RtCW na WinXP SP2 - nespustí se s chybovou hláškou
Moderátor: Baneshee
- milosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
RtCW na WinXP SP2 - nespustí se s chybovou hláškou
Pratele, mam problem, kamos chce zasmazit tutot postarsi, ale stale skvelou gamesku, ale nejak se to stale nedari spustit. Pamatuju se ze jeste na SP1 to jelo, neni na ten druhej servis pek
nejakej patch na tuto gamesku?
Naposledy upravil(a) Thellwin dne pát 16. črc 2010, 12:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název
Důvod: upraven název
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
- milosh
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jeste dodam, ze jsem to zkousel na moji sestave, mam ATI a tak mi tam mozna chybi ten OpenGL patch, nekde jsem to cetl 
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
- Inferno
- Začátečník

Ja sem ho hral ted o vanocich a s poslednima catalystama a s patchem 1.41 sem nemel vubec problem to rozjet a ani ze stabilitou nebyl problem a ani s grafikou ci zvukem.Mam ati 9800xt a win xp s SP2.Patch se da stahnout tady http://games.tiscali.cz/clanek/dl.asp?id=2763 .Ale bacha je potreba stahnout i ty starsi verze patchu nez se tam da nandat ten v1.41.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- DEXTER507
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Frekvence
A jakou verzi ovladacu mas? U starsich driveru nvidie (pokud ji tedy mas) prave funguje potlaceni jen pro DirectX a ne pro OpenGL (ve kterym jede Wolfenstein).DEXXTER píše:ja sem hru spustil na SP2 bez jakyhokoliv patchovani. Ale ted mam problem. Jak se da nastavit obnovovaci frekvence ve hre ? V ovladacich graf. karty mam nastaveny potlacovani frekvenci, ale na hru to jaksi nepusobi.
Doporucil bych ti na to spis utility Refreshlock http://www.pagehosting.co.uk/rl/ (rezidentni) nebo Refreshforce http://www.pagehosting.co.uk/rf/ (upravi registry).
- DEXTER507
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Frekvence
dik moc. ovladace mam nejnovejsi. sice se mi to nechtelo resit dalsima programama, ale kdyz uz nemam na vyberAntonín Chromý píše:...
- Inferno
- Začátečník

Ja mam takovej programek v kterym zaskrtnes jedno policko a primo v ovladacich nVidie se to objevi v tom vyberovym strome nove polozky .Taktovaci kmitocet a hlavne na nastaveni refreshe.
DEXXTER píše:dik moc. ovladace mam nejnovejsi. sice se mi to nechtelo resit dalsima programama, ale kdyz uz nemam na vyberAntonín Chromý píše:.... jeste jednou dik
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No já měl právě pocit, že NVTweak už máme za sebou. Pokud má poslední verzi forceware 81.98, tak po čisté instalaci je nabídka pro potlačení obnovovací frekvence znepřístupněna a aby ji zpřístupnil (a píše o tom, že ji má zpřístupněnou) musí použít NVTweak nebo zapsat do registru coolbits.Inferno píše:Ja mam takovej programek v kterym zaskrtnes jedno policko a primo v ovladacich nVidie se to objevi v tom vyberovym strome nove polozky .Taktovaci kmitocet a hlavne na nastaveni refreshe.
Ale i tak se může stát, že to prostě někdy nezabere (třeba mě se to stalo při rozlišení 1600x1200) a je potřeba to ještě trochu postrčit, proto jsem poradil Refrehforce a Refreshlock.
- DEXTER507
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja uz mam coolbits davno nainstalovany (uz je pouzivam dlouho) ale ted sem zjistil, ze ve vsech hrach se stahla frekvence na 65Hz. nevim cim to je. Proto sem se ptal, protoze sem ty frekvence uz mel ve ForceWare potlaceny.Inferno píše:Ja mam takovej programek v kterym zaskrtnes jedno policko a primo v ovladacich nVidie se to objevi v tom vyberovym strome nove polozky .Taktovaci kmitocet a hlavne na nastaveni refreshe.
DEXXTER píše: dik moc. ovladace mam nejnovejsi. sice se mi to nechtelo resit dalsima programama, ale kdyz uz nemam na vyber. jeste jednou dik
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Enemy Terriory - padání po přihlášení
Neví někdo co může způsobovat pády Enemy Territory. Vyberu server, stahují se nějaké mapy atd., ale jakmile v Limbo vyberu stranu, tak dojde k pádu s touto hláškou:
Instrukce na adrese 0x0fcb76a8 odkazovala na adresu paměti 0x0fcacaa3. S pamětí nelze provést operaci: written. Klepnutím na tlacitko OK ukončete program.
1) Myslel jsem, že to bude vytížením systému BOINCem, i když dřív to jelo i s ním. Vypnutí nepomohlo.
2) Uvažoval jsem o vadné paměti. Testováno memtest32 po dobu 6h a bez závad.
3) Možné poškození některých souborů (časté přesunování celého adresáře kvůli potřebě místa na jiné disky). Přeinstalováno a nepomohlo.
4) Zkusil jsem vypnout nepotřebné služby (díky nLite tam už není co vypínat
) pomocí GameXP od Theoretica soft. a taky to nepomohlo.
5) Špatné pingy? V tomto mlžném počasí a se sněžením na wifi by to mohlo být tím, ale dělalo to, i když bylo jasno.
6) Ještě mi kamarád radil:
Pokud pouzivas Win XP sp2 zkusil bych jak se to bude chovat po vypnuti DEP (Data Execution Prevention)
citace:
Tato funkce hlídá pamět systému a zabraňuje spuštění podezřelým kódům, čímž chrání počítač před viry či jinými útoky. Problém je, že v některých případech zablokuje i program, který není nijak škodlivý (např. DivX).
Funkce DEP se konfiguruje pomoci prepinacu v souboru Boot.ini
Vypnuti se docili upravou parametru /noexecute na radku s danym systeme na:
kód:
/noexecute=AlwaysOff
Podrobnosti vcetne elegantnejsiho zpusobu vypnuti ochrany pro jednotlive app tady:
http://www.microsoft.com/technet/prodte ... mempr.mspx
Ale to jsem ještě nezkoušel.
Poradí někdo co s tím.
Instrukce na adrese 0x0fcb76a8 odkazovala na adresu paměti 0x0fcacaa3. S pamětí nelze provést operaci: written. Klepnutím na tlacitko OK ukončete program.
1) Myslel jsem, že to bude vytížením systému BOINCem, i když dřív to jelo i s ním. Vypnutí nepomohlo.
2) Uvažoval jsem o vadné paměti. Testováno memtest32 po dobu 6h a bez závad.
3) Možné poškození některých souborů (časté přesunování celého adresáře kvůli potřebě místa na jiné disky). Přeinstalováno a nepomohlo.
4) Zkusil jsem vypnout nepotřebné služby (díky nLite tam už není co vypínat
5) Špatné pingy? V tomto mlžném počasí a se sněžením na wifi by to mohlo být tím, ale dělalo to, i když bylo jasno.
6) Ještě mi kamarád radil:
Pokud pouzivas Win XP sp2 zkusil bych jak se to bude chovat po vypnuti DEP (Data Execution Prevention)
citace:
Tato funkce hlídá pamět systému a zabraňuje spuštění podezřelým kódům, čímž chrání počítač před viry či jinými útoky. Problém je, že v některých případech zablokuje i program, který není nijak škodlivý (např. DivX).
Funkce DEP se konfiguruje pomoci prepinacu v souboru Boot.ini
Vypnuti se docili upravou parametru /noexecute na radku s danym systeme na:
kód:
/noexecute=AlwaysOff
Podrobnosti vcetne elegantnejsiho zpusobu vypnuti ochrany pro jednotlive app tady:
http://www.microsoft.com/technet/prodte ... mempr.mspx
Ale to jsem ještě nezkoušel.
Poradí někdo co s tím.
- DEXTER507
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Teď sem narazil na malinkej problémek. Když chci RTCW odinstalovat, píše mi to:
EDIT// Tak už nic. Z ničeho nic to jde
Přitom tam ten soubor je. Rád bych tu hru odinstaloval bez toho abych to musel ručně mazat (což je opravdu pra*áckej způsob). Dík za odpovědi.unwise.exe píše:"Could not open INSTALL.LOG file"
EDIT// Tak už nic. Z ničeho nic to jde
Shit the bed!
- kesi
- Začátečník

Re: Return to castle Wolfenstein vs. Win Xp SP2
Zdar chlapi! Moc vás prosím, už se dlouho nehrál Return to castle wolfenstin a teď me to zase při spuštění píše tu červenou hlášku nahoře a nikam se nehnu!!!!!!
už sem zapomněl co stím
Poradíte? kesi
- kesi
- Začátečník

Pánové, fakt nevíte? To tu není žádný pamětník? 
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Pamětníci by tu byli (občas si dám ještě Enemy Territory), ale musíš nám připomenout co vypisuje ta "červená hláška".
- kesi
- Začátečník

GLW_StartOpenGL ( ) - could not load openGL subsystem
Něco sem tam tenkrát nahrál, myslím nějaký knihovny...už nevím...
- Shit
- Odborník PCT

1) Pokud máš ovladač s podporou OGL (asi ano), tak zkus ve složce "Main" zeditovat v "wolfconfigu" a na hodnoty. které umí monitor i hra zobrazit (třebas nastav/edituj na seta r_customwidth=1280 a seta r_customheight=1024).
2) RTCW jede v pohodě i pod XPSP3.
Kód: Vybrat vše
seta r_customheightKód: Vybrat vše
seta r_customwidth2) RTCW jede v pohodě i pod XPSP3.
- kesi
- Začátečník

- kesi
- Začátečník

JJ, nějaký ty kodeky jsem tam tenkrát nahrál a šlo to, ale teď mám jinej problém.kesi píše:GLW_StartOpenGL ( ) - could not load openGL subsystem
Instaloval jsem teď Return to Castle Wolfenstein u ségry a nedojde ani k instalaci
Direct X 9.0c tam snad má (hrála na tom Need For Speed), K-lite Mega Codec Pack jsem tam nahrával...
R.