Notebook okolo 15 000 (na matlab,c#,pspice)

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
andik007
Nováček
Nováček

Notebook okolo 15 000 (na matlab,c#,pspice)

Příspěvek od andik007 »

mám nějakou představu, ale nejsem si moc jisty a chtěl bych poradit.
Notebook bude sloužit k programování C# a matlab.
Tím pádem bych to viděl na C2D a minimálně na 2GB ram (zajímalo by mě jestli je velký rozdíl mezi DDR II frekvence 677 nebo 800Mhz). Podmínka je Wifi, ale tu počítám, že má dnes již většina notebooku. Myslím, že postačí integrovaná grafika. Nepotřebuji webcameru a operační system, ale s tím je spojena podmínka aby šly nainstalovat XP. Disk postačí 160GB.

lehké shrnutí
C2D ???(nevím) MHz
min. 2GB ram (677 nebo 800mhz) ??
Grafika sdílená
disk 160GB

Koukal jsem na řadu HP 550, ale opravdu nevím jakou značku snad jen do MSI bych asi nešel.

Děkuji za každou radu
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook okolo 15 000 (na matlab,c#,pspice)

Příspěvek od Zivan »

Jak casto ho chces prenaset a jakou chces velikost ntb?

Tesne nad 15 000 je Lenovo SL400 (14") nebo SL500 (15"). Od HP by slo 6730s (jsou verze s OS i bez) a od Fujitsu Esprimo V6535 nebo mensi Esprimo M9400.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Kolem 15 tisíc bych vzal buď Hewlett-Packard 6730s (NA741ES) + MS Office H&S nebo Hewlett-Packard 6730s (NA742ES) SL řadě u ThikPadu byhc se vyhnul velkým obloukem, jsou hodně měkké, strašně lesklé, nemají zámky displaye, chybí rollcage a přístupnos konektorů a mechaniky mizerná, celkem dost se vlnicí klávesnice, která má na ThinkPada divné rozložení kláves.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Měkké, strašně lesklé? Cože? Jako není to klasickej ThinkPad, vedle hořčíku taky ani neležel, ale dělat z toho šunt nemusíš, pořád je to hodně slušnej stroj a na dekl si holt člověk koupí samolepku. Konektory mně osobně přijdou umístěny skvěle, to je věc názoru, hlavně že má audio na boku, což se dneska už moc nevidí (proto jsem nešel do R500). Za ty prachy je SL500 ideál, já ho teď kupoval, shodou okolností taky na Matlab, hlavně ať to má vyšší rozlišení než 1280x800, v tom se fakt rozumně nedá, obzvlášť když do toho ještě zapojíš Simulink. Akorát verze s rozlišením 1680x1050 je lehce přes 17 tis. vč. DPH...
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Moji R61čce to SLko nesahá ani po "kotníky". A to HP je podle mě mnohme lepší volba než SL řada, tarím si stojím a stát budu. Měl jsem možnos na SLku dělat nějakou dobu a byl jsem velice sklamán... Tohle prostě není ThinkPad.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Taky ten "pravej" Thinkpad nestojí 17,5k v plný palbě. Každej normální člověk si uvědomuje, že SL je taková lepší 3000, ThinkPad se to jmenuje kvůli marketingu. To je jak když začne majitel Dellu za 35k mluvit o Aceru za 12k. Dělat rozumně v Matlabu s 800 řádky je nemožné, to je o neustálém skrolování ani to nemusejí být nějaké delší věci.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“