GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
spike18
Černá karta
Černá karta

Re: Grand Theft Auto IV - PC

Příspěvek od spike18 »

To by vysvětlovalo nároky na CPU (i když, čtyřjádro? :nervous: ). Nicméně podle těch tabulek se zdá, že hra bude náročná i na RAM a GPU, byť je po grafické stránce podprůměrná. Pamatuju si, že podobná situce byla i s GTA3, grafika podpůměrná, nároky na PC enormní. Zdá se, že R* neumí moc dobře optimalizovat.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

spike18 píše: Víš ty vůbec, co je engine?
Ano. Co tím chceš říct?
Uznávám že jsem přestřelil s tím novým enginem (za tak krátkou dobu by nový nestihly), pak jsem napsal že stávající engine je přeprogramován pro možnosti PC verze..
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Kazdej tady tlacha o optimalizaci, ale absolutne nechapu proc? Vysla ta hra snad?! Ja myslim ze ty vase spekulace sou ZATIM mimo misu ;) dejte si pohov a ve stredu napiste jak vam to chodi :P
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

spike18 píše:Pamatuju si, že podobná situce byla i s GTA3, grafika podpůměrná, nároky na PC enormní. Zdá se, že R* neumí moc dobře optimalizovat.
Byl tam pohled z ptačího pohledu, takže se počítalo i to co je za tebou, ale bohužel ve všech pohledech. Na tehdejší PC to bylo meganáročný.

Někde museli něco zmršit, protože aby to neběhalo pár dní před uvedením na ati grafikách je docela závažný problém, protože pár dní před vydáním už mají lisovat disky a ne opravovat chyby :| .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

spike18 píše:To by vysvětlovalo nároky na CPU (i když, čtyřjádro? :nervous: ). Nicméně podle těch tabulek se zdá, že hra bude náročná i na RAM a GPU, byť je po grafické stránce podprůměrná. Pamatuju si, že podobná situce byla i s GTA3, grafika podpůměrná, nároky na PC enormní. Zdá se, že R* neumí moc dobře optimalizovat.
to si nemyslím, GTA3 bylo tehdy hratelné velice dobře. pamatuju si jak to vyšlo a já to hrál naprosto v pohodě
ignorelist: kremrole a dezoláti
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

zombux píše:
spike18 píše:To by vysvětlovalo nároky na CPU (i když, čtyřjádro? :nervous: ). Nicméně podle těch tabulek se zdá, že hra bude náročná i na RAM a GPU, byť je po grafické stránce podprůměrná. Pamatuju si, že podobná situce byla i s GTA3, grafika podpůměrná, nároky na PC enormní. Zdá se, že R* neumí moc dobře optimalizovat.
to si nemyslím, GTA3 bylo tehdy hratelné velice dobře. pamatuju si jak to vyšlo a já to hrál naprosto v pohodě
Tak jsi asi měl pěkné dělo (nebo štěstí), podívej se tady

psalo se o tom i v recenzi
GTA3 - má zcela šílené hardwarové nároky. Testoval jsem hru na sestavě s AMD Athlon XP 1700+, 256 MB DDR RAM, GF3 Ti200 a když jsem ji poprvé spustil, nemohl jsem věřit vlastním očím, protože cca 5 fps jsem opravdu nečekal. Poté, co jsem si s nastavením trochu vyhrál (viz novinka) se hra již dá skousnout na 1024x768x16 se zapnutým vykreslováním okolí přibližně na 4/5, přesto se jedná o evidentní programátorskou chybu, protože až tak náročnou grafiku GTA3 prostě nemá. Ale podle dosavadních zkušeností (viz tato diskuse) se hra chová každému o něco jinak, i když počet lidí s plynulou grafikou je minimální.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tehdy něco jako Athlon 1400, Geforce 3, 512MB paměti
ignorelist: kremrole a dezoláti
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

já jsem měl v té době mám pocit radeon 7500 nebo tak něco (nebo voodoo3? teď nevím) :) Nehorázně jsem se na tu hru těšil a vím, že když jsem se podíval před sebe a viděl horizont, tak mi to vždycky spadlo :) Musel jsem čumět do země a nezatěžovat tu grafárnu moc, např výbuchy atd, jinak to vždycky prostě spadlo :)
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Páni, táto téma je o GTA IV, nie o jeho predchodcoch, tak sa toho láskavo držte !

Btw špekulovať o HW nárokoch a vynášať predčasné rozsudky, že to bude meganáročné a neviem ešte čo je trochu pritiahnuté za vlasy. Nemáme žiadne info, len jeden scan z nejakého nemeckého magazínu ... Počkajte do stredy na prvé recenzie / dojmy tu ;-)
.
flamb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flamb »

Barco má pravdu. Bůh ví, jaká verze se dostala do rukou těm, kteří prováděli testy na tom scanu. Rozhodně se nejednalo o finální verzi a už jen to, že ten test zveřejnili bez otestování na ATi grafikách svědčí o jeho nesměrodatnosti.
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

V testu je napsáno, že na ATi hra spadla hned při spuštění, takže ji ani otestovat nemohli. Ano, pravděpodobně nešlo o finální verzi hry, ale to, že vydavatel poskytne takto nestabilní verzi hry k zrecenzování imho o něčem svědčí.
flamb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flamb »

Protože to padalo, tak to neotestovali -> poloviční článek. Chtěli nějaký test uveřejnit před vydáním, tak to udělali, ale nic to nemění na tom, že informuje jenom z části. Jinak to může svědčit buď o amatérismu vydavatele, který možná rozeslal nějakou z ukázkových a velmi nefinálních verzí, anebo prostě R* mají velký problém.
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Nu uvidíme ve středu
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

V Severnej Amerike už v utorok, u nás v EÚ až v stredu, bohužial ...
.
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Já bych to ještě o týden posunul, ať můžu nakoupit odpovídající hw :D
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Hra este ani nevysla a vy tu uz riesite ake narocne to bude po HW stranke ... mozno ze mi na IGP GF 7050 pojde v 1280x1024 a vsetko na Max. pri 40 FPS. :|
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Tohle není sekce vtipů ;)
flamb
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od flamb »

Taky bych řek :). Zase létat v oblacích je zbytečný, takhle optimalizovaný to rozhodně nebude.
godgory
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od godgory »

Oficiální HW nároky:

Minimální sestava ke spuštění hry:

* Procesor Intel Core 2 Duo 1.8GHz nebo AMD Athlon X2 64 2.4GHz
* 1.5GB operační paměti a 16GB volného místa na disku
* 256MB grafická karta nVidia 7900 a vyšší nebo 256MB karta ATI X1900 a lepší

Doporučená herní sestava:

* Procesor Intel Core 2 Quad 2.4GHz nebo AMD Phenom X3 2.1GHz
* 2.5GB operační paměti pro Visty, 2.5GB pro XP a 18GB místa na disku
* 512MB grafická karta nVidia 8600 a vyšší nebo 512MB ATI 3870 a lepší
Naposledy upravil(a) godgory dne pon 1. pro 2008, 20:29, celkem upraveno 1 x.
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Je to tady snad třikrát :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“