GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
MireC22
Začátečník
Začátečník

Re: GTA 4 - technická stránka hry

Příspěvek od MireC22 »

zaxxon píše:Zdravím
Myslíte, že s má smysl si hru pořizovat s touto sestavou: C2D E6850 3.0Ghz, 4 Gb (668), GF 8800GTX, Win Xp sp3? Bude to běhat na slušné detaily? Díky
podla mna nie.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
myCRoft
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myCRoft »

No nevim ale me to ve sli jede na 39fps a bez taky 39... :sad: Takze sli u me nejde predpokladam.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

zdarec,
ta hra je cela nejaka divna. Tedka ji zkousim testovat do clanku a moje prvni vysledky jsou na sestave C2D E8500 na 3,2 GHz, 4 GB RAM, Gigabyte P45 jakesi uplne divne.
S nastavenim textury a rendering high/high a tahla na auto temer vubec nezavisi na rozliseni (rozdil 1280 vs 2560 u HD 4870 X2 je 30 vs 35 fps).

Stejne tak je snad uplne jedno jakou mate grafickou kartu. S HD 3850 mam v 1680 okolo 25 fps a s HD 4870 X2 s idnetickym nastavenim 33 fps. Co to ma znamenat?

Hru spoustim s parametrem -norestrictions, takze nastavit si mohu, co chci, ale co ma tohle znamenat? Te hre je snad uplne jedno, jaky mate hardware
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Brzdi ti to procak. Nahod 3 nebo 4-jadro na 3GHz a pak muzes zkusit, jak to bude skalovat grafiky. Do ty doby je to tak brzdeny procikem, ze to grafiky skaluje minimalne.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

hmmmm, to je fajn.
Mam tu jen to E8500, to vytahnu s trochou stesti na 4 GHz a koncim :/
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Do tej hry asi nasadil intel marketingovu interpunkciu..... :mrgreen: kto chce solidne hrat nech
si kupi quad core :P
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

takze jsem to vyzkousel na sve druhe sestave s Quad Q6600 na 3 GHz, 8 GB RAM a GTX 280. Ve stejne scene se stejnym nastavenim a rozliseni 1920 × 1200 davam 30 fps. Je to o to vtipnejsi, ze s OBRem testujeme ve stejne scene se stejnym nastaveni a on tam se stejnyma driverama dava 38 fps, viz novinka.

Ja tu hru opravdu nechapu.
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Zkus ted Quad trochu ještě popohnat...na cca 3,4-3,5GHz co to udělá.
OBR to testoval asi na vyšším taktu...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

nevytahnu to vic, nemam na tom vyhovujici chlazeni, navic to neni komp na testy.
Musim to nejak smysluplne natestovat na dualcore procesoru s tim, ze do clanku dam i OBRovy vysledky z Quadu. Je to cele divne ta hra, nemuzu si pomoct. Ta optimalizace je silena
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

tak jsem nataktil CPU na 3,4GHz. V orthosu je 6 hodin stable. ale jen co pustim GTA tak se celý pc restartuje :evil:
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Mozna nestaci zdroj. Orthos vytizi jen procak na 100%, GTA 4 vytizi procak i grafiku
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Boin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Boin »

Orthos po 6h taky nemusí bejt uplně vypovídající...já považuju stabilní přetakt většinou až tak po 24h plnýho zatížení. Klidně ti to po 10h může padnout...ikdyž si myslíš, že už je vyhráno.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

Baneshee píše:Mozna nestaci zdroj. Orthos vytizi jen procak na 100%, GTA 4 vytizi procak i grafiku
ASUS 450w je málo na sestavu z podpisu?
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
IMI
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IMI »

Cauvec tak se chci zeptat jelikoz hra neumoznila nastaveni podle me, tak jsem vytvoril ten "commandline" a nastavil vsechno na 100 a high, a hra se vubec neskubala ale mozna je to tim ze nic moc nepribylo, akorat jsem si vsimnul lepsich odrazu kdyz prsi tod asi vse, ale nejake vylepsi co se tyce "anti-lasingu" ( nebo jak ) jsem vubec nezaregistroval. To se nastavuje nekde zvlast nebo to uz proste nejde ? Trosku pomaha stlaceni klavesy "P" a to je proste rozmazani. Dale jsem zaregistroval ze se pomaleji dokresluje. Tak nevim ale pripada mi ze hra mi sice umoznila zlepsit nastaveni ale hre to nic neprida. Usuzuju i z toho ze ma sestava je Q6600, 8 GB, EN9800GX2 a nekde jsem cetl ze lidem s lepsima masinama se to seka. Jinak zadne padani/sekani neexistuje vse je plne stabilni. Tak jak to mate vy ?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

hra je brutálně limitovaná procesorem ... s dvoujádrem nemáte šanci! s jakoukoliv grafikou na trhu. Můžete použít Duální Radeon, nebo TRiSLi ale fps budou stejné, jako s jednou kartou! Je nutno brutální procesor, na mém čtyřjádru na 4GHz mám 70fps ... Tohle je několik výsledků z nadcházejícího testu ... více obrázků a nastavení až v tom testu (měřil jsem s GeForce GTX 260).

Obrázek

Obrázek
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

odvolávám to řešení chyby RES10, teď mi to padá vždycky když dám ve hře ESC...včera to jelo v pohodě, ale dneska jsem si nezahrál ani jednu misy :-(
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

dle teto zpravy http://www.gta4.net/news/4163/patch-com ... -few-days/
to vypada na vylepseni pametovych naroku a casticovych efektu ;)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Ech Ech Ech ... 2.6GHz. X2 5000+ a HD4670 staci na Low + 1024x800 ?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
riXo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od riXo »

mam e1200 @ 2.8GHz a 9600GT, v 1024*768 mam na low/medium medzi 10-20fps, ak to mam mat na low, to si radsej asi zahram gta 3...
Shit-Form-Factor - Ryzen 9800X3D + NH-D15, X870E Aorus Elite, 64GB, MSI 3080Ti, 4TB NVMe, 4TB SSD, Corsair SF750, MSI 321URX + EIZO EV2750 + LG C1 55, Onkyo A-9010, Quadral SM120 II
SFF1 - Intel i7 8700k, MSI GTX970, NR200P SFF2 - Ryzen 5900X, MSI RTX2080, Dan A4 SFX v4.1

/nex
IMI
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IMI »

no ja si myslim ze to aj hodne zavisi na operacni pameti, tedka s GTA v liste mam zabrano 4 GB a to jsem to tedka zapl, kdyz jsem hral predtim asi 10 hodin mel jse 6GB, ale cumim na to ve spravcovi uloh ;) no
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“