Co potrebujem k tomu, aby som mohol mat internet DSL z jednej pripojky v dvoch miestnostiach v dome ?
Nejaky link na navod ? Vdaka. Mam tento modem.
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1190
Treba kupit ethernet modem alebo sa da pouzit switch i v pripade tohto ?
Internet do dvoch miestnosti
Moderátor: Don
- rominho
- Začátečník

-
Internet do dvoch miestnosti
athlon64 3000+, DFi LanParty nforce 3 250, kingston 2gb ddr cl 3, geforce 7600gt, fortron 350w
- Caderom
- Začátečník

Re: Internet do dvoch miestnosti
Pro nezávislý internet (tzn. na druhém PC je možno sledovat internet i při vypnutém prvním PC) potřebuješ ADSL router. Pak buď můžeš podél zdi táhnout kabel, nebo koupit router s WiFi a do druhého PC koupit WiFi PCI kartu.
- rominho
- Začátečník

-
Otazka.
Do Vigor318 dls mi ide z pripojky na telefonnu linku sietovy kabel. Z Vigora do PC USB kabel.
Kupil som Router, ktory mi v manualy oznamil, aby som koncovku(USB), ktora ide od Pc pichol do Routra, kde je vsak vstup sietovy.
Da sa tento problem vyriesit proste len zmenou kablu alebo mi to proste nepojde ? Predsa len USB ma ine prenosove rychlosti ako sietovka ak sa nemylim.
Do Vigor318 dls mi ide z pripojky na telefonnu linku sietovy kabel. Z Vigora do PC USB kabel.
Kupil som Router, ktory mi v manualy oznamil, aby som koncovku(USB), ktora ide od Pc pichol do Routra, kde je vsak vstup sietovy.
Da sa tento problem vyriesit proste len zmenou kablu alebo mi to proste nepojde ? Predsa len USB ma ine prenosove rychlosti ako sietovka ak sa nemylim.
athlon64 3000+, DFi LanParty nforce 3 250, kingston 2gb ddr cl 3, geforce 7600gt, fortron 350w
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nepojede.
Pokud se nepletu, tak Vigora daval CT jako USB modem. Alias po pripojeni do PC pres USB se tvaril a konfiguroval jako sitovka.
Potrebujes bud:
1) xDSL modem + router
2) xDSL modem + wifi router
3) xDSL modem + router + wifi ap
4) Router s xDSL modemem
5) Wi-fi router s xDSL modemem
Volil bych moznost 5
Pokud zvolis moznost 5, povedes UTP RJ-11 kabel ze zasuvky (spliteru) do toho routeru a z routeru povedes UTP RJ-45 kabel do sitovek v pc (pripadne je pripojis bezdratove).
Pokud se nepletu, tak Vigora daval CT jako USB modem. Alias po pripojeni do PC pres USB se tvaril a konfiguroval jako sitovka.
Potrebujes bud:
1) xDSL modem + router
2) xDSL modem + wifi router
3) xDSL modem + router + wifi ap
4) Router s xDSL modemem
5) Wi-fi router s xDSL modemem
Volil bych moznost 5
Pokud zvolis moznost 5, povedes UTP RJ-11 kabel ze zasuvky (spliteru) do toho routeru a z routeru povedes UTP RJ-45 kabel do sitovek v pc (pripadne je pripojis bezdratove).
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530