Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir

Příspěvek od Eandril »

tak a mame to tu officialne :-). Druhy datadisk k NWN2 byl oficialne potvrzen a zde je mozne i shlednout diskuzi s vyvojari na oficialnim nwn2 foru http://nwn2forums.bioware.com/forums/vi ... ?forum=128.

ze strucneho popisu to vypada tak, ze to bude hodne odlisny od zakladnich NwN2 a MotB, prekvapive (v pozitivnim slova smyslu) blize k BG a IWD - free wander mapa podobna te ve Falloutu, moznost vytvareni vlastnich partaku jako v IWD.

Pribehove je to zasazeny za udalosti po MotB, kdy je Sword Coast zmitanej chaosem ekonomicke krize po valce proti King of Shadows, kde se ruzny skupiny snazeji vytezit co nejvic a bude to prakticky priprava pro prechod na 4 edici DnD (ktera podle toho co sem o ni cet vyrobi z DnD uplne jinou hru, totalne prekope dosavadni FR lore atd.)

Zatim nejsou jeste k dispozici konkretni zmeny ale kazdopadne se celkem tesim a sem zvedavej jesli konecne vyvojari vychytaj chyby ktery tak zneprijemnujou multiplayer, vzhledem k tomu ze se mu venuju uz hodne pres rok a porad je hra schopna slozit i hodne vykonej server uplnou prkotinou.
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

a must buy :).
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

NWN 2: Storm of Zehir

Příspěvek od shadow »

NWN 2: Storm of Zehir aneb nejnovější oficiální expansion k NWN 2. Paří někdo? Je tam opravdu hodně novinek z hlediska funkcí a hratelnosti obecně - třeba tzv. overland mapa, kde opravdu využijete dosud více méně k ničemu schopnosti jako listen, spot, hide, move silently atd.

http://www.thieves-guild.net/index.php?pid=277
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3171538

Hra jde zakoupit např. přes digital download z Atari Store.

http://www.atari.com/us/games/neverwint ... ir/dvd_rom
show must go on..
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: NWN 2: Storm of Zehir

Příspěvek od Eandril »

thread na tuhle hru sem tu zakladal kdyz byl tento datadisk ohlasen :-D ale asi je nekde v propadlisti dejin fora...ja to mam objednany ze sendit.com..akorat u objednavky je porad awaiting stock pick:-(.

(koukal sem ze v nejakejch mensich ceskych e-shopech je hra k mani teze ..ale 1400,- CZK za ni davat nebudu kdyz z UK ji mam objednanou komplet za necelejch 18 liber). Kazdopadne se tesim, novy classy, skilly a featy znej moc pekne, znami s kteryma hraju na jednom kanadskym serveru uz dohrali a ohlasy vesmes pozitivni, jen se podle nich hra zase nevyhla porodnim bolestem aka Obsidian (spatne fungujci invisibility a hips a podobne) + novej feat pro rangery a druidy kdy se jejich animal companion premeni na mensiho dinosaura, testovano ze na epickych levelech se z nej stane brutalni mlynek na maso coz okomentovali slovy "this feat basically gives rangers/druids option to *summon Joe the Tank*", aneb vybalancovani na persistentnich svetech utrpi dalsi tezkou ranu (i kdyz ono favoured soul powerbuildy porad problem mit nebudou tak jako tak).

Co se tyce singleplayer kampane tak to hodnotej dost kladne oproti MotB a puvodnim NwN2, trochu neco jako IWD ale ne tak akcni...jak sem rek..uz aby to tu bylo:P, takovyhle RPG je jako safranu a i pres to ze "Bugsidian" snad nezna betatesting, porad to stoji za zahrani:-D
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Sorry, prosím o sloučení threadů.

Eandril: já už pařím, pořešil jsem to tím digital downloadem :). Ale jsem zatím pořád lze říci na začátku, abych tady nějak hodnotil. Zatím jsem měl ale nějak problémy s nastavením citlivosti kamery. Zdá se, že nastavení v options je nějak bez odezvy..
show must go on..
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

tam bacha na to ze zase pridali dalsi pohled kamery ...character/strategic zustal z predchozich her..s tim ze strategic uz se neda zamerit na charakter a funguje to jako klasicka kamera ve starejch infinity engine hrach, zatimco klasika top-down je exploration kamera..tak jestli to neprenastavujes nekde jinde (musi se to nastavit pro kazdou zvlast)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Jasný, kamer jsem si všiml, problém spočívá v tom, že citlivost a pohyblivost kamery je odvislá i od celkového FPS a to je jiné v interiérech a exteriérech.. aspoň při mém současném nastavení. Ale tak nějak to všechno ještě ladím, abych nalezl ideální audiovizuální nastavení.
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Neverwinter Nights 2: Storm of Zehir

Příspěvek od shadow »

Ale jinak je to chytlavé. Líbí se mi na tom ta overland mapa spojená s opravdovou nelineárností postupu, i systém sektávání se a nalézání všeho možného na overland mapě. Líbí se i inovaný systém dialogů, kdy se do dialogu mohou zapojit všechny postavy družiny včetně "kohortů" a hráč tak může využít např. lepšího diplomacy skillu u té které postavy. Jsou to všechno v sérii NWN nové prvky, které hru hodně obohacují.

Velice dobrá je i hudba.

Celé mi to připomíná staré dobré Baldur's Gate nebo Icewind Dale, jak výše zmiňuješ.

Je to taková pohodová pařba, kde hra hráče k ničemu nenutí. A osobně mně vůbec nevadí, že - aspoň zatím - z hlavního příběhu nevyplývá, že bych měl být někdo, kdo zachraňuje svět, resp. hlavní příběh je zatím jen tak nějak naznačen. Naopak hrát jednu z (mnoha) rolí ve světě Forgotten Realms s možností si kdykoli zapauzovat a jít kam člověk chce, hra dle mého gusta..A vůbec mi nevadí, že to je fantasy, což mi vadilo třeba u Witcheru nebo i u Mask of Betrayer. Možná se mi opětovně navrací na to nálada nebo spíše je to takovou nenásilností, s jakou SoZ k hráči přistupuje. Tady máš svět a postupuj si v klidu svým tempem...člověk ale opravdu nemůže spěchat, aby si hru užil. A pěkně kdyžtak i se slovníkem překládat všechny popisky a texty ve hře :).

edit: jinak docela mě štve, i když nepřekvapuje, jak česká média i ve své většině hráči i obchody tuto hru ignorují, popř. i ty některé české obchody, co to sem dováží, na tom mají až takové dle mého názoru lichvářské marže..
show must go on..
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

shadow píše:ty některé české obchody, co to sem dováží, na tom mají až takové dle mého názoru lichvářské marže..
To je teda fakt:

Na game.co.uk stoji Storm of Zehir £14.67 teda cca 528sk
V CR najlacnejsia cena 649kc v ostatnych shopoch nejdu pod 1350kc :roll:
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Mno na gameparku par dni zpatky vysla recenze na SoZ, jen nevim jestli si ze me autor dela srandu, nebo jestli byl na drogach kdyz to psal, ale dat SoZ 70% po tom, co mam z dost duveryhodnejch zdroju uvedeny nadseni z hrani tyhle zalezitosti oproti prvnim dvema castem nwn2 serie, mi prijde jako prinejmensim kratkozrake, coz by se dalo prohlasit i o hodnoceni her predchozich (nwn2 90%, motb 85%), doufam ze aspon na GT vyjde trochu objektivni recenze.
Jinak ja na svoji kopii porad cekam...status je momentalne awaiting dispatch..tak snad uz, mohl bych to vzit i z toho JRC, ale kdyz uz kvuli me v UK objednavali spesl jeden kus tak je mi blby tam tu objednavku stornovat :P
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Tak par dni zpatky to prislo ..a poradne sem se k tomu dostal az dnes, rozehral sem to s dalsima 3 kamosema z jednoho serveru a muzu rict ze parada. System je konecne udelanej tak (hlavne rozhovory) ze hrani kampane ve vice lidech je konecne komfortni a ne chaos.
Dokonce i pohyb po overland mape je paradne vymyslenej. Diky tomu ze hraju se zivejma lidma ktery ovladaj roleplaying, celej zazitek je jeste umocnenej tim ze ty jejich charaktery zijou, coz se o parte npc kterou si clovek vytvori rict neda, takze tohle je dalsi ohromny plus z myho pohledu ze hra ve vice lidech je zabava a ne utrpeni jako to bylo v pripade multiplayeru puvodni kampane a motb, kde hlavne rozhovory byly totalni chaos.

Po herni strance Obsidian zapracoval, hra je stabilni, spadlo to za 4 hodiny hrani jen jednou a to jeste moji vinou jako hostujciho, jinak v zasade stary dobry nwn2 s par novejma vychytavkama. Pribeh se rozjizdi slusne ...sem jedinej z nasi party kterej to jeste nedohral..oni uz jo..ale nespoilujou ..tak sem zvedav jak to dopadne ...prozatim moje hodnoceni 8/10, jedno z nej rpg co sem za posledni rok hral. Uz ted si dovolim rict ze pro fandy D&D a FR nutnost, takhle to melo vypadat uz od zacatku:-) (trochu mi to pripomina situaci s nwn1, kdy az HotU konecne hru vybrousil k dokonalosti)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

to by mohl být opravdu zajímavej zážitek, hrát takto kooperativně. Akorát mínus pro mě je v tom, že se člověk musí časově vázat na ostatní. Takže nakonec vždy skončím u starého dobrého pure single-playeru.

Jinak pokud ovládáš aspoň trochu angličtinu (z gramatiky si hlavu nedělej), tak zkus o svých zážitcích poreferovat i sem /link níže/ (na asi největší a nejhlubší komunitu RPG pozitivních hráčů na internetu od zakladatelů RPGDOt.com. Aspoň tam bude více Čechů :)

http://www.rpgwatch.com/forums/showthre ... 880&page=2
show must go on..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

tak jsem to konečně dopařil, přemýšlím, zda celé NWN 2 nesmazat, protože už toho bylo nějak všeho dost, ale asi ještě počkám na Mysteries of Westgate :). Trailer mě navnadil.

http://www.atari.com/nwn2/mow/US/
show must go on..
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

Tak MoW uz je hotovy snad skoro rok co sem tak slysel, jen atari nejak vymejsli digitalni distribuci + protipiratskou ochranu. Pokud vim tak to melo vyjit jeste pred MotB, sam sem zvedav kdy se toho dockame. Jinak co se SoZ tyce, ja jsem porad ve stavu rozehranem, nejak neni cas posledni dobou aby sme se sesli ke hrani, pricemz vinu davam tomu ze se stejnou partou lidi pracujeme na vyvoji novyho persistentniho sveta *cas na male promo:-P*. Pokud mas/mate rad/radi planescape setting a jste zdatni v anglictine, chut zkusit roleplaying v dost nevsednim settingu jakym planescape je, jak by se reklo "stay tuned", prvni alfa release se blizi cim dal tim vic :-)

Pro ty, ktere to zaujalo, link na nase forum. Zatim v zasade (v public casti fora) strucny popis vize ktere by jsme chteli dosahnout a par screenshotu z jiz hotovych lokaci http://z13.invisionfree.com/nwn2planescape
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“