Procesory AMD K10.5 - informace, testy, spekulace ...

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Procesory AMD K10.5 - informace, testy, spekulace ...

Příspěvek od Krteq »

Federmann píše:Neměl jsem namysli jen GPU počítání, spíše HW podporu DX a pod. Nvidia se holedbááá a DX10.1 jí chybí, pak to musí počítat CPU a na ostatní mu již nezbývá, proto se stále dělají testy na DX9!
Větší blbost jsem snad ještě nečetl :lol:
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Bohužel jsem stále bez net připojení, takže novinky jsou velmi stručné a krátké (v práci to fakt nejde :) )
Dnešní mininews je o OC Phenomu II s box chladičem z Phenomu 9950

3813Mhz s teplotou pouze 28 stupnu! Pritom teplota pokoje byla 20 stupnu.
Druhy pokus 4013MHz se stejným chladičem, prime stable....

"I believe that PhenomII will be better than the Penryn family and if the coldbug problem is over then we will see some great results from this cpu." A toto je citace cloveka, ktery je pod NDA a ma doma Phenom II :)...

http://oktabit.foracamp.gr/files/Phenom ... _temps.jpg

A take na xtremesystems foru...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Federmann
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Federmann »

Krteq píše:
Federmann píše:Neměl jsem namysli jen GPU počítání, spíše HW podporu DX a pod. Nvidia se holedbááá a DX10.1 jí chybí, pak to musí počítat CPU a na ostatní mu již nezbývá, proto se stále dělají testy na DX9!
Větší blbost jsem snad ještě nečetl :lol:
???

"Váš písemný a grafický projev na fóru je Vaše vizitka - nezapomínejte na to..."
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano, napsal jste naprostou blbost.

Myslíte, že když GPU nezvládá DX10.1, budou instrukce počítány CPU? Ještě jsem neviděl žádný emulátor DirectX API pro běh na CPU (krom MS WARP, který je ještě ve vývoji), vy snad ano? Měl by jste si nejdříve přečíst něco o DX API a architektůře GPU než začnete psát takové nesmysly.

Taky nechápu, proč sem po testech "multimediálních schopností" CPU cpete podporu verzí DX API u GPU.

P.S.: Nevím co máte proti mému projevu... spíš by jste se měl zamyslet nad sebou. Vím že jste postarší člověk, ale není dobré jen pořád dokola "papouškovat" PR žvásty marketingových oddělení.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tak pokud jste sledovali ono "LIVE" video, tak víte že max OC se vzduchem bylo slabých 3,9GHz ... na to, že šlo o pečlivě vybraný ES kousek a dva nejlepší taktovače planety - bída! Další sen o úspěšném šrotu Phenom splaskává ... a my se opět smějeme, jak jsem naznačil už před týdny ...
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

OBR píše:tak pokud jste sledovali ono "LIVE" video, tak víte že max OC se vzduchem bylo slabých 3,9GHz ... na to, že šlo o pečlivě vybraný ES kousek a dva nejlepší taktovače planety - bída! Další sen o úspěšném šrotu Phenom splaskává ... a my se opět smějeme, jak jsem naznačil už před týdny ...
Musis tu projevovat sve emocionalni vylevy u tohodle prohlaseni? Veta se dala postavit i jinak, ty mas vazny problem....
Ano, tve uzasne skvele core i7 je neohrozeno, tak zalez a prestan tu sirit flame.
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

Jak to bude s podporou starších desek? Mám Gigabyte M61P-S3 původně vydanou pro AM2, ale po updatu biosu by měla podporovat i AM2+
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

tak takhle může komentovat snad jedině redaktor PCT :roll:
s dusíkem se dostali přes 6,3GHz tak aspoň něco :)

spike18: jestli ma vyrobce na strankach podporu pro Phenom 1 tak by nemel byt problem minimalne i s temito Phenom 2 do AM2+
Obrázek
jiri9
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jiri9 »

Prosímvás vůbec na toho duševního chudáčka nereagujte, to bude asi nejlepší.
GIGABYTE B550I AORUS PRO AX, AMD Ryzen 5 3600X, AIO XPG LEVANTE, 240mm, 16GB DDR4 HyperX Predator RGB 3200, MSI RTX 2060 Gaming Z, SSD: ADATA XPG SX6000, M.2 - 128GB + ADATA XPG GAMMIX S11 Pro, M.2 - 1TB, case Metallic Gear by Phanteks NEO G Mini V2, Power EVGA SuperNova G2 750W.
spike18
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od spike18 »

DEVastor: Podpora Phenom 1 tam je, nebude ho ta deska "brzdit"?
(Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. Please refer "CPU Support List" for more information.
Nebude potom lepší koupit rovnou desku, nebo přejít na Intel? Nehledám hi-end, spíš ideální poměr cena/výkon.
Sattero
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sattero »

Popravdě dění okolo Phenom II sleduji jen chvíli, ale není lepší počkat na vícero testů, kde se ukáže pravá síla Phenom II? Ono je hezké, že se s tím dostanou na 6GHz, ale pořád mi to připadá tak nějak jako za dob P4, kdy sebeslabší prd od AMD natřel Pentiu 4 prdel (berte obrazně), ale hlavně že měl 3GHz. Teď je to jakoby obrácené, jen ceny zůstávají - jsou vyrovnané pro výkon a segment. No to je můj názor, třeba jen žiju v iluzi :)

Co se týče desk, není nutné kupovat novou, pokud tedy máte desku, kde to i výrobce potvrdil (podporu Phenom II). Nedávno tu kolovaly výpisky těch desek a hodně z nich je na trhu delší dobu.

Teoreticky by měly všechny desky se stejnými chipsety a am2+ slotem fungovat s Phenomem II. U těch desek co nejsou v seznamu je vše otázkou updatu biosu, ale to nikdo nezaručí. Možná si vymýšlím bludy, ale někde na německém fóru sem to četl :D
Pracovní násroj: Sony VAIO Duo 13
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klemikaze »

DEVastor píše:tak takhle může komentovat snad jedině redaktor PCT :roll:
Ehm ehm, zbytek redakce nemůže za nezkrotitelné Obrovy výroky... :-) :-P

Jinak 3,9GHz na vzduchu neni zas tak zlý. T5eba to byly vybraný kousky, ale taky je moh někdo vybrat špatně... :-D
Stejně, čekal někdo že Phenom II rozdrtí Nehalem? Ne. Síla bude v poměru cena/výkon (tedy snad...)
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Nedelej zbytečné výlevy OBR, fakt je to trapné...Já mám informace, že se jednalo o nepříliš povedenou desku, Gigabyte DS4? a po netu už kolují další screeny cpu-z i celých obrazovek windowsů. Asus je ASUS, alespon pro AMD jednoznačně doporučuju tuhle desku jako výrobce.

Přidávám krátke info, bohužel bez obrázků a důkazu, omlouvám se za to, ale v práci jsem hodně omezen časově...
Včera se podařilo předvést Phenom II na 6.3GHz LN2 a stabilní byl dokonce na 6GHz! Deska byla od Gigabyte, žádný zázrak, mám dojem že DS4...
Proto se se vzduchem povedlou pouze 3.8GHz+.
-Phenom II se rozšiřuje mezi uživateli a i přes NDA se dá už leccos vyčíst. Hlavně, nízké teploty i na poměrně vysokých frekvencích. X2 920 přetaktovaný na 3800MHz na desce ASUS M3A-T.
-Phenom II x 940 lze dostat na deskách ASUS na 4GHz s napětím kolem 1.42V
-údajně lze dostat Phenom na 4.4GHz na desce ASUS Formula!
-v Cinebehcn dosahuje Phenom II cca o 1000b lepšího výsledku než současný Phenom
-superpí 1M 18.5s na 3800MHz.
-provozované napětí, i přes 45nm výrobu je možno používat znovu do cca 1.5V na kvalitní vzduch chlazení (domnívám se, že refresh Denebu příští rok bude vyráběn high-K metodou a to dovolí snížit provozní napětí a vyrábět ještě vyšší modely)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
EpileptickyKrecek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od EpileptickyKrecek »

Už X krát tady bylo řečeno a psáno že Phenom II nemá porazit i7. I tak je to pro AMD konečně polepšení pokud je vše pravda :)
Palad1n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palad1n »

flanker píše:Nedelej zbytečné výlevy OBR, fakt je to trapné...Já mám informace, že se jednalo o nepříliš povedenou desku, Gigabyte DS4? a po netu už kolují další screeny cpu-z i celých obrazovek windowsů. Asus je ASUS, alespon pro AMD jednoznačně doporučuju tuhle desku jako výrobce.

Přidávám krátke info, bohužel bez obrázků a důkazu, omlouvám se za to, ale v práci jsem hodně omezen časově...
Včera se podařilo předvést Phenom II na 6.3GHz LN2 a stabilní byl dokonce na 6GHz! Deska byla od Gigabyte, žádný zázrak, mám dojem že DS4...
Proto se se vzduchem povedlou pouze 3.8GHz+.
-Phenom II se rozšiřuje mezi uživateli a i přes NDA se dá už leccos vyčíst. Hlavně, nízké teploty i na poměrně vysokých frekvencích. X2 920 přetaktovaný na 3800MHz na desce ASUS M3A-T.
-Phenom II x 940 lze dostat na deskách ASUS na 4GHz s napětím kolem 1.42V
-údajně lze dostat Phenom na 4.4GHz na desce ASUS Formula!
-v Cinebehcn dosahuje Phenom II cca o 1000b lepšího výsledku než současný Phenom
-superpí 1M 18.5s na 3800MHz.
-provozované napětí, i přes 45nm výrobu je možno používat znovu do cca 1.5V na kvalitní vzduch chlazení (domnívám se, že refresh Denebu příští rok bude vyráběn high-K metodou a to dovolí snížit provozní napětí a vyrábět ještě vyšší modely)
Ja tu desku mam a rozhodne to neni tak spatna deska, jak tu tvrdis:) ... za tu cenu je perfektni.
Doufam, ze se mi na ni taky podari zprovoznit phenoma 2 na tech 3.8GHZ:)
Phenom II X6 1090T @ 3.8 GHZ (1.300V) CM Hyper 212+, MB Gigabyte MA790X-UD4, 4x2GB DDR2 A-DATA extreme 1066 DualChannel(1066MHZ, 5-5-5-15-2T), Western Caviar 640GB SATA2, Asus ENGTX460 DirectCU/2DI/1GD5 (860MHZ core, 2100MHZ memory) 1.037v, SEASONIC SS-650HT 650W , Lenovo l220x, Case: Fractal Design R2
chello
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chello »

Docela by mě zajímalo proč furt používaj ty 790GX/ SB750 a ne 790FX/ SB750 si myslim že by se dostali o něco víc :-)
AMD Phenom X4 9500 2310 MHz ( Voltage 1,185 V), ASUS M2N-SLI Deluxe , A-Data 2x2 GB Dual-Channel 840+ MHz , Sapphire ATI Radeon HD5850 1GB, za vynikajících 5241 Kč, OC je zatim k ničemu :-)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Palad1n:nerikam, ze je nejhorsi, to ne, za dany peniz dobra. Ale zkusenosti s ASUSem u AMD davaji za pravdu...Na ASUSu poridis M3A-deluxe apod, i 270FSB, ma kvalitnejsi dvoufazove napajeni CPU a to je pro OC potom znat. Ja si pockam na ASUS M4 serie a koupim nejaky vyssi mainstream. Videl jsem prave vysledky na ASUSkach, co se zacinaji sirit netem a na ASrock a dosahuje se tam tech 4GHz.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

flanker píše:...
1.42V taky není nikterak mnoho...Osobně s dobrým vodníkem bych se nebál do něj pustit i 1.6V (což jsem rubal se vzduchem do Wolfdale) a s 1.6V se dostane určitě o dost výše. :)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

cetl jsem treba, jak taktovali na tom LN2 a pry i kdyz by do nej pustili vice napeti, ze to uz frekvenci nahoru nepomahalo...Ale uznavaji, ze netestovali na FX sade od ASUSu, kde se ocekavaji o neco jeste lepsi vysledky :)
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

tak to je poměrně divné...Ale rozdíl ve frekvenci s 1.4V a s 1.6V by snad mohl být.Jestli taktovali s dusíkem tak určitě do něj prali nad 1.6V a tam už to napětí nemuselo pomoci z důvodu že již to byla konečná toho procíku
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“