GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
mirkee
Začátečník
Začátečník

Re: GTA 4 - technická stránka hry

Příspěvek od mirkee »

Skusal som na Q6600 odoberat jadra pre GTA IV a v tej istej scene to vyzeralo asi takto:

4-jadra 34FPS, 3-jadra 26FPS, 2-jadra 25FPS, 1-jadro 13FPS

3-jadrovy procak zjavne nepomoze pri upgrade z dualcore.
deadmeat
Nováček
Nováček

Příspěvek od deadmeat »

Chci se zeptat, mam C2D 6400 2,13 GHz 3 GB RAM a grafiku 7600GT s 256 ram. Nepotrebuju to spustit na maximalni detaily, ale spustim to vubec? Nekde jsem cetl, ze hra potrebuje, aby karta podporovala Pixel Shader Version: 3. To moje Nvidie podporuje. Vim ze me upgrade VGA asi nemine, ale jen aby to vubec slo.
PC: Gigabyte DS3, E6400 2,13 2 x 1GB 800 MHz A-DATA , 2 x 512MB Geil, Nvidia 7600 GT 256MB, WD 1TB Sata II,, repro creative 5.1, zdroj 450W, monitor Samsung 2032BW, myš Genius 525V laser, Vista 64 bit Ult.

NB: HP 6720, C2D 2 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD, X3100, matný displej, Vista HB
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

j slo by to ale iba na Low detaily (256Mb. = Low, 512Mb. = Medium, 1Gb. = High) ;)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

No detaily by se dali dát vyšší než Low pomoci příkazu -norestrictions ..
Ale hra by už byla uplně nehratelná, něco jak slide-show fotek z dovolené :-D
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
deadmeat
Nováček
Nováček

Příspěvek od deadmeat »

No a kdbych si teoreticky kopil GF 9600 nebyl by procesor zase moc pozadu? JInak mi totiz PC vyhovuje ve vsem.
PC: Gigabyte DS3, E6400 2,13 2 x 1GB 800 MHz A-DATA , 2 x 512MB Geil, Nvidia 7600 GT 256MB, WD 1TB Sata II,, repro creative 5.1, zdroj 450W, monitor Samsung 2032BW, myš Genius 525V laser, Vista 64 bit Ult.

NB: HP 6720, C2D 2 GHz, 2GB RAM, 160 GB HDD, X3100, matný displej, Vista HB
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ahoj, mam taky problem s touto hrou.

po minute hrania mi hra zmrzne, bud sa rozlozi obraz na farebne stvorceky, alebo cierna obrazovka a zvuk sa dokola opakuje. Nemate nato prosimniekto riesenie? zostava v podpise.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Ovladače nejnovější? Máš patch??
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Chcel by som všetkých upozorniť, že tento thread neslúži ako nákupná poradňa pri výbere komponentov !
Jeho náplňou sú technické dotazy / skúsenosti týkajúce sa GTA IV (nastavenie grafiky napr.) Prosím, už tu neriešte upgrady apod., od toho tu máme sekciu Počítačové sestavy & podsekcie v ostatných, vďaka za pochopenie.
.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak ted jedu GTA 4 na nastaveni 1280/1024 High/Very High view: 33 view details: 40 vehicles: 70 shadows: 6 ....nemeril sem zatim ve frapsu to napisu pozdejc....kazdopadne je to slusne hratelny na my sestave...nerikam ze se to neskube....je znat pokles fps pod hranici 30...ale hra jede v pohode...takze sem docela rad :) mit lepsi grafarnu tak to pojede uz pekne :)
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

GTA 4 porovnanie grafiky vsetkych troch verzii.
http://www.sector.sk/novinka/43873/poro ... a_gta4.htm
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
blackshadow
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blackshadow »

martin850: moc do diskuzí nepřispívám,ale když můžu pomoci tak pomůžu.Měl jsem taky sapphire 4870,ty kostičky mi to dělalo taky,byl jsem z toho hodně nešťastný,dělalo mi to taky ve hře Spore,tak jsem se naštval a koupil gtx280,ale až pak jsem se na jednom foru dočetl, že tento jev je známý u karet sapphire 4850/4870,že je nutný přehrát nový bios na grafice.Pokud by sis na toto troufl,mám to stažený na disku(kdyby se ten kupující náhodou začal vztekat že mu gta nejede:) )
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

martin850 píše:ahoj, mam taky problem s touto hrou.

po minute hrania mi hra zmrzne, bud sa rozlozi obraz na farebne stvorceky, alebo cierna obrazovka a zvuk sa dokola opakuje. Nemate nato prosimniekto riesenie? zostava v podpise.
bolo to nespravnym rozlisenim. ked som dal plne, vsetko ide v pohode

a jedna podotazocka: neda sa tam nejako pokrocilo nastavovat grafika? mne sa v tej hre moc nepci, stale su tam nejake prehnane svetla a divne farby, vsetko svieti jak kolotoc a antialiasing neviem zapnut :-)
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

blackshadow píše:martin850: moc do diskuzí nepřispívám,ale když můžu pomoci tak pomůžu.Měl jsem taky sapphire 4870,ty kostičky mi to dělalo taky,byl jsem z toho hodně nešťastný,dělalo mi to taky ve hře Spore,tak jsem se naštval a koupil gtx280,ale až pak jsem se na jednom foru dočetl, že tento jev je známý u karet sapphire 4850/4870,že je nutný přehrát nový bios na grafice.Pokud by sis na toto troufl,mám to stažený na disku(kdyby se ten kupující náhodou začal vztekat že mu gta nejede:) )
Mam HD4670 a stejny problem . Mozno by pomohlo prehrat BIOS v grafike ale tym stracam zaruku, vsak ?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Bengo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bengo »

Ahoj vsem.
Vsichni co mate problemy s VYKONEM a stabilitou:

DOPORUCENY HARDWARE (me zkusenosti):

PROCESOR:
Pokud mate procesor CELERON chce to min. CELERON D tak na 3,6 GHZ a rozbehnete hru temer na minimum. Zalezi take na ostatnim hardwaru.

Pokud mate PENTIUM 4, chce to min. 3 GHZ aby hra litala na lepsi minimum.

CORE 2 DUO -tady uz je to o necem jinem. Hra je delana pro vicejadrove procesory, takze hru uz rozbehnete na stredni. Ale samozrejme zalezi na taktu. Ja mam DUAL-CORE 2.0 GHz a rozbehl jsem to na stredni horko-tezko. Ovsem po pretaktovani na 3 GHz hra bezi na medium-high bez problemu.

QUAD-CORE a ostani..- tady je to zase o neco lepsi. Zase zalezi na taktu. Pokud budete mit nizko taktovany 4 jadrovy procesor, budete na tom asi jako ja s Dual-Core 3.0 GHz

Srovnavam Intel procesory. U AMD vyberte ekvivalent.

GRAFICKA KARTA:
Tak zde plati:

256 MB - min. nastaveni
512 MB - Medium
1024 MB a vice - High
Take zalezi jestli je tech xxx MB je DDR2 nebo DDR3. Pokud 2, budete radi za min. nastaveni, mozna ani to ne (dobrej procesor lecos dozene).

PAMET:
Hra chce 2 GB RAM a vice. Pokud mate 1 GB, šupky do obchodu pro novou. 1 GB dnes stoji okolo 350 Kc.
Pokud mate Win. VISTA, hra sezere o 512 MB vice. Ovsem Vista nejsou narocnejsi pouze na pamet!

Dalsi vec je!!! Pamatujte na to, ze u pocitace plati: JAKO u řetězu: retez je tak slaby, jako jeho nejslabsi clanek. Pokud mate jednu z komponent prilis slabou, pocitac to zrejme neutahne.

Dalsi vec: DOPORUCUJI stahnout nejnovejsi ovladac: čipsetu zakladni desky, nejnovejsi ovladac graficke karty! Nejprve musite odinstalovat stary ovladac a pak dat novy. Pokud mate SB-X-Fi zvukovou kartu, dejte ubdate ovladace. Ulevi to procesoru, ale jen velmi malo (pripad od pripadu).

Pokud mate zaflakene Win., tak je preinstalujte, nebo alespon v msconfigu povypinejte programy, ktere nepotrebujete a zerou vam vykon pocitace.

GTA 4 PATCH:
Me osobne hru trosicku spomalil a nevsiml jsem si, ze by neco opravil. Rockastar sliboval spousty veci jako vetsi vykon atd. Zda se mi, jako kdyby tento patch nebyl ten o kterem rockstar mluvil. Uvidime co udela dalsi patch. Ovsem na internetu jsem se docetl, ze nekterejm lidem pomohl, pridal 3 FPS a pod. Ale nevim. nevim.

Čeština:
Take me slusne receno štve, ze jsem si koupil hru u X-Zone kvuli cestine a ted nepodaj ani zadnou informaci, ale doufejme ze se to spravi. Kazdopadne ČEŠTINA bude na 100%, jen se to furt odklada, jako vsechno vsude. Osobne si myslim, ze beta 0.2 uz je, ale potrebujou poresit, aby warezaci nemohli cestinu aktualizovat Aktualizatorem Cestiny. Ale to je jen moje spekulace. I presto dekuji, ze češtinu alespon nekdo dela a dodela. Hra je dost slozita a textu je opravdu moc, takze to trva...

Omlouvam se za muj pravopis, ale myslim ze jsou dulezitejsi kvalitni a osvecene informace, nez mekke, tvrde i.

PS: Takovy poprask tu u zadne hry jeste nybyl. Prilis mnoho lidi ma mnoho problemu. Ja osobne jsem nemel zadny problem ani se starsimi ovladaci, ale nove vykon pridali. Hra je spatna konverze z konzole. O tom snad uz dnes nikdo nepochybuje. Ted jsme jenom zvedavi, co vsechno opravi novy patchs. Podle me asi nim moc :-(
milosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh »

Vycerpavajici info, dik :)
1PC: Intel i5 2500 + Noctua NH-D14, 8GB RAM DDR3, Radeon 6870 1GB, Intel 120GB SSD + 2TB + 750GB, DVD-RW Samsung SH203D, Winfast DTV2000H, LCD Samsung 226BW, Creative 4.1 repro, 620W Seasonic M12 bronze
2PC: Athlon X2 5200, 2x512DDR2, 80GB Seagate, ATI 1250, Winfast 2000 XP Expert, LCD FSC P19-2 DVI
PzKpfw VI Tiger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PzKpfw VI Tiger »

Skvělé info, dík. Rozhodoval jsem se, jestli do toho jít, hlavně kvůli procáku, i když dvoujádro, tak jenom 1,86GHz ale zvládá mnohem víc, ještě přibude 2GB RAM, tak snad. Asi to zkusim. :roll:
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlavson »

Tak co se tak procházím po internetových fórech můžu říct, že patřím k těm šťastným, kteří GTA nainstalovali na první pokus. Vytvoření účtů atd. Vše OK :) Jediné co mi vyloženě ve hře chybí je možnost vypnout stíny a zapnout AA. :) :(
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

deadmeat píše:Chci se zeptat, mam C2D 6400 2,13 GHz 3 GB RAM a grafiku 7600GT s 256 ram. Nepotrebuju to spustit na maximalni detaily, ale spustim to vubec? Nekde jsem cetl, ze hra potrebuje, aby karta podporovala Pixel Shader Version: 3. To moje Nvidie podporuje. Vim ze me upgrade VGA asi nemine, ale jen aby to vubec slo.
Skusal som to u kamarata, ma E6500, 2GB RAM a GeForce 7600GT, ked som mu nainstaloval najnovsie drivery bety stroj mu pri spusteni kazdej hry zatuhol, ked som dal na stranke nvidie vyhladat optimalne ovladace pre tuto kartu naslo to nejake starsie a ked sa spustila hra na spodnej casti obrazovky boli take neprijemne pruzky, hra nezobrazovala vobec efekty ako svetlo alebo napovedy vyskakujuce v ciernych ramcekoch na vrchu obrazovky, na mape tiez nebolo nic vidiet a este k tomu to bezalo strasne mizerne.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mi nevykládejte že s Celeronem nebo P4 na 3GHz to běží líp než na C2D
ignorelist: kremrole a dezoláti
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Vzhledem k tomu, ze to poradne nerozhejbe ani pretaktovanej opteron, tak celeron a P4 nemaji sanci. Tohle je prvni hra, na kterou ani to nejsilnejsi jednojadro uz fakt nestaci, holt bude muset pockat v supliku na upgrade...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“