a musím říct že lepší jsem v ruce neměl
žádné složitosti jak u nových, milionvosum nastavení který jsou stejně k ničemu
jednoduchý taktování prostě supr
v biosu FSB 1,3 a stabilně FSB 487
Moderátor: Eddward

Taky jsem mel tuto desku a ted mam Asus P5K Premium WiFi a musim rict, ze je jeste lepsi. Je to zatim nejstabilnejsi (a s nejchladnejsim NB) deska, kterou jsem na DDR2 mel. FSB zvladne perfektne kolem 500MHz (do 450 nemusim vubec zvedat napeti na NB, zbytek potrebuje 1.4v). A hlavne pameti mi na ni jedou stabilne na 1167MHz (Kingmaxy). Na P5B nejely vice nez na 1000 a na P5E (P45 chipset) dokonce nejely ani na 960...tnema píše:Po delší době jsem si zase hrál s touto MB
a musím říct že lepší jsem v ruce neměl
žádné složitosti jak u nových, milionvosum nastavení který jsou stejně k ničemu
jednoduchý taktování prostě supr
v biosu FSB 1,3 a stabilně FSB 487

serii P5k jsem měl taky,SWE píše:P5K ....

P5B DLX je super nejen na OC (žádné neprovozuju). jinak dneska jsem měl tu čest s P5E64 WS Evolution, tolik zbytečných položek v BIOSu jsem ještě neviděltnema píše:serii P5k jsem měl taky,
mě jde o to že P5B Deluxe je na OC fakt supr a hlavně bios a položky jednoduchý,
od P5K a víš je tam milion osum položek který ti celkový výkon, po vyladění na kterým strávís XX hodin, přidaj tak 2 procenta, prostě k ničemu

přesně a o tom mluvím, člověk neví k čemu to je a stejně to je k ničemuzombux píše:P5B DLX je super nejen na OC (žádné neprovozuju). jinak dneska jsem měl tu čest s P5E64 WS Evolution, tolik zbytečných položek v BIOSu jsem ještě neviděl

já bych řekl že tohle je standardní chování (asi) tohohle BIOSu, taky mám 6GB a BIOS ukazuje jen 5GB - ale systém celých 6GB. když se přepne memory remap, BIOS vidí 6GB ale systém jen 5GB. těžko říct jestli to je bug nebo featura.Maddogg píše:Jestli to jsou 2x2GB moduly tak zapni nebo vypni v biosu funkci memory remap, pak by mělo být vidět celé 4GB.

jo to je pravda divný. ale vliv na výkon je pár procent v benchmarku, nula v reálu, takže to neřešdubas_ píše:ne ne davam tam 2x2GB a 2x1GB ja vim ze na dual to musi byt v parech
kdyz tam mam dany vsechny pameti tak to jede v dualu ale kdyz tam ma dany jen ty 2x2GB tak to jede single nevim proc ale jak rikas na vykon to asi zas takovej vliv nema