No, v zásadě je mi jedno, jestli má karta HDMI out nebo ne (navíc se dívám, že je to HDMI ve formě adaptéru DVI-HDMI), protože používám Profigold kabel DVI-HDMI a investovat opět do nového kvalitního kabelu by nejspíš neznamenalo žádný rozdíl. Každopádně díky, rozhodnu se asi mezi 4830 a 4850. Nejspíš ale budu kupovat kartu až po Novém roce, tudíž to vidím na 4850Pavel.P. píše:V dnešní době je jedno, jestli máš ATI nebo nVidii (bohužel většina lidí žije v přežitku, že nVidia je vždy ta nejlepší jistota), obě dvě firmy dělají kvalitní GPU. U takto výkoných karet stačí 512MB paměti. Podívej se po tom radeonu HD4830 s HDMI nebo po geforce 9800GT s HDMI...
Legacy Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- nodiggity
- Nováček

-
Re: Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ono de spis o to ze HD4830 ma v DVI vystupu pres redukci obraz + zvuk 7.1. tj plna specifikace HDMI 1.3, NVIDIE tohle neumej.nodiggity píše: No, v zásadě je mi jedno, jestli má karta HDMI out nebo ne (navíc se dívám, že je to HDMI ve formě adaptéru DVI-HDMI), protože používám Profigold kabel DVI-HDMI a investovat opět do nového kvalitního kabelu by nejspíš neznamenalo žádný rozdíl. Každopádně díky, rozhodnu se asi mezi 4830 a 4850. Nejspíš ale budu kupovat kartu až po Novém roce, tudíž to vidím na 4850.
Jinak pockej na LEDEN to se u nas projevi SLEVY ktere AMD tedka udelala nekde se to muze projevit az 500,- dolů
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Stratosi zase lžeš
Některé GeForce řady 9 (9800GT/GTX/GTX+) umějí také přes DVI do HDMI redukce protlačit zvuk, stačí propojit kartu externím kablíkem z SPDIF výstupu na zvukovce do audio-in vstupu na kartě. kablík i DVI-HDMI redukce jsou součástí balení. Toto umějí všechny GeForce řady GTX200.
Některé GeForce řady 9 (9800GT/GTX/GTX+) umějí také přes DVI do HDMI redukce protlačit zvuk, stačí propojit kartu externím kablíkem z SPDIF výstupu na zvukovce do audio-in vstupu na kartě. kablík i DVI-HDMI redukce jsou součástí balení. Toto umějí všechny GeForce řady GTX200.
viz.: MSI 9800GTThe NVIDIA GeForce 9 Series graphics card supports HDMI with audio integration solution. With a DVI-to-HDMI adapter and an extra signal cord through the bracket, audio source from sound card(S/PDIF) can be integrated into HDMI interface by simply plugging the cord into the pinhead located on graphics card. Only 1 single HDMI cable is required while streaming audio/video data to flat-panel display devices, such as Plasma/LCD TVs, or projector.
- Woko_O
- Začátečník

Upgrade karty..ma to cenu?
Zdravim...mam Asus EN 8800GT 512Mb a chci se zeptat..kdybych ji treba tak za 2k prodal co byste mi doporucili za upgrade s tim ze bych do toho dal tak 2k??..to znamena kartu za 4k..nejradsi bych neco od Nvidia nez od ATI..jeste porad nevim jestli do toho dat nebo ne..tak zatim jen tak pro info.. 
//Krteq - přesun do správné sekce a tématu
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upgrade karty..ma to cenu?
9800GTX+Woko_O píše:Zdravim...mam Asus EN 8800GT 512Mb a chci se zeptat..kdybych ji treba tak za 2k prodal co byste mi doporucili za upgrade s tim ze bych do toho dal tak 2k??..to znamena kartu za 4k..nejradsi bych neco od Nvidia nez od ATI..jeste porad nevim jestli do toho dat nebo ne..tak zatim jen tak pro info..
http://www.netfox.cz/eshop/?cls=stoitem&stiid=105232
- Woko_O
- Začátečník

A treba gigovka by nebyla lepsi.? napriklad ke hrani GTA IV...nebo tahle by to zvladala v poho..?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Specifikace HDMI neurčují jak má být do výstupu přiveden zvuk. Oba výrobci mají plnou podporu pro HDMI 1.3Stratos píše:kdyby umeli tuto specifikaci sel by Obraz + zvuk rovnou a ne jeste bastlit nakej pochybnej propojaovaci kablik.
- Notorik
- Nováček

-
Na plný detaily v GTA IV potřebuješ 1GB na grafické kartě, navíc třeba u Far Cry 2 dělá rozdíl mezi 512MB a 1GB ve vyšších rozlišeních cca 10fps, takže dle mne zainvestuj do 1GB. Gigabyte to má za pár babek, můžeš softwarově měnit napětí na pamětech a jádru, což by mělo značit velké možnosti přetaktování, akorát ten chladič prý strašně řve, ale to se dá vykoumat dokoupením například Zalman Fan Mate 2 za cca 100,- Kč. Já si s ní dělám radost pod stromeček a těším se jako malej JardaWoko_O píše:A treba gigovka by nebyla lepsi.? napriklad ke hrani GTA IV...nebo tahle by to zvladala v poho..?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Upgrade karty..ma to cenu?
vem HD4830 za 2700+ natakti a mas vykon nad HD4850. Nebo kup HD4870 512MB ale pockej na leden to spadne cena na nakych 4500,- s DPH uz tedka se daji sehnad pod 5tis.Woko_O píše:Zdravim...mam Asus EN 8800GT 512Mb a chci se zeptat..kdybych ji treba tak za 2k prodal co byste mi doporucili za upgrade s tim ze bych do toho dal tak 2k??..to znamena kartu za 4k..nejradsi bych neco od Nvidia nez od ATI..jeste porad nevim jestli do toho dat nebo ne..tak zatim jen tak pro info..![]()
- Woko_O
- Začátečník

No uvidim..ale 512mb mam ted a uz je to nedostacujici..a jaky to bude pro hry co teprve vyjdou.?? hodne malo...prave proto bych chtel spis tu 1GB verzi kdyz uz..rikate ze teda lepsi ATI nez Nvidia.? 9800GT nebo to GTX nema cenu.? 4850 sou vykonnejsi.?
- Stano K.
- Středně pokročilý

Nebál by som sa riešenia 9800GT(X+) s 1GB VRAM.
- Notorik
- Nováček

-
9800 GTX+ 1GB od Gigabyte stojí cca 4.200,- s DPH. Najdi si nějaký testy na netu, ať už na PC tuningu, nebo třebas na extrahardware, pak uvidíš srovnání. Plus (ale to ber s reservou, je to kus od kusu) bys přetaktováním mohl dostat minimálně 10% nárůstu výkonu, není zázrak ani 15%. Na Stratose moc nedej, je to fanatik do Ati a rozumně Ti neporadí. Vem si už jen to, že tady je sekce nákupu do 5.000,- a on Ti radí něco za 2.700,-, což se neřeší tady, ale o kousek vedle. Jak říkám, já si s Gigabytem dělám radost na Vánoce, rozhodla cena a 1GB VRAM. Jestli chceš nakupovat až po Vánocích, já Ti pak sdělím své dojmy z této karty...
Když použiju srovnání z extrahardware.cz, tak přibližný celkový výkon ve hrách je HD 4830 45.4%, HD 4850 50.3%, GTX+ 55.7%, HD 4870 61.3%. Takže si jen vyber na co máš peníze a kup to
Když použiju srovnání z extrahardware.cz, tak přibližný celkový výkon ve hrách je HD 4830 45.4%, HD 4850 50.3%, GTX+ 55.7%, HD 4870 61.3%. Takže si jen vyber na co máš peníze a kup to
- Woko_O
- Začátečník

No ja mozna budu kupovat az po novym roce ale nevim to jiste protoze nevim jak budu mit finance a jestli se mi to vubec vyplati..
Musel bych jeste nejdriv prodat 8800GT a pak bych mozna vzal tu 9800GTX+ 1GB kdyby se dala sehnat tak do tech 4k..nechci zas moc vrazet protoze si musim koupit jeste RAMky a chladic na procak a mozna jeste nejakou lepsi skrin..a zas nechci investovat vsechny penize co mi daj k vanocum plus co vydelam ted o prazdninach do PC...chci se taky nejak obliknout.. 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jakej mas monitor ze potrebujes 1GB grafiku? dyt tohle vyuzijes az v 1920x1200 AA+ANISO
a to jeste jenom v nekterych hrach.
- barco
- Středně pokročilý

Na minulej strane píše, že chce hrať GTA IV = killer titul, čo sa týka VRAM (ale aj hrateľnosti) 
.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak tehle hre spis pomaha 4 jadro aspon na 3Ghz. A kupovat dle jedne zabugovane hry grafiku mi pride zcestnebarco píše:Na minulej strane píše, že chce hrať GTA IV = killer titul, čo sa týka VRAM (ale aj hrateľnosti)
- Notorik
- Nováček

-
Když vezmu test grafických karet na svethardware.cz ve Far Cry 2, rozdíl mezi 512 Mb a 1GB je docela velkej už při 1680x1050 4xAA, jmenovitě jak u HD 4850, tak u HD 4870, a to 6fps. GTX+ s 1GB tam bohužel neměli, ale psali, cituji: "začíná se pomalu jistě potvrzovat, že pro slušný výkon je potřeba, aby karta disponovala více než 512MB paměti, jinak dochází k jistým limitacím"... Každopádně zatím na to nemysli, co by sis vybral, po Vánocích a v lednu bude vše jinak, co se cen týče, takže až pak se rozhoduj dle dostupných financí. No do 512MB verze čehokoliv v této cenové relaci bych já už nešel, s výhledem do budoucna by se člověk akorát mlátil do hlavy... 
Přijde mi, jako bys ty Stratosi měl 512MB VRAM a sám sebe přesvědčoval, že to stačí, aby ti nebylo líto, co jsi to koupil a nabádáš lidi, aby si koupili to stejný, i když dnes už je jasný, že 512MB prostě nestačí
Přijde mi, jako bys ty Stratosi měl 512MB VRAM a sám sebe přesvědčoval, že to stačí, aby ti nebylo líto, co jsi to koupil a nabádáš lidi, aby si koupili to stejný, i když dnes už je jasný, že 512MB prostě nestačí
- Woko_O
- Začátečník

prave...porad si rikam jestli mam tu 8800GT vymenit za neco jinyho...vzdyt sem ji nedavno kupoval.. ?! :/ uvidime uvidime..
- Notorik
- Nováček

-
Já být Tebou, tak si ji zatím nechám, přeci jen to není až tak velkej skok z 8800GT na 9800GTX+ v "normálních" rozlišení (1280x1024 nebo 1680x1050). Získal bys cca 15fps navíc, no za ty peníze se to nevyplatí. Ještě počkej, až se slevní dnešní top řady, tedy HD 4870, GTX 260 a 280, na úroveň kolem 4.000,- a kupuj až pak, ať ten skok stojí za to
Vždyť i Far Cry 2 nebo Call of Duty 5 si zahraješ na 1280x1024 4xAA s fps kolem 40... 
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
prechod z 8800GT na 9800GTX+ se nevyplati ty karty sou skoro identicky. To uz bych radsi tu 8800GT nataktoval a pak se vykonem dosti te 9800GTX+ priblizi