Sestavy nad 30.000Kč_old

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zamčeno
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sestavy nad 30.000Kč

Příspěvek od Stano K. »

CPU: osobne by som bral radšej C2D E8400
HDD: 640GB disky majú lepší pomer cena/kapacity, a taktiež majú 320GB plotne
PSU: 700W je trocha zbytočnosť, ak už tak 600W Seasonic, Corsair, Enermax

Mata-HK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mata-HK »

sTano11 píše:CPU: osobne by som bral radšej C2D E8400
HDD: 640GB disky majú lepší pomer cena/kapacity, a taktiež majú 320GB plotne
PSU: 700W je trocha zbytočnosť, ak už tak 600W Seasonic, Corsair, Enermax

díky
u toho CPU je 300 kč rozdíl tak to bych nechal. HDD pozměním .. a ten zdroj teda nevím jestli to 600W utáhne ... v manuálu toho X2 Radeonu píšou zdroj větší než 650 W :-(
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

Ahujik počítačový nadšenci mezi lednem a unorem mam v planu si poridit nove pc, chtel bych aby mi na nem fakali i nejnovejsi tytuly a aby nejakej ten rok to pc vydrženo. Sestavu jsem si vybral na strance http://www.want.cz kde taktuji i procesor!

Want Daemon II - 34 000Kč
Procesor : Intel Core 2 Quad Q9300 (2,53 GHz, 6MB, 1333 MHz + plus ho taktuji takze max az 3 GHz)
Chladič procesoru: Scythe Katana II
RAM: 2x 2048 MB Corsair DDRII 800 MHz
Graficka karta: NVIDIA GTX 260+ 216 Shaders 896 MB
Zvukovka: integrovana
HDD: WD 6400AAKS, 640 GB, SATA II
Mechanika: LG // Samsung, DVD - RW, dvouvrstvá SATA
Zk. deska : GIGABYTE EP45 - UD3P // ASUS P5Q - E (z mych predeslich zkusenostich by sem se priklanel k ASUSu)
Skříň: Thermaltake VA8003BWS ARMOR SUPERTOWER
Zdroj: Fortron Epsilon 600W
Operační systém: Windows Vista Home Premium (64 - bit verze)

Chtel by sem se zeptat jestli tato sestava bude fungovat spravne a hlavne jestli to utahne ten zdroj kdyz se GTX260+ rozjede na 200W tak nwm jestli to ten zdroj utahne?? Dik za kazdou odpověd.
Pentium 4, PrimeCooler PC-HC III+, ASUS P4GD1, 512 MB, MSI GeForce 6600GT 256 MB, 80 GB + 500 GB, LG DVD-RW, Win. XP Pro. SP2
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Mata-HK: tie 600W zdroje ako Corsiar HX620 či Enermax PRO82+ 625W by som si trúfol tvrdiť že utiahnu viac ako ten fotron. Tu na fóre je užívateľ ktorý HD4870x2 utiahol bez OC na Enermax PRO82+ 425W.
Rozhodne radšej siahni po kvalite.

Ondatra: CPU by som vymenil za nejaký plnohodnotný quadcore ak teda quad vôbec využiješ. Teda buď Q6600 alebo Q9550. Dosku radšej Asus P5Q - e či pro. Zdroj radšej kvalitný a utiahne to bez problémov aj 500W, napr. Corsair HX520 či Enermax PRO82+ 525W
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

no ja vim ze 4 jadro asi nevyuziju ale je to taky investice do budoucnosti doufam ze mi ten pociatc takovy 3-4 roky vydrzi, takze jak si rikal vymenit zdroj za nejaky kvalitnejsi no ja nwm ale co sem na nej cet recenze tak mi neprislo ze by mel bejt nejakej spatnej
Pentium 4, PrimeCooler PC-HC III+, ASUS P4GD1, 512 MB, MSI GeForce 6600GT 256 MB, 80 GB + 500 GB, LG DVD-RW, Win. XP Pro. SP2
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

On fortron nieje zlý. Je to dobrý zdroj. Ani nepamätám kedy som nejaký reklamoval. Ale ....
Corsair aj enermax sú účinnejšie, kvalitnejšie spracované a použitá kvalitnejšia elektronika, sú tichšie ale aj drahšie. Takže si treba určiť čo ti za to stojí. Ja viem nepridá ti to 500 bodov v 3Dmarku ani 3FPS v crysis, ale keď už do PC toľko investuješ tak myslím že tých pár korún na vyše sa oplatí investovať
Mata-HK
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mata-HK »

busy píše:Mata-HK: tie 600W zdroje ako Corsiar HX620 či Enermax PRO82+ 625W by som si trúfol tvrdiť že utiahnu viac ako ten fotron. Tu na fóre je užívateľ ktorý HD4870x2 utiahol bez OC na Enermax PRO82+ 425W.
Rozhodne radšej siahni po kvalite.
OK půjdu do toho Corsiara .. dík ;-)
SagiCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SagiCZ »

Hlavně teda nechápu proč do kompu za 35 000 nedáš zvukovku... Nebo tebe zvuk nezajímá? :oops:
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Pokiaľ človek nemá odpovedajúcu audio zostavu je to zbytočné. dnešné integrované sú dosť kvalitné na to aby utiahli lacné repráčiky
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

presne jak rikas dnesni integrovany zvukovky sou dobry a na zahrani her mi to staci
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Onddattra píše:presne jak rikas dnesni integrovany zvukovky sou dobry a na zahrani her mi to staci
Tak nevim hele co bude kolem ledna, unora, ale treba si uz budes moci dosahnout na Core i7. Tak 920 de dobre taktovat i na vzduchu, podle recenzi od obra staci krasne 3.6, pokud se nemejlim. A mozna se zlevni pameti, uz ted dou DDR3 dolu, neco jsem ted kupoval a druhej den to bylo o par stovek levnejsi.

Planoval bych kup az presne v okamziku kupu, mesice rozhodujou. Takle jsem mel objednanou 780i s 2x8800GTX a ze dne na den sly ceny o tisice dolu, tak jsem to zrusil a ted mam 790i a 2x9800GTX a sestava vysla nakonec o nekolik tisic levnejs nez ta puvodni (a o mesic pozdejs byla ta moje sestavicka o 12000 levnejsi). U me to byl rozdil od ty puvodni sestavy do mesice po koupi asi 20000 korun rozdil.
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helium »

busy píše:On fortron nieje zlý. Je to dobrý zdroj. Ani nepamätám kedy som nejaký reklamoval. Ale ....
Corsair aj enermax sú účinnejšie, kvalitnejšie spracované a použitá kvalitnejšia elektronika, sú tichšie ale aj drahšie. Takže si treba určiť čo ti za to stojí. Ja viem nepridá ti to 500 bodov v 3Dmarku ani 3FPS v crysis, ale keď už do PC toľko investuješ tak myslím že tých pár korún na vyše sa oplatí investovať
ono to neplati pto GLN radu, ta ma ucinnost 82-85% podle zateze (a vyrabeli se jeste pred certifikacni manii 80+, v kompu ho mam 4 roky - kvuli hlucnosti)
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

no stejne si to kupovat nebudu upgradnu svou sestavu co mam ted a jdu du notase
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Onddattra píše:no stejne si to kupovat nebudu upgradnu svou sestavu co mam ted a jdu du notase
Nevím co od notebooku očekáváš, ale je dobré mít nabušené stolní PC a nějakej manažerskej notebook.

Měl jsem už hodně notebooků (dražší modely) a nic moc teda. Notebook teď používám na čtení pošty a tak podobně i když má dobrou grafiku. Jedinej náročnější úkol, kterej jsem na notebooku teď dělal bylo ripování VHS, kódoval jsem to ale na stolním, páč nejsem masochista.
Onddattra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onddattra »

ja vim ani od nej nic moc necekam ale na csko mi to bude stacit urcite a nejnovejsi tytuly budu muset ozelet :D zatim premejslim o Asus N50VN-AS046C a nebo MicroStar GX720 ale spis pudu do toho asusu ma lepsi grafiku i procesor ale to GXo jde taktovat na 2,6 pres klepnuti na jedno tlacitko tak jeste nwm
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

volil bych tuto sestavu
MB:asus rampage formula
CPU:E8600
RAM:DDR2 4g Kingston 1200mhz
GPU:HD4870X2 2*
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

na čo E8600? na čo predražené pamäte? a tie dve grafiky sú tiež zbytočnosť
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

hele busy bavime se o sestavě nad 30 papiru nebo ne?pokud ano tak toto je je nejlevnějši a vykonnostně nejbrutalnějši sestava vyvrat mě to ju diky
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

To že je niekto schopný investovať viac neznamená že musí utrácať za zbytočnosti.

Prečo by mal kupovať drahé RAMky keď stačia obyčajné 800Mhz a rozdiel nepozná, takisto aj u CPU. A ak už navrhuješ viac GPU systém tak aj k tomu adekvátni procesor tj. C2Q.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

tielka píše:hele busy bavime se o sestavě nad 30 papiru nebo ne?pokud ano tak toto je je nejlevnějši a vykonnostně nejbrutalnějši sestava vyvrat mě to ju diky
Jo, ale i sestavy nad 30k se nevybírají stylem že vyberu to nejdražší co najdu. Navíc 1200Mhz jsou naprostá zbytečnost pokud neděláš hardcore OC. Výkon 1200Mhz RAM bude o max 10% vyšší, ale v benchmarcích = v reálu skoro 0, protože ten rozdíl několika desetin až setin vteřiny nedokážeš poznat.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Zamčeno

Zpět na „Počítačové sestavy“