Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
viky58
Černá karta
Černá karta

Re: Copak se nám podařilo spálit...

Příspěvek od viky58 »

sic jiný kus HW ale pisnu to sem :) tak sem omylem zapojil napjeci šnuru misto do 230v ale strčit sem ji do 120v beee sakra chromatograf zadrnčel zapištěl pufnul a smard a kouř , už ani nepípne je total KO chudak malej , no nic stejně byl to starej kus spiše muzealni kousek :)

jinak sem nic jiného dlou nespálil (klep klep klep na dřevo ) :roll:
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Naposledy K610i zakladovku pri zapojeni do PC cez USB kabel - diody na klavesnici a display pekne zasvietili a fuččč... už len dym zo zadnej casti mobilu. Asi nejak yskrat ...
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Tak po dlouhé době sem odělal asi desku nebo spiše řadič na ni :( MSI P35 neo2 sem čistil kompik a podřalo se mi ulomit konektor SATA nebo spiše nalomit a to tak že sem ho na pul urval z desky aji z cestama :evil: tak sem dal spatky a zalepil (jelikož cesty vypadaly neporušeně ) ale jak sem to skoušl jestli jede tak bohužel mám dva kanály SATA mrtvé :( :sad: :sad:
postel114
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od postel114 »

me vcera odesla X850XT PE :sad:
nejak jsem nedaval pri testovani chlazeni pozor, a vyzkratoval ji sroubovakem.Zasycela a obraz byl pryc :sad:
ma chyba...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

minuta ticha,... odesel do vecnych lovist, do rozlehlych silikonovych plani...muj oblibeny monitor :sad: R.I.P
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

CRT nebo LCD?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Promazáno... Že je tohle relativně volné téma ještě neznamená, že je sem třeba posílat každou kouřící věc z youtube, která navíc nemá žádnou souvislost s vámi. Díky
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Little Z
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little Z »

ja som spálil HDD od western digital....
odpojil som molex počas chodu :D...
len iskra a na druhý deň sa už išlo na reklamáciu :)
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

To není SATA disk, co umí hotswap :-D
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Little Z píše:ja som spálil HDD od western digital....
odpojil som molex počas chodu :D...
len iskra a na druhý deň sa už išlo na reklamáciu :)
Jó, taky se mi pákrát stalo, byl jsem zvyklí na SATA, kterým to nevadí, tak jsem za chodu odpojoval třeba IDE disky... :-D
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Blbost, pokud to nebyl ultrastarý disk, zdroj a deska, tak hotswap není problém, já hotswapuju IDE, SATA - disky i mechaniky a bez problému :D .

Akorát teda teď spíš už jen SATA, neboť od něj tu mám volný kabel (a připravený nahoře bedny) na připojení dalšího disku/mechaniky + redukci IDE-SATA.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

Hmm, jediný co se mi zatím povedlo oddělat jsou 2 EC zdroje. Odešla stará deska a vzala sebou jeden zdroj (možná to bylo naopak, EC no, kdo ví), po výměně zdroje odešel i ten druhej :-D
Pak ještě pár roztrhanejch CD/DVD v mechanice, ale po vyčištění vždy pohoda, takže to nic...
//Jinak kdyby to nebylo jen z PC, tak desítky tranzistorů, diod a kondíků (poslední 2 jsou celkem efektní) ve škole :-D
Obrázek
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Jestli hotspaw znamena odpojeni napajeni za chodu tak to u disku ATA delam a nic. Jinak o tom co sem spalil tak v nedavne dobe akorat pojistku ve skolnim multimetru
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

hotswap u disku znamena to ze je muzes prehazovat za chodu PC (pouziti nejcasteji u serveru)

u normalnich disku silne nedoporucuji :twisted:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

doplnim srnu: ale hotswapu se u serveru vyuziva predevsim pokud jsou disky v RAID poli o velkem poctu disku, dke muze byt urcity pocet disku v jednu chvili offline, takze kdyz se poskodi disk, za chodu systemu se vytahne hotswapem, v supliku se disk vymeni (data v poli jsou netknuta) a novy disk se da spatky do supliku a pole se obnovi a zapise sva data i na novy disk
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

me se podarilo odpalit p4 3,2 ghz prescott... socket 775 .. samozrejme ze sem na nem mel box.. a bohuzel jsem ho rok necistil - u nas se celkem dost prasi... nechate na stole pres noc mobil a rano mate vrstvu prachu... takze tak... a nemel jsem zaplou tepelnou ochranu... pustil jsem ze srandy orthos (idle 50 stupnu) a odesel do kuchyne si uvarit kavu... jak sem prisel do pokoje bohuzel uz byl pc vyply a po zapnuti nenabehnul.. ani cpu v jine desce... skoda ho.. radiator...
PC | x3on is now known as `x3on | `x3on je majitelem rádia fox
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

pokud vim, tak ja se pokousel dpalit presscotta 530 a neslo to, hnal jsem ho na 4GHz s boxem, teploty v loadu 101°C a on ne a ne zhoret, akorat se po par minutach komp vypl, ale ty procaky maji tepelnou ochranu
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
jan57
Nováček
Nováček

Příspěvek od jan57 »

já jsem kdysy zapoměl dát pastu na athlona xp najelo do biosu a šmytec, tak jsem ho napatlal a odnesl do obchodu "odborníkovi" zkusit reklamaci ,ten měl na stole desku zapojil to do toho ůplně bez chladiče dal na to palec a zapnul to .Po asi 2 vteřinách houknul k....va to pálí a reklamaci mi uznal (jó kde jsou ty časy)
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

To jan57

A kde že to bylo ?
abych tam nehodou nevlez do takového obchodu :)
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Mě naštěstí nic až na 1 80mm FAN, který jsem měl podezřele zapájený a nějak se propojily nezaizolovaný kabely. :oops:
Kámošový manželce se podařilo odpálit MoBo Asus M2N-E tím, že do USB ve front panelu case dávala flashku (asi obráceně) a fakt ji tam narvala :stupid: :-D MoBo KO, najely akorát větráky, pak nic... Ještě je v záruce, dám vědět, jak to dopadlo :-)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“