Obnova dat-Vyřešeno

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Obnova dat-Vyřešeno

Příspěvek od arxeiss »

Hojte. Brášin vypnul PC tlačítkem na zapínání a od té doby se mi ukazujou jenom složky ale bez dat které v nich byly. Nevíte jak by se to dalo napravit? Sedím u kompu, brášin to zmáčkne, komp se začne vypínat, pak se vypne. já ho zapnu a už tam nebyly ani složky. Dal jsem obnovu systému na konec listopadu. Pak se ukázaly složky ale jak říkám, bez dat které v nich byly. Kdo ví, pisněte prosím. Mamka tam měla všechny pracovní data. Mám zkusit nějaký program na obnovu dat? Nebo mám zajít za kámošem s HDD jestli se to u něho ukáže? Fakt jsem zoufalý, a taky v pr-eli. Díky
Naposledy upravil(a) arxeiss dne sob 6. pro 2008, 22:42, celkem upraveno 1 x.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Obnova dat- Rychle prosím...

Příspěvek od zombux »

tou "obnovou systému" jsi to nejspíš domršil. co tam bylo za filesystém, NTFS?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Mám tomu rozumět tak, že na jednotce nebyly vidět žádné soubory a složky?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

jj, NTFS, No tak jsem to obnovou asi posral no..
A prostě na ploše jsou prázdné složky, zašel jsem i do Document and Setigns. ale nic
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Šance tu je ...
1.) přestaň ten PC používat
2.) sežeň si prázdný pevný disk
3.) nastav bootování z tohoto disku
4.) nainstaluj na tento disk Windows
5.) nainstaluj do tohoto OS GetDataBack
6.) obnov data z původního disku na tento disk
7.) po obnově všech dat můžeš tato data přesunout na původní disk
8.) odeber nový disk a změň bootování

... obnovená data hned vypal na DVD-RW a pravidelně zálohuj, takovéto chování systému je divné, doporučuju kontrolu disku a reinstalaci OS ...

EDIT: No anebo disk vezmi ke kámošovi, ale pracovat musíš s jeho OS na jeho disku. Pokud nainstaluješ obnovovací software a budeš data obnovovat na tento disk, pak si hodně snižuješ šanci na obnovu.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

OK, díky, ale jelikož nemám žádný jiný HDD, já ten HDD vemu ke kámošovi, dám tam program na obnovu dat, a pak si to hodím na DVD a reinstaluju si svůj systém. Stačí?
A díky
A musím doufat že jsem to neposral tou obnovou systému. Aspoň jak se zachrání ty mamčiné pracovní data, ty moje mě zas tak tlačit nebudou.

P.S. v program files je všechno, a programy jedou, teda Opera mi jede

\\Edit: Zapoměl jsem dodat že vypnutí proběhlo při začátku deinstalace
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

No, tak jsem nainstaloval EasyRecovery 6 Profesional, a našlo mi to ty důležité soubory, na ostatní jsem se nedíval. Ale pak mě čekalo nemilé překvapení: ,,The destination path you have selected is on the source partition. Please select a different destination." Tak v 21:00 jedu ke kámošovi pro externí HDD. Pak napíšu jak to dopadlo.

\\Edit: Prosím, řekne mi někdo co znamená podtržený text? Myslel jsem že je to znamená že ty soubory co to má zachránit nemůžu dát na to místo od kuď je bere. ale když jsem tam vložil externí HDD, a dal uloži tam, tak mi to napsalo to samé? Helpne někdo please?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

UP
klidně mi ty přispěvky potom smažte, ale teď je to důležité
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

Podle překladu to skutečně znamená, že je stejně nastavený zdroj a cíl. ER neznám, zkus prohledat možnosti v nastavení.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Hej tak nevím, já jsem to vypl a všechno načetl znova, a zvolil externí HDD, a rozjelo se to. Tak v klidu, zatím by mě zajímalo jak to dopadne, až to všechny ty soubory vrátí.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“