Zdravim, doteraz som pouzival na svojom HDD Fat32. Teraz chcem prejst na NTFS (uz by bolo na case ) - s tym by nemal byt problem,da sa to aj vo windowse XP cez prikazovy riadok aj pomocou partition magic. Ale mam problem s tym, ze neviem ako sa da naformatovat disk v NTFS bez pouzitia windowsu (z windowsu C-cko nenaformatujem) - to budem potrebovat ked budem reinstalovat win. Pred tym som formatoval C-cko pred instalaciou windowsu pomocou spustacej diskety z win 98cky ale to by mi spravilo znova na fat32. Lebo musim mat pred zacatim instalacie win XP naformatovany disk, z toho dovodu ze pouzivam WinXP upraveny s Nlite (viz. popis) v ktorom bola odstranena moznost naformatovat disk pred zacatim instalacie windowsu.
Rozumie mi niekto co chcem povedat???
Diky za rady
Mas dve rychle moznosti..
1 - Sebrat instalacku oken (neupravenou), nabootovat z ni a po formatu install stopnout a zahajit jej znovu, s instalackou, na kterou jsi zvykly..
2 - sebrat HDD a nekde si ho u druhyho PC naformatovat, jak je treba..
Nevim, jak je na tom linux, ale mozna z nej nejak NTFS format pujde.. to ale mozna kecam..
mám pocit, že to umí většína partition managerů. takže doporučím svoje oblíbené HiRen's Boot CD, z něj spustit nějakej partition magic a hurá na dělení a formátování
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM
Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.