5 2GB, Logitech Z-5500
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
- aveNGER
- Nováček

-
Pomoci te utility nejde flashovat NTFS ne ? vubec mi to nejdeEso Rimmer píše:Už jsem ten odkaz opravil za lepší.
Du najit svou starou floppy mechaniku
Naposledy upravil(a) aveNGER dne sob 11. říj 2008, 13:44, celkem upraveno 1 x.
- Eso Rimmer
- Nováček

-
však na flashce máš jen boot soubory s dosem a ten patch. Na to přece žádný NTFS nepotřebuješ... Nebo nevím co tím myslíš.
Třeba ty moje logitechy mají certifikát THX, přitom podle toho co jsem slyšel, tak THX byl původně tak přísný, že ho mohlo získat jen málokteré ozvučení na světě a proto pak nějak slevili s požadavky a dneska je to spíš o tom, jestli je firma ochotná si to logo zaplatit.
Takže bych to zakončil s tím, že na nějaké audiofilní aparatuře nebo ve studiu by rozdíl být mohl, ale nás běžných smrtelníků se to netýká.
Já myslím že tohle záleží asi na kvalitě zdroje, tzn. v jaké kvalitě je zvuk, který přehráváš a jak kvalitní máš repráků. Nějaký netopír by ti asi vysvětlil, že v tom slyší rozdíly, ale já teda s Logitech Z-5500 jsem si rozdílu nevšiml. Teoreticky by rozdíl měl asi být při přehrávání např. nějakého DVD/Blueray se zvukem v této vzorkovací frekvenci. Já mám na reprácích logo DTS 96/24, takže by to teoreticky mělo kvalitní zvuk pobrat, ale prakticky to asi bude jen reklamní fígl, aby to dobře vypadalo.aveNGER píše:Kolik mate nastavenou tu frekvenci ? Ovlivni kvalitu zvuku ? Mam tam teda dat maximum ?
Třeba ty moje logitechy mají certifikát THX, přitom podle toho co jsem slyšel, tak THX byl původně tak přísný, že ho mohlo získat jen málokteré ozvučení na světě a proto pak nějak slevili s požadavky a dneska je to spíš o tom, jestli je firma ochotná si to logo zaplatit.
Takže bych to zakončil s tím, že na nějaké audiofilní aparatuře nebo ve studiu by rozdíl být mohl, ale nás běžných smrtelníků se to netýká.
PC:Athlon64 x2 4850e, Gigabyte MA78G-DS3H, 2x2GB DDR2 800, Asus Xonar DX, ViewSonic VX912, Seagate 200GB + 320GB, DVD+/-RW Samsung S203b, Logitech Trackman Wheel
- aveNGER
- Nováček

-
však na flashce máš jen boot soubory s dosem a ten patch. Na to přece žádný NTFS nepotřebuješ... Nebo nevím co tím myslíš.
Myslim to ze sem uplnej noob co se tyce dosu flashovani a tak dal :-] proste uz u toho sedim dve hodiny a nehnul sem se ani o krok
Prvni uspech
FW Upgrading..
Bad Command..
FW Upgrade ok
A vse porad preskakuje... mohl by jsi prosim napsat jak jsi to udelal , nejak podrobneji prez tu flashku... diik
Nebo alespon co mi to ma napsat kdyz se to spravne flashne.. protoze ted zas vyjela jina hlaska a porad to skace, tak nevim jestli to nefunguje na tomhle chipsetu nebo jestli to delam spatne
edit : Zkousel sem to prez XEE01\XONAREE.EXE -l XEE01.BAT a sstejne to napsalo cannot load .... proste vubec nevim co s tim je ..
- aveNGER
- Nováček

-
Tak a je po srande, upgradnul sem to. A Porad mi to preskakuje a nad 44khz to blbne.. Takze moje K9A2 CF rev1. Je mimo tenhle patch...
AMD 790X - porad bugly... Uz sem se zaregistroval na jejich foru, jdu protestovat 
- spajdr
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
proc si nekoupite Intel? vim, ze je to trochu blba rada, ale proc brat fuserske AMD procesory a chipsety? 
- aveNGER
- Nováček

-
Protoze v ty dobe to pro me bylo vyhodne, a lepsi alternativu pro 5000BE jsem nenasel, mam ho na 3ghzspajdr píše:proc si nekoupite Intel? vim, ze je to trochu blba rada, ale proc brat fuserske AMD procesory a chipsety?
- Eso Rimmer
- Nováček

-
Protože to není otázka AMD vs Intel. Na asus fóru jsou i lidé s Intelem, kterým to dělá taky. Každopádně ten patch opravuje firmware ZVUKOVKY, takže to nemá nic společného s deskou. Chyba ke prostě u ASUSu.spajdr píše:proc si nekoupite Intel? vim, ze je to trochu blba rada, ale proc brat fuserske AMD procesory a chipsety?
aveNGER:
Zkus tu flasku ve win naformátovat na FAT. Pak to naformátuj tou HP utilitou s tím, že tam vybereš složku s těma win98boot souborama. Pak na flashku zkopíruj rozbalený ten patch od asusu.
Po nabootování z flashdisku se dostaneš do dosu a napíše ti to C:\. Takže ty se přepneš do složky XEE01, tzn. napíšeš "cd xee01" a odentruješ (jen pokud máš ty soubory ve složce). Pak napíšeš "xee01.bat" a znovu enter. Měl o by rychle proběhnout patchování. Napíše to něco ve stylu, že to zapsalo asi 40 bajtů a succes. Pak restartneš PC a zvuk je ok. Aspoň u mě ano.
Pokud se ti to nepovede, tak na asusu psali, že vydají i Win verzi toho patche, tak to můžeš zkusit ještě s ním.
PS: Předpokládám, že máš Xonar DX PCIE. Na jiných xonarech to fungovat nebude i když prý na nich existují stejné problémy.
- aveNGER
- Nováček

-
Tak sem to znovu upgradnul, zadnej effekt 
- Octopuss
- Začátečník

Včera jsem tuhle kartu koupil a nefunguje. Nnapájení mám zapojený a vyzkoušel jsem už tři pci-e sloty a ani ťuk. Není vidět ani ve vžpisu zařízení co se ukazuje těsně před bootem. Naprosto nechápu...
- Eso Rimmer
- Nováček

-
Tak asi vadný kus. Jak říká Forest Gump: To bývá. 
- Octopuss
- Začátečník

Hergot, vybalil jsem to z krabice a frknul do kompu... To přece ne!
- Eso Rimmer
- Nováček

-
Nejjednodušší by bylo to zkusit ještě v nějakém jiném PC. Tak budeš mít jistotu.
- freezy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Muze mi nekdo prosim poradit s ASUS XONAR DS, potreboval bych vedet jak presne napojit piny na SPDIF out, abych mel zvuk pres HDMI kabel, jsou tam tri piny **mezera*, mam kablik a na nem jsou dva konektory jeden s popiskem spdif a druhy gnd, poradi nekdo?