Problemy s pretaktovanim

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problemy s pretaktovanim

Příspěvek od IQLogic »

Mam NB Toshiba Qosmio F50 a grafiku 9700M GTS a nejak sa mi ju nedari pretaktovat. Podtaktovanie funguje bez problemov (2D takty - 200/400/300) a tym padom sa znacne zvysila aj vydrz (priblizne 45min k dobru pri beznej praci), ale ako nahle ju chcem pretaktovat, takty sa zastavia na def hodnotach (530/1300/1600) aj ked nastavim 600MHz pre jadro.
btw taktujem cez RivaTuner a drivery mam 180.70
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problemy s pretaktovanim

Příspěvek od OndraSter »

Netaktuj mobilní grafiky, nevyplatí se to. Obvykle na to nebývá stavěné chlazení.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

teploty by som pozorne sledoval aby sa nic neposr..kazilo :oops: ... len ked to ide nadol mohlo by to ist aj nahor ak to nie je nejak HW obmedzene ... so starsimi drivermi a starsim RT to neslo ani nadol ... ale podtaktovanie hodne pomohlo pri vydrzi ... teraz nemam problem sa dostat cez 2 a pol hodiny ... predtym stava dosla zhruba po hodinke a pol ...

OT ... vidim ze niekto ma rad Stargate :P
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Ne, věř mi, mobilní GPU, především ty taktované, jsou dosti náchylné na umření. Nestojí to za to.

PS: ano, SGA mám rád
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

A ani ostatnim komponentam v ntb se nebude moc zamlouvat zvysovani teploty. To neni jak v desktopu, kde je spousta mista na rozptyleni tepla.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

sak ja som to chcel len vyskusat aky vplyv ma pretaktovanie grafiky na vykon ... :-D ... s taktovanim mam bohate skusenosti a viem kedy dost ... len by ma zaujimalo ci to moze byt nejako HW blokovane kedze to nahor nejde ?? ako napr nasobic na CPU :oops:
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Core 2 Duo pro notebooky mají pokud se nepletu násobič uzamčenej, na taktování jsou Core 2 Extreme, který ho mají odemčenej...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to viem ale mne nejde o taktovanie CPU ale GPU ... :P
h4Wk
Nováček
Nováček

Příspěvek od h4Wk »

GPU v ntb se taktovat nedaji....zamezujou to ovladace nebo bios zalezi na konkretnim kusu...ja mam 9600M GT a taky s ni nehnu jen shadery jdou taktovat....co vim tak GPU se daly taktovat jen s drivery do 169.xx ale ted si nejsem jisty...po te co vysla rada 170.xx uz to nejde....jedina moznost je nvibitor a upravit si takty primo v biosu a pak to nvflashem flahsnout ale vis co kdyz se ti neco posere uz to asi nevratis jako u desktopu kde hodis PCI grafiku a flashnes to znovu
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“