DObry den,chcem sa opytat ked pouzijem x86 verziu (Vist) so 4 GB ram ako sa zachova system ? Ci system mi realne pouzije 3GB ram a zvysok kapacity (1GB)bude vyhradeny pre (grafiku(mam 256M GF8600),radice,pci a ine) ako u x64 alebo mi system vyzerie s maximalnej vyuzitelnej kapacity x86 systemu teda z 3GB? ako by u toho sa zachovala funkcia MMIO(memory mapped I/O) ?
este ako doplnkovu informaciu sa chcem opytat ked nemam v biose MMIO ale "MTRR maping(continous/discrette)" ci je to to iste
Dakujem za odbornu radu
x86 system a premapovanie MMI/O u 4GB Ram
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- mkmt
- Nováček

-
Re: x86 system a premapovanie MMI/O u 4GB Ram
premapovanie pamate u Visty 32 bit a XP 32 bit SP2 ti nijako nepomoze, pretoze Windows memory manager ignoruje fyzicky adresny priestor nad hranicou 4GB z dovodu moznych problemov, ktore mozu nastat s ovladacmi ak system bezi v rezime PAE
systemy Vista a XP SP2 bezia v PAE rezime defaultne, pretoze to vyzaduje DEP
s Vista 64 by premapovanie malo fungovat, samozrejme ak doska podporuje viac ako 4GB RAM
systemy Vista a XP SP2 bezia v PAE rezime defaultne, pretoze to vyzaduje DEP
s Vista 64 by premapovanie malo fungovat, samozrejme ak doska podporuje viac ako 4GB RAM
- zombux
- Odborník PCT

to už si ze mě děláte srandu, na tuhle otázku tady odpovídám každý druhý thread. k dispozici bude kolem 3GB RAM, zbytek bude pro systém/aplikace nepřístupný. MMIO nebo MTRR na tohle nemá vliv, limity x86 nejdou nijak takhle jednoduše ochcat
ignorelist: kremrole a dezoláti
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
dobre takze s tych 3 GB ram mi system zozerie na grafiku ,pci a ine zbernice a potom realnych vyuzitelnych budem mat okolo 2 GB ano?
- Caderom
- Začátečník

Ne, Windows 32bit dokáží adresovat 4GiB paměti, ovšem tento adresní prostor sdílí RAM, grafika a ostatní komponenty, proto je dostupných pouze 3,2-3,5GiB RAM. Tato paměť lze využít celá, ovšem ve standardním nastavení si nemůže jedna aplikace vzít více než 2GiB RAM.
- @Ravenman
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no to som chcel vediet ze mne vlastne realne ostane na vyzuitie okolo 3 GB ram a zvysok budu vyuzivat gafike a ine (v pripade Visty) ,, co sa tyka tych 2 GB na proces to je obmedzenie vseobecne pre 32bit program alebo iba 32bit os ??