DOPORUČTE 22" LCD
Moderátor: maXXmilian
- TommyT
- Začátečník

-
Re: DOPORUČTE 22" LCD
Zdravím.
Potreboval by som nejaké LCD do 10000Sk, najlepšie by však bolo do takých 7 tisíc.
-ziadne otravne zvuky ako piskanie, bzucanie, vrcanie, hucanie a pod.(v ziadnych podmienkach)
-cierny ram
-matna obrazovka
-kvalitny obraz, nie ziadne vlnenie a blikanie, ktore by mohlo ublizovat ociam
-co najkrajsia cierna
-rovnomerne podsvietenie
-pekne farby(v amaterskej rovine samozrejme, ale nie ziadne prepalene a pod.)
-odozva taka, aby sa na tom dalo zahrat aj veci s motion-blurom, ale nemusi to byt ziadny herny trhak (s kludom aj papierovych 5-6ms)
-dizajn je + (ale nie rusivy pri praci-tym myslim take nieco ako T220-leskly moze byt v pohode)
-vyskova nastavitelnost+naklon dozadu a dopredu
-na type panelu si nepotrpim
-vyuzitie: (logicky zoradene) internet, filmy, programovanie, amaterska grafika, uprava fotiek, hry
No tak cakam nejake dobre odovodnene odporucania. Dakujem velmi pekne.
Potreboval by som nejaké LCD do 10000Sk, najlepšie by však bolo do takých 7 tisíc.
-ziadne otravne zvuky ako piskanie, bzucanie, vrcanie, hucanie a pod.(v ziadnych podmienkach)
-cierny ram
-matna obrazovka
-kvalitny obraz, nie ziadne vlnenie a blikanie, ktore by mohlo ublizovat ociam
-co najkrajsia cierna
-rovnomerne podsvietenie
-pekne farby(v amaterskej rovine samozrejme, ale nie ziadne prepalene a pod.)
-odozva taka, aby sa na tom dalo zahrat aj veci s motion-blurom, ale nemusi to byt ziadny herny trhak (s kludom aj papierovych 5-6ms)
-dizajn je + (ale nie rusivy pri praci-tym myslim take nieco ako T220-leskly moze byt v pohode)
-vyskova nastavitelnost+naklon dozadu a dopredu
-na type panelu si nepotrpim
-vyuzitie: (logicky zoradene) internet, filmy, programovanie, amaterska grafika, uprava fotiek, hry
No tak cakam nejake dobre odovodnene odporucania. Dakujem velmi pekne.
- Nalar
- Nováček

-
http://www.alza.sk/SK/lcd-panel-hp-l2275w-d98882.htm
mam ho dva tyzdne, po jemnom nakalibrovani(okom) sa stratila mierne prepalena cervena a neni sa na co stazovat. Nepozoroval som ziadne na forach spominane problemy.
Nehovoriac o tom ze to je jeden z mala 22" nonTN monitorov.
A ma uplne uzasnu polohoavatelnost, o stabilite a kvalite materialov ani nehovorim.
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_lp2275w.htm
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... 2275w.html
mam ho dva tyzdne, po jemnom nakalibrovani(okom) sa stratila mierne prepalena cervena a neni sa na co stazovat. Nepozoroval som ziadne na forach spominane problemy.
Nehovoriac o tom ze to je jeden z mala 22" nonTN monitorov.
A ma uplne uzasnu polohoavatelnost, o stabilite a kvalite materialov ani nehovorim.
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_lp2275w.htm
http://www.prad.de/en/monitore/review/2 ... 2275w.html
Naposledy upravil(a) Nalar dne pon 1. pro 2008, 16:00, celkem upraveno 1 x.
- TommyT
- Začátečník

-
hej hej, len je drahy ako cert...
to fakt ti nebzuci, nehuci, nepiska ani nic pri standby ani pri znizeni jasu alebo kontrastu? aku mas reviziu?
to fakt ti nebzuci, nehuci, nepiska ani nic pri standby ani pri znizeni jasu alebo kontrastu? aku mas reviziu?
- maXXmilian
- Moderátor

Zdravim.
Pokud by nekdo chtel neco levnejsiho a hlavne neleskleho (hlavne asi kvuli praci). Tak jsem kupoval ted tento samsung 2243BW
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53505
A skutecne na normalni praci mi prijde velmi dobry za tu cenu. Zadne piskani (ale nechal jsem si ho vyzkouset pred odberem). Hlavne solidni podsviceni (v porovnani s jinymi levnymi monitory napriklad acer atd.). Cerna mi prisla uchazejici, akorat naklon jsem jeste nezkusil, ale podle konstrukce bude zrejme minimalni. No a sice to asi oceni malokdo, ale ma funkci pivot.
Pokud chcete hlavne velkou plochu obrazovky a nemate nejake prehnane naroky (prijde mi ze hodne uzivatelu se prehnane boji, nebo chce naopak vsechno v jednom, coz je samozrejme nemozne), tak tady mate za 5000 Kc moznost. Navic vam samsung garantuje do 3 dnu 0 vadnych bodu. Monitor tedy muzete vratit byt s jednim vadnym pixelem, coz jiste potesi.
Prijemny nakup
PS: Papirove by samozrejme nemel byt s hrami problem, ja jsem nemel a nebudu mit moznost toto vyzkouset.
Pokud by nekdo chtel neco levnejsiho a hlavne neleskleho (hlavne asi kvuli praci). Tak jsem kupoval ted tento samsung 2243BW
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53505
A skutecne na normalni praci mi prijde velmi dobry za tu cenu. Zadne piskani (ale nechal jsem si ho vyzkouset pred odberem). Hlavne solidni podsviceni (v porovnani s jinymi levnymi monitory napriklad acer atd.). Cerna mi prisla uchazejici, akorat naklon jsem jeste nezkusil, ale podle konstrukce bude zrejme minimalni. No a sice to asi oceni malokdo, ale ma funkci pivot.
Pokud chcete hlavne velkou plochu obrazovky a nemate nejake prehnane naroky (prijde mi ze hodne uzivatelu se prehnane boji, nebo chce naopak vsechno v jednom, coz je samozrejme nemozne), tak tady mate za 5000 Kc moznost. Navic vam samsung garantuje do 3 dnu 0 vadnych bodu. Monitor tedy muzete vratit byt s jednim vadnym pixelem, coz jiste potesi.
Prijemny nakup
PS: Papirove by samozrejme nemel byt s hrami problem, ja jsem nemel a nebudu mit moznost toto vyzkouset.
CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
- hansel
- Nováček

-
Jake mate zkusenosti s ViewSonic VP2250wb - LCD 22"
- Nalar
- Nováček

-
Nie novsie revizie by to nemali robit.TommyT píše:hej hej, len je drahy ako cert...
Reviziu ti pozrem doma z hlavy neviem. Ale ako som pisal nemam s nim ziadne taketo problemy.
edit: Hej je drahsi, ale bral som to tak ze monitor je asi jedna z najtrvacnejsich sucasti PC, a na pohodlie pri praci/hraniu ma najvacsi vpliv prave jeho kvalita takze v tomto pripade som si radsej priplatil. Teraz uz len dufat ze to neboli vyhodene peniaze:)
- TommyT
- Začátečník

-
No ten Samsung 2243BW ma zaujal, budem o nom uvazovat, ale aj o tom HPcku. Este co hovorite na LG L226WU?
- korvinus
- Začátečník

-
takze vanoce se blizi a ja bych chtel poradit s vyberem LCD. nejprve sem chtel koupit HP w2207h, pak sem narazil na w2228h mno a nakonec je tu muj favorit stale HP model LP2275w s PVA. kdyby se tu nasel nekdo kdy by mohl porovnat tyto 3 monitory, nebo jestli nekdo doporuci jinou znacku nebudu se zlobit. dik za vsechny rady
- Nalar
- Nováček

-
Pozri vseobecne plati PVA>TN.
Teraz ide o to kolko do toho chces investovat a na co konkretne bude pouzitie.
Ale urcite sa oplati priplatit par stoviek, tisicka za lepsiu technologiu.
Teraz ide o to kolko do toho chces investovat a na co konkretne bude pouzitie.
Ale urcite sa oplati priplatit par stoviek, tisicka za lepsiu technologiu.
- korvinus
- Začátečník

-
jestli je ten rozdil umerny tomu kolik si priplatim tak bych bral to lepsi. pouziti je na filmy a hry(cs 1.6) takze odezva by mela byt dobra, ale to snad vsechny mnou uvedene monitory splnuji...
- TommyT
- Začátečník

-
no neviem, ale na toto kupovat PVA mi pride naozaj zbytocne, jedine ak mas dost zdrojov na to
na filmy+hry skor nejake kvalitnejsie TNko, a usetris.
Mne sa napr. dost zapacil ten Samsung 2243BW, ale este aj LG L226WU. Obraz by mali mate relativne dobry, ale ich podstata je vyskova polohovatelnost.
Mne sa napr. dost zapacil ten Samsung 2243BW, ale este aj LG L226WU. Obraz by mali mate relativne dobry, ale ich podstata je vyskova polohovatelnost.
- korvinus
- Začátečník

-
a co rikate na w2228h? myslite ze na hry a filmy staci a nema cenu kupovat LP2275w?
- Nalar
- Nováček

-
Pozri, uz som to pisal o nico vyssie monitor je vec ktora vydrz v PC asi najdlhsie a ma asi najvacsi vpliv na tvoje pohodlie pri praci. Takze pokial mozes tak tie 2 az 3 tis. obetuj a kup PVA panel.
Ale aby som ti odpovedal, podla parametrov od vyrobcu stacit isto bude.
Ono najlepsie by bolo ak by si zasiel do kamenneho obchodu a nechal si oboje predviest a porovnal. Kazedmu sedi nieco ine.
Ale aby som ti odpovedal, podla parametrov od vyrobcu stacit isto bude.
Ono najlepsie by bolo ak by si zasiel do kamenneho obchodu a nechal si oboje predviest a porovnal. Kazedmu sedi nieco ine.
- Coffei
- Nováček

-
Potřeboval bych poradit s výběrem monitoru. Chtěl bych 22" do 5000kč (+- 1000kč). Uvažoval jsem o nějakém FullHD monitoru (BenQ e2200hd, iiyama 2208HDS), ale nevím zda nebudou kvalitativně na příliš nízké úrovni (u benqu se ani tak nebojím barev jako spíš odezvy). Druhá možnost kterou jsem zvažoval, je klasický 22" monitor (zde jsem slyšel dosti dobrého o samsungu). Uvažoval jsem o Samsungu 2253 (ovšem prý má problémy s bzučením při nízkém jasu) a nebo teda T220 jestli stojí za ten příplatek. Nyní mám doma možnost otestovat LG L226WA a u něho mi přijde odezva docela dosti velká, běžně používám EIZO M1700 kde je dle mého odezva perfektní (nebo aspoň mnou nepostřehnutelná). Předem díky za všechny tipy a rady!
- mara.t
- Začátečník

Nevím jestli je to správné téma do této sekce ale souvisí to s doporučením či spíše nedoporučením. Jedná se o nový monitor LG Flatron W2242T. Při pohledu zespodu drasticky klesá podsvícení už snad od 5° (od kolmice) a cokoliv je tmavé a nekoukatelné. jelikož výrobce tvrdí že monitor má jisté vpozorovací úhly, které stímto rozhodně nesouhlasí..je možné monitor reklamovat? Bude jiný lepší?
Dík.
Dík.
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
22" s full HD bych nekupoval. budeš mít strašně malé písmo a stim souvisí problémy při zoomování. Radim ti z vlastní zkušenosti. 1920x1200 minimálně pro 24". ideálně pro 26"Coffei píše:Potřeboval bych poradit s výběrem monitoru. Chtěl bych 22" do 5000kč (+- 1000kč). Uvažoval jsem o nějakém FullHD monitoru
s T220 neuděláš chybu!
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
- Sheep-Master
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zeptám se tě takhle:mara.t píše:Nevím jestli je to správné téma do této sekce ale souvisí to s doporučením či spíše nedoporučením. Jedná se o nový monitor LG Flatron W2242T. Při pohledu zespodu drasticky klesá podsvícení už snad od 5° (od kolmice) a cokoliv je tmavé a nekoukatelné. jelikož výrobce tvrdí že monitor má jisté vpozorovací úhly, které stímto rozhodně nesouhlasí..je možné monitor reklamovat? Bude jiný lepší?
Dík.
co jsi očekával od TN?
-reklamaci neuznaj
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN
- mara.t
- Začátečník

No, nečekal jsem moc, hnusný barvy jsem tušil. Ale protože mám tři roky staré LCD Belinea 102035W (22´ MVAčko) tak jsem si říkal že za tu dobu technologie trošku pokročila, barvy budou o trošku hnusnější ale jinak v pohodě. Když jsem ho donesl a zapl tak jsme nevěřícně koukal na barvy a půl dne je ladil, ale monitor putoval rodičům místo CRT takže sem to moc neřešil. To slabé podsvícení při pohledu zespod je na práci v oknech ještě OK. ale nedá se na tom koukat na film, prostě černo jak na starých noteboocích. Doma na filmy hodně koukají a tohle se jim nezdá. Já když jsem se na to začal víc koukat tak si myslím že je to prostě podraz. 170° úhly pohledu? To si výrobce dělá srandu. Totiž v práci máme jen TNka...Samsung, Acer, Dell..prostě různé..ale tam na filmy nekoukám takže mi to nepřijde.
No nic, tušil jsem tu odpověď.
No nic, tušil jsem tu odpověď.
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
- Haveja
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
male pismeno? mel jsem 17 v rozliseni 1280x1204, a ted mam FS amilo sl3230t a mam fullHD rozliseni 1920x1080 a pismena jsou stejne velke.
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
- James.Sniper
- Začátečník

-
No nepíšeš tu, jak staré je to LCD. Pokud ho nemáš dlouho (řekněme tak týden), tak zkus zajít, tam kdes ho kupoval a říct jim, že ti nevyhovuje a jestli by ti ho nemohli vyměnit za jiný monitor... U slušného prodejce by to bezproblémů šlo.
Co se týče barev, ne nadarmo tu někteří říkají, že "cokoliv je lepší než TN". Ono totiž technologie za ty 3 roky opravdu pokročila a kdybys srovnával TN vs. TN, tak bys to i viděl, ale bohužel srovnáváš MVA vs. TN. I když je Belinea (MVA) 3 roky staré, stále je lepší než většina dnešních TN.
Co se týče barev, ne nadarmo tu někteří říkají, že "cokoliv je lepší než TN". Ono totiž technologie za ty 3 roky opravdu pokročila a kdybys srovnával TN vs. TN, tak bys to i viděl, ale bohužel srovnáváš MVA vs. TN. I když je Belinea (MVA) 3 roky staré, stále je lepší než většina dnešních TN.