ASUS Ati 9250 - flash biosu

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ASUS Ati 9250 - flash biosu

Příspěvek od jansv »

Zdravím, prováděl jsem úpravu biosu na GK ASUS Ati 9250 (ještě stařičká AGP), změnil jsem frekvence GPU a pamětí asi jen o 15Mhz na vyzkoušení, zkoušel jsem flashovat ve Winech, napsalo to, že pamět rom není možno smazat. Takže jsem to zkoušel originální utilitou k flashování ATI a to taky nemohlo smazat ROM (ale CRC bylo OK) a tak jsem použil univerzální utilitu, úspěšně jsem nový bios naflashoval, spustil PC, vše otestoval a prostě OK. Tak jsem vypnul PC, druhý den zase zapnul, a jéje. Beep kod v biosu, že nelze použít GK a tím konec.

Jedná se o 8-mi pin BIOS na GK (M25P10), odpájet ho není problém, ale nemám ani programátor, ani stejnou nebo podobnou GK. Nedá se to nějak zachránit? Nechci kupovat novou GK, protože do AGP se to již nevyplatí. Díky.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ASUS Ati 9250 - flash biosu

Příspěvek od Krteq »

Asi tě zklamu. Ta karta se podle mě odporoučela do křemíkového nebe :(

A přestaň "krást" podpisy!
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: ASUS Ati 9250 - flash biosu

Příspěvek od jansv »

Nojo, tak se s tím smířím... Stejně hodlám koupit novou základní desku PCI Express a tím pádem novou GK. A za ten podpis se omlouvám, ale je to ten nejlepší, co jsem kdy viděl, prosím, dovol mi ho používat :-) Přesně s ním souhlasím a vyjadřuje to přesně to, co cítím :-) Samozřejmě, když nebudeš souhlasit, podpis si změním, nechci způsobovat žádné problémy.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“