výměna procesoru -pc nefunguje
- prehrada
- Nováček

-
výměna procesoru -pc nefunguje
Prosim poraďte mi dcera čistila pc od prachu a původní procesor omylem sundala a při nandavání ulomila pin,na aukru jsme koupily 2 procesory jeden stejnej jako mela Intel Celeron 1,7GHZ/128/400/1,75V má desku P4R800-VM po výměně s dobrým procesorem u pc svítí obě kontrolky a nic se neděje dělá někde chybu nebo odešlo v pc ještě něco druhej procesor je 2,0GHZ
Děkuji za radu
Děkuji za radu
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: výměna procesoru -pc nefunguje
PC nejede ani s jedním z těch dvou nových CPU? Zkoušeli jstě udělat CMOS - výmaz BIOSu na původní hodnoty? Mohlo by to pomoci...
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- prehrada
- Nováček

-
Ne to nezkoušela ani nevi kde se to dělá můžete přiblížit
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Máte manuál od desky ještě? Tam si najděte schéma desky a někde tam je JUMPER na přepnutí vymazání BIOSu. Bude to označeno jako RCMOS, CMOS, RCS atd. Pokud toto na desce najdete, tak JUMPER vytáhněte a změnte pozici z napři 11 2 na 1 12 nebo 1 22 na 12 2, snad mě teď chápete
, pak pusťte PC...nenaběhne nic a pak zase ten JUMPER dejte zpátky, pak snad PC už pojede.
Taky jestli máte více pamětových modulů na desce, nechte tam jen jeden, to samé platí o připojených pevných discích a mechanikách. Odpojte je a PC pusťte jen s CPU, grafikou a jednou RAM.
Taky jestli máte více pamětových modulů na desce, nechte tam jen jeden, to samé platí o připojených pevných discích a mechanikách. Odpojte je a PC pusťte jen s CPU, grafikou a jednou RAM.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- petry888
- Nováček

-
Dobrý den. Mám stejný problém při výměně procesoru.
Můj dosavadní E6300 jsem chtěl vyměnil za E8400 a to na základce Gigabyte 965P-S3. Stávající bios F4 jsem před výměnou updatoval na F14a BETA přes program přímo z windowsů, protože F4 nepodporoval 45nm pr.. Po výměně se počítač rozběhne ale obrazovka zůstává stále černá. Při navrácení E6300 běží opět bez problémů.
Pokusil jsem se tedy řídi radami a odpojil vše kromě grafiky, HDD a jedné ramky, ale ani to nepomohlo.
Co se týče JUMPRU, našel jsem jsem v návodu tzv. CLR_CMOS což by asi mělo být ono, ale v realu je to pouze dvojkolík umístěný těsně nad baterií (http://www.fastsilicon.com/motherboard- ... iew-3.html -viz foto č.9). Žádný jiný podobný název jsem už v návodu nenašel. Mohl byste blíže popsat, jak má vypadat. Díky.
Můj dosavadní E6300 jsem chtěl vyměnil za E8400 a to na základce Gigabyte 965P-S3. Stávající bios F4 jsem před výměnou updatoval na F14a BETA přes program přímo z windowsů, protože F4 nepodporoval 45nm pr.. Po výměně se počítač rozběhne ale obrazovka zůstává stále černá. Při navrácení E6300 běží opět bez problémů.
Pokusil jsem se tedy řídi radami a odpojil vše kromě grafiky, HDD a jedné ramky, ale ani to nepomohlo.
Co se týče JUMPRU, našel jsem jsem v návodu tzv. CLR_CMOS což by asi mělo být ono, ale v realu je to pouze dvojkolík umístěný těsně nad baterií (http://www.fastsilicon.com/motherboard- ... iew-3.html -viz foto č.9). Žádný jiný podobný název jsem už v návodu nenašel. Mohl byste blíže popsat, jak má vypadat. Díky.
- Blue Storm
- Odborník PCT

2petr888:pokud tam jsou jen dva kontakty, tak při vypnutém pc je spoj něčím vodivým (já to dělal nůžkama, protože jsem jinak musel vytahovat grafiku) a mělo by to fungovat
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo stačí JUMPER z disky a dát ho tam na chvíli a je to. Popř pak i klidně vyndat baterku na cca 1hod, nechat tam spojený spoj, ale to až v krajním případě. Nebo dát jiný než poslední BIOS
- Blue Storm
- Odborník PCT

2izerS18:proč celou 1 hod.?
u mojeho commanda jí stačí vytáhnout na 30s a BIOS to kompletně resetuje 
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Třeba u Strikera II Formula nebo DFI P45... sem musel mít baterku více jak 1hod venku, pak zmizlo to otravné CPU INI... ale to je jen nejzasší mez, stejně sem to pak reklamoval 
- petry888
- Nováček

-
Takže...
Vyzkoušel jsem všechny výše zmíněné rady, ale vše bohužel beze změny. Nejdříve jsem zkusil na chvíli spojit oba kontakty, poté jsem zkusil na hodinu vyjmout baterii a nechat spojené kontakty a na závěr jsem updatoval bios z F14A Beta na F13. Vše bez nejmenšího rozdílu. Ještě jsem zapomněl dodat že po zapnutí pc běží +-5s poté vypne na 2-3s a znova se zapne (delší doba než po přerušení dodávky proudu, kdy systém vypne ihned po startu).
Zkusil jsem se ještě kouknou no stránky výrobce základní desky na seznam podporovaných CPU a zjistil, že deska by měla fungovat pouze s jednou verzí tohoto CPU a to s krokováním C0 (což jsem před tím jaksi přehled
)) Verze s E0 není podporována (viz- http://gigabyte.cz/products/mb/cpulist/ ... s3_33.html) Vzhledem k tomu, že toto de trochu mimo mě, měl bych dotaz na funkci tzv ,,krokování" a tedy i na rozdíl mezi C0 a E0 a jestli by to mohlo způsobovat tento problém? Jo a ještě kde je daná verze uvedena, nebo podle jakého data výroby by se to dalo poznat? Pr.Code je BX80570E8400. Díky za rady.
Vyzkoušel jsem všechny výše zmíněné rady, ale vše bohužel beze změny. Nejdříve jsem zkusil na chvíli spojit oba kontakty, poté jsem zkusil na hodinu vyjmout baterii a nechat spojené kontakty a na závěr jsem updatoval bios z F14A Beta na F13. Vše bez nejmenšího rozdílu. Ještě jsem zapomněl dodat že po zapnutí pc běží +-5s poté vypne na 2-3s a znova se zapne (delší doba než po přerušení dodávky proudu, kdy systém vypne ihned po startu).
Zkusil jsem se ještě kouknou no stránky výrobce základní desky na seznam podporovaných CPU a zjistil, že deska by měla fungovat pouze s jednou verzí tohoto CPU a to s krokováním C0 (což jsem před tím jaksi přehled
- Blue Storm
- Odborník PCT

2petry888:C0 a E0 jsou revize procesoru, C0 je u E8400 starší revize...zjistíš to tak, že si spustíš CPU-Z a najdeš si položku viz. screen

- petry888
- Nováček

-
Ahááá.
No a nevíš náhodou od kdy se začala vyrábět ta E0?? Zkusil jsem hledat na stránce intelu, ale nějak to nemůžu najít. Nebo jak by se to dalo jinak poznat? Obě verze totiž mají stejný Pr.c.
No a nevíš náhodou od kdy se začala vyrábět ta E0?? Zkusil jsem hledat na stránce intelu, ale nějak to nemůžu najít. Nebo jak by se to dalo jinak poznat? Obě verze totiž mají stejný Pr.c.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle sSpec:
http://processorfinder.intel.com/List.a ... hKey=e8400 - najdeš ho na CPU napsaný v 2. nebo 3. řádku.
http://processorfinder.intel.com/List.a ... hKey=e8400 - najdeš ho na CPU napsaný v 2. nebo 3. řádku.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- viky58
- Černá karta

-
no budto deska nezná CPU , nebo odešla deska , nebo ještě jedna možnost desce nesedl bios , tak skus naflešovat puvodni , a potom znovu nový bios
- petry888
- Nováček

-
No zd to není, s E6300 funguje bez problémů.
Na vině asi bude ten procesor. Je to samozřejmě revize E0
, takže s tím asi nic neudělám. Jedině vyměnit zd. Holt za blbost se platí. Ale stejně nechápu proč revize C0 je podporována a E0 ne, když rozdíl je hlavně v teplotním čidle, pokuď jsem to dobře pochopil. Jinak díky všem za rady.
Na vině asi bude ten procesor. Je to samozřejmě revize E0
- viky58
- Černá karta

-
no skus prolést fora na netu je stli neni naký unoficiál bios ktery by podporoval E0 rev
- zabho
- Nováček

-
Zdravim,
mam stejný problém jako kolega nademnou, ale postavil jsem nové PC, Intel Core i7 920, deska ASUS P6T SE 90-MIB870, GK SAPPHIRE HD 4850X2, paměti 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 CORSAIR TWIN3X XMS3 DHX po zapnutí mi také nenaběhne obraz i přes to, že vše běží. Mam podezření na procesor, ale nemam s tím žádnou zkušenost a opravdu nevím jak svojí domněnku potvrdit. Máte někdo nějakou radu co s tím? Jak zjistit, zda je to opravdu procesorem, ten jediný totiž nebyl nový.
mam stejný problém jako kolega nademnou, ale postavil jsem nové PC, Intel Core i7 920, deska ASUS P6T SE 90-MIB870, GK SAPPHIRE HD 4850X2, paměti 4GB (KIT 2x2GB) DDR3 1600MHz CL9-9-9-24 CORSAIR TWIN3X XMS3 DHX po zapnutí mi také nenaběhne obraz i přes to, že vše běží. Mam podezření na procesor, ale nemam s tím žádnou zkušenost a opravdu nevím jak svojí domněnku potvrdit. Máte někdo nějakou radu co s tím? Jak zjistit, zda je to opravdu procesorem, ten jediný totiž nebyl nový.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejdřív koukni na desku na socket, jestli není pozohýbaná některá nožička. Pak se podívej na CPU, jestli nemá na dotykových ploškách něco namatlaného (teplovodivá pasta např).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;