modem Siemens CL-10

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Liam
Nováček
Nováček

modem Siemens CL-10

Příspěvek od Liam »

Dobrý den,
prosím nemáte někdo zkušenost s nastavením modemu Siemens CL-10 pro ADSL2? Nastavuji ho podle návodu na přiloženém CD. Vše jde O.K až do doby když začnu zadávat do prohlížeče (IE6, Opera) konfigurační číslo: 192.168.1.1 tak se má objevit okno pro zadání nastavení a přihlašovacích údajů. Neobjeví se nic. Kontaktoval jsem technickou podporu a po půl hodině mě nedokázali pomoci, nakonec mi poradili abych ho poslal na reklamaci že nekomunikuje se síťovkou. Po měsíci se mi vrátil s tím, že je v pořádku. Jenomže na stejných kabelech mám připojený D-link DSL-362T (na který jsem připojen i teď) a ten jede bez problémů, takže síťovkou to asi nebude. Kvůli tomu jsem zformátoval disk a nainstaloval jsem nově Win XP-Home sp2 a nyní jsem zkusil i sp3 a stále nic. Nejde to ani bez nainstalovaného firewallu a antiviru.
Díky za každou radu, dříve než zase zavolám na tu jejich předraženou linku.
Václav
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: modem Siemens CL-10

Příspěvek od Fifi »

Hoď sem výpis start spustit příkaz "cmd" dále příkaz "ipconfig /all". Hoď sem screen či textový výpis.
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

Posílám screen z ipconfig/all
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Pokud stále nevidíš v čem je problém, doporučuji se zaměřit na "konfigurační číslo: 192.168.1.1" říkejme mu IP adresa :). A IP adresu Tvé síťovky. Skutečně si myslíš, že 192.168.1.1 bude komunikovat s 85.207.128.255? Budeš muset si muset manuálně nastavit IP z rozsahu 192.168.1.x. Provést patřičné konfigurace a následně uvést zpět do funkčního stavu.
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

Tak tomu fakt nerozumím, to si jako každý majitel tohoto modemu bude muset nastavovat IP modemu stylem pokus-omyl? Žádné číslo z mé IP adresy přidělené poskytovatelem (85.207....) tam nejde. Přikládám obrázek z instalačního CD co se má objevit po zadání IP modemu, ale neobjeví. U toho D-linku se to nastavuje stejně, (jen je jiná IP modemu) a tam to funguje bez problémů. Naskočí okno pro přihlašovací údaje a už to jede.
Jinak dík za radu
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

d-link 362T funguje jako half bridge.předpokládám že výpis který si poslal je když je připojen d-link ne?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

Jo jedu na D-link, jinak se nepřipojím
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Liam píše:Tak tomu fakt nerozumím, to si jako každý majitel tohoto modemu bude muset nastavovat IP modemu stylem pokus-omyl? ...
Myslím že jsi úplně nepochopil, jak funguje adresace na IP vrstvě. 192.168.1.1 je pevně nastavena IP adresa modemu daná výrobcem. Tu lze přenastavit. Ale pro tento úkon bude třeba aby jsi měl nastavenu na své síťovce IP z rozsahu 192.168.1.x, kde x může nabývat hodnot 2, 3, ... , 254. Pokud je použita defaultní maska.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

dej sem screen když připojíš ten siemens - taky ipconfig /all
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

To už začíná na mě být dost složité, kde nastavím IP síťovky? A co pak?
Přikládám ještě Podrobnosti síťového připojení toho Siemensu, poté co se objeví na liště vedle hodin žlutý trojůhelník.
A nepomohla by třeba jiná síťovka, než tahle integrovaná?
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

hmm.. automatická privátní adresa - ten router s tvojí síťovkou nekomunikuje.Zkus ho resetovat do továrního nastavení případně zkusit na jiném pc..
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

ipconfig/all toho siemensu
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

jj to už si psal o post výše.máš tam APIPu
http://www.svethardware.cz/glos.jsp?doc ... E3003F1C15
což znamená že dhcp server v modemu nefunguje/nereaguje
proto jsem chtěl aby si modem vyresetoval do továrního nastavení a případně zkusil na jiném pc.pokud to bude dělat i tam viděl bych to na reklamaci - "odborníci" z technické podpory by pak měli pravdu :lol: :lol:
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

Resetoval jsem modem asi 20X, jen s tím druhým PC to bude asi složitější, tam mám wi-fi a tak nepřipojím kabel dsl
Je možné že by při reklamaci nepoznali že modem nekomunikuje? Pokud ho teda vůbec zkoušeli.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

jakej kabel dsl?tam patří ethernet....
jak resetoval 20x ? - resetovat do továrního nastavení neznamená vypnout a zapnout.
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

To jsme si asi neroruměli. Ten modem má zezadu ,,takovou malou dirku" na reset, dělal jsem to takhle. A na tom druhém PC mám wi-fi, tudíž nemám telefon a nemůžu připojit kabel od telefonu, ale pouze ethernet, takže připojím jen modem se síťovkou a to si myslím že mi nepomůže. Zkusím se ale poptat jestli někdo nemá připojení přes telefon.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Tohle bude asi složité. Na PC si nastav pevnou IP adresu Start-Nastavení-Síťová připojení-Připojení k místní síti-Vlastnosti-Protokol ... TCP/IP použít následující adresu. Do políčka zadej IP viz výše. Následně zapoj UTP kabel do libovolného portu modemu-routeru. Rozhodně NENÍ třeba aby si zapojoval jakýkoliv další interface modemu-routeru. Teď se pokus přihlásit na web interface modemu. V případě, že to nefunguje hoď sem ping 192.168.1.1 a znovu ipconfig /all.

//Btw. Jak vypadá Siemens CL-10. V životě jsem takový modem neměl v ruce.
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

Teď zatím obr. modemu. Má čtyři ledky: power, dsl, ppp, ethernet. Po připojení se mají rozblikat, což také udělají a po cca minutě svítí kromě ppp všechny. Pak se má nastavit modem což už mi nejde, protože nenaskočí ta tabulka pro přihlašování,viz screen3 výše
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

Ještě zezadu siemens cl-10

//Fifi: Pokud se na něj nedostaneš ani s pevnou IP, tak jej už můžeš odnést pouze zpět prodejci či ISP, ať Ti tedy ukážou jak na to.
Liam
Nováček
Nováček

Příspěvek od Liam »

Je to nad moje síly, ale tu IP adresu jsem tenkrát zadával ručně s pracovníkem tech. podpory (ale už si jí nepamatuju) a ten mi pak řekl že modem nekomunikuje a abych ho poslal na reklamaci, tam ale zase řekli že je v pořádku. Tak kde je teda chyba?
Posílám ping IP 192.168.1.1
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“