levny nb

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Ryck
Začátečník
Začátečník

levny nb

Příspěvek od Ryck »

Dobrý den. chtěl bych se informovat, kolik by cca stál nb pro mě ( kolik si mám našetřit)

Základní otázky

Jaký je váš rozpočet?
To chci zjistit :D, ale tak do 5k

Jakou velikost notebooku preferujete?

a) lehce přenosný (úhlopříčka displeje 12“ a méně)
b) tenký a lehký (13“ – 14“)

Preferujete nějaké značky?
Toshiba, Asus, ale v tomto p'rïpadě je to jedno

Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
Poznamky, filmy

Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Tahat ho denně do školy

Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Na hry mam doma PC, byl bych rad kdybych na tom rozjel CS1,6 a CSS (neni nutnost)

Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
S textama 7h - ale nic jineho, nez textove dokumeny (excel, word)-skola

Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Ne Visty, chci rychle nacist a jet

Displej

Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
Sirokouhly, ale nezalezi na tom

Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?

Nezalezi

Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Matny, ale nezalezi na tom

Kvalita zpracování a design

Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
No, nemelo by to vypadat jak z popelnice, ale jinak ne

Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
2-3roky

Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
Intel, ale amd nevadi

Jak velká má být operační paměť?
aspon 1G

Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
zadnou

Jak velký má být pevný disk?
tak 100G+, ale nevadi ani min

Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
ne, pokud ji ma, je to plusem

Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
NE
Máte nějaké speciální požadavky?
No,tak muze byt bazarovy, levny ale neco ma vydrzet. Je to pouze informacni, kolik tak potrebuju. Diky
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: levny nb

Příspěvek od OndraSter »

Podívej se po Lenovech, ty vydrží hodně (s větší baterií samozřejmě, s základní 4 - 4.5h), jsou lehký a nezničitelný. Akorát nevím jestli jsou i nějaké menší jak 14.1".
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

OndraSter píše:Podívej se po Lenovech, ty vydrží hodně (s větší baterií samozřejmě, s základní 4 - 4.5h), jsou lehký a nezničitelný. Akorát nevím jestli jsou i nějaké menší jak 14.1".
Dělá 12" notebooky/tablety, řada X ... ovšem tomu taky odpovídá cena, cca 35k ... co jsem se díval na ebay, tak i starší X31 se prodávají za cenu kolem 10k

Ještě dělají 13", ThinkPad SL300, ten je o něco levnější, cca 20k
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Do 5k se s ničím bazarovým fakt nevejdeš, leda EEE 901 nebo 1000. Ty vydrží něco, ale taky to neni těch 7h. A taky na nich nerozjedeš CS (1.6 možná).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Co Asus N10? Je to takovej kříženec mezi netbookem (má Atom) a notebookem (má GeForce 9300M), 7 hodin ti ale nedá - to by chtělo ještě jednu baterku (ono s tím bude mít problém většina dalších notebooků), taky stojí novej asi 15k, což je teda třikrát víc než máš (v bazaru půjde sehnat taky velice těžko)... Obávám se, že na požadavky, který máš, nedisponuješ dostatečným rozpočtem...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

nn, aby ste me spatne nepochopili, ja chtel presne takovou odpoved jako od smitha, rozpocet neni pevny a navic spis se informuju, kolik by to na nb pro me stacilo. Je to jen naprosto informacni, abych mel predstavu. Dekuji za nazory. Jinak vic nez 20k nepiste, to neni ono. Dik
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“