AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování
Moderátoři: morke, Walker1134
- rigix
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování
Když ten pencil mod provedu tuškou nedojde časem k opotřebení grafitu a opětovné snížení napětí ?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Nedojde, leda že bys tu vrstvičku nechtěně smaznul...
Ale už jsme OT, pokud budeš chtít víc informací tak SZ.
Ale už jsme OT, pokud budeš chtít víc informací tak SZ.
- rigix
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
už jen poslední otazečka, jaká je šance že rezistor přečmaram příliš a poškodim tim GPu ?
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- teldah
- Začátečník

Doufám že píši na správné místo.
Potřebuji poradit s biosem na SAPPHIRE 3870 blue
Mám bios 010.077.000.0000
11x-1e620a-100
174b sapphire
1/21/08
A sháním bios kvůli přetaktování GPU nad 862MHz a biosů je tolik a netuším kterej tam nahrát poradí někdo ?
Děkuji za odpověd
Potřebuji poradit s biosem na SAPPHIRE 3870 blue
Mám bios 010.077.000.0000
11x-1e620a-100
174b sapphire
1/21/08
A sháním bios kvůli přetaktování GPU nad 862MHz a biosů je tolik a netuším kterej tam nahrát poradí někdo ?
Děkuji za odpověd
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Už jsem to tu jednou psal...
TechPowerUp Radeon Bios Editor (RBE) v1.18
=========================================================================Krteq píše:OC BUG byl u HD3870 odstraněn od revize BIOSu 010.067.000.xxx. (viz. citace), takže by ti měl pomoct jakýkoliv novější. To že se přes tu hranici nemůžeš dostat může záviset i na více faktorech např. nedostatečné napětí, horší kousek apod., nemusí se jednat o zmiňovaný OC BUG.Krteq píše:S HD3870 se na jádře nedostanu dál jak na 862MHz, je to normální?
Jedná se o další Bug "starších" revizí BIOSů, kdy nebylo možné dostat se přes hranici 862MHz na GPU. Tento Bug je taktéž opraven od verze 010.067.000.xxx.
TechPowerUp Radeon Bios Editor (RBE) v1.18
Stahujte: ZDEChangelog 1.18Changelog 1.17
- Fixed minor file saving bug for RV730 BIOSes.
- Fixed TSlope calculation bug.
- Enabled (preliminary) support for more RV770 (and derivatives) based cards.
- Fixed "HandleOneClickUpdate" bug that occurred on several BIOSes on saving.
- Updated link to WinFlash to most recent version.
- Added some Device-IDs to now officially support those cards.
Changelog 1.16
- Fixed the "Runtime error '7': out of memory" bug at the cost of the right-aligned combo boxes for the voltages in the clock settings tab.
- Minor bug fix concerning voltage settings on 2900 XT and some other cards.
- Minor bug fix concerning method 2 hack.
- Fixed bug that caused RBE to crash occasionally when cancelling the search for WinFlash.
- Fixed minor Acquire/Flash BIOS bug.
- Replaced EXE-packer because some virus scanners have been reported to raise false alarm for the old one.
- Fixed some minor file opening probs.
- Fixed a bug with checksum calculation. Actually, this was a bug by ATI again due to PCI standards violation. Damn, what a pain in the ass to find that glitch...
- Added option to enable the user to decide whether to write fan controller bug workaround settings or not.
- Added some device-IDs (thanks to TheCow).
- Added "recent files" section in the main window's start menu.
- Added system tray icon. God knows who will use it... :-/
- Added "-systray" parameter for RBE startup in systray mode only.
- Added option to make RBE run on windows bootup.
- Added saving the program's window position.
- Did some GUI work to make RBE look a little cooler (hopefully). Unfortunately, RBE's file size increased significantly because of this due to embedded libraries. I'm not sure if it is worth it so far but it enabled more cool looking features to come in the future. Here's what has been done in particular:
- Enabled themed styles for all supported user controls.
- Added some icons to several buttons.
- Added some more or less matching icons throughout the GUI.
- Replaced voltage combo boxes by boxes that can be right-aligned.
- Replaced some scrollbars by more modern sliders.
- Replaced program icon.
- LtK.Tomas
- Červená karta

-
_____
Naposledy upravil(a) LtK.Tomas dne čtv 22. lis 2012, 15:54, celkem upraveno 1 x.
- bubucci
- Žlutá karta Bazar

-
Kolaps 4850
Zdravím, zkusím to tady...
Při flashování BIOSu HD4850 od gigabyte se mi to seklo a musel sem restartovat PC, už nenaběhl, vytvořil sem si bootovací USB a atiflash a původním BIOSem, ale nezačne mi to bootovat... s druhou grafikou bootuje. (8800 GTS, ale ta nepustí ATIflash-logické)
Problém je v tom že PC nepípne jakože jede, nenaskočí monitor a v tomto případě mi nejde flash
naslepo. Bubu vděčný za každou radu, reklamace asi neklapne, protože sem nainstaloval Acelero S1
//Krteq - přesun do správného tématu
Při flashování BIOSu HD4850 od gigabyte se mi to seklo a musel sem restartovat PC, už nenaběhl, vytvořil sem si bootovací USB a atiflash a původním BIOSem, ale nezačne mi to bootovat... s druhou grafikou bootuje. (8800 GTS, ale ta nepustí ATIflash-logické)
Problém je v tom že PC nepípne jakože jede, nenaskočí monitor a v tomto případě mi nejde flash
naslepo. Bubu vděčný za každou radu, reklamace asi neklapne, protože sem nainstaloval Acelero S1
//Krteq - přesun do správného tématu
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Na řešení jsem tě odkazoval už minule.
Máš na výběr ze dvou možností. Jednou je tzv. Blind Flash (flashování naslepo):
Máš na výběr ze dvou možností. Jednou je tzv. Blind Flash (flashování naslepo):
... nebo pokud se ti doma válí nějaká stará grafika do PCI, můžeš ji využít a nemusíš flashovat naslepo.Krteq píše:
- vytvořit bootovací médium
- nahrát na něj původní (zálohovaný) BIOS a atiflash.exe
- vytvořit autoexec.bat soubor
Kód: Vybrat vše
@echo off atiflash -f -p 0 xxxx.bin shutdown -r- vložit bootovací médium a zapnout PC, po automatickém restartu (shutdown -r) by mělo být vše OK
- bubucci
- Žlutá karta Bazar

-
Takže našel sem nějakého PCI Matroxe a PC nastartuju, nabootuju z flasky, nahraju BIOS-ok a pak přpojím PCIex grafiku a PC naběhne akorát obraz je úplně rozpadlý, podle všeho to vypadá na paměti, nekdo tu psal, zě si dávat pozor na časování, jestli by měl někdo funkční BIOS na Gigabyte 4850 512 mb, Zalman chlazení pošlete mi ho na email pls bubucci@seznam.cz nebo to hoďte linky, z techpowerup, mi ty biosy nejdou
- Krteq
- Středně pokročilý

-
- bubucci
- Žlutá karta Bazar

-
mám ho v *.rom souboru, který umí nahrát flashrom , ale ten píše 0 (nebo i 1-podle commandu v autoexecu) adapter not found
a atiflash umí jen *.bin soubory a ty to jakože nahraje úspěšně, ale Radeon po restartu a přepojení z PCI karty nenaběhne správně
a atiflash umí jen *.bin soubory a ty to jakože nahraje úspěšně, ale Radeon po restartu a přepojení z PCI karty nenaběhne správně
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Však atiflash zvládá i .rom , nejenom .bin 
- bubucci
- Žlutá karta Bazar

-
Na to už sem taky přišel
Takže se mi to podařilo pomocí ATIflash a příkazu atiflash.exe -p -f 0 bios.rom -nopci
Doufám že to někomu pomůže.
Spadl mě totiž dost velký kámen ze srdce...za 3 dny si odj**at grafiku nasere
Takže se mi to podařilo pomocí ATIflash a příkazu atiflash.exe -p -f 0 bios.rom -nopci
Doufám že to někomu pomůže.
Spadl mě totiž dost velký kámen ze srdce...za 3 dny si odj**at grafiku nasere
- jenxik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
já s tím dneska taky strašně bojoval. písalo mi to taky chybu 0FL01 a nakonec sem přišel na to že sem nevím proč stáhl ATIflash 3.49 a ta nepodporuje HD4850. tak proto mi to nejelo. po stahnutí 3.60 to nabehlo hned napoprvé
juchu juchu..
NEW PC Athlon X2 5400+ Black Edition, MB Gigabyte MA78G-DS3H, CoolerMaster Hyper 212, 2x DDR2 2048MB 800MHZ Kingmax, HD SAMSUNG F1 640GB SATAII/300, VGA ASUS EAH4850 512MB OC 625/2000->700/2200 (edit BIOS), zdroj Enermax 82+ 385W
OLD PCBarton 2600+ 1909@2530 = 3860+ (220x11,5) Vcore 1,63V, MoBo: Asus A7V600, 2x 512 MB DDR A-DATA 400@440Mhz 2,85V, VGA: ASUS V9999LE 16/6 gpu 420, mem 920 3dMark03 11600
3dMark05 4700 , CASE: ML5412 + 500W alu zdroj, sound: eXtreme Fidelity (X-Fi) Extreme Music + GEMBIRD WCS-YF-1A, HDD: 160GB HITACHI
I like IT
OLD PCBarton 2600+ 1909@2530 = 3860+ (220x11,5) Vcore 1,63V, MoBo: Asus A7V600, 2x 512 MB DDR A-DATA 400@440Mhz 2,85V, VGA: ASUS V9999LE 16/6 gpu 420, mem 920 3dMark03 11600
I like IT
- LordSisken
- Začátečník

Stahl jsem si ten bios pro Ati co tu nabyzel LtK.Tomas...muzeu se zeptat jakym programem ci jakou cestou ho dostanu do grafky?? 
CPU:AMD FX 8320 4.2Ghz 1.39v CPU cooler:CoolerMaster V8 RAM:Kingston HyperX Beast 2x8Gb 1866Mhz cl10 GPU:AMD HD6970 2Gb GPU cooler:Arctic Cooler Accelero Xtreme Plus II MB:Asus Sabertooth 990FX R2.0 Zdroj:Xilence Gaming Edition 800W
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Pokud chceš flashovat z prostředí Windows (nedoporučuji), můžeš využít program ATi Winflash 2.0.1.5. Mnohem lepší a bezpečnější je flashování z čistého DOSu. K tomu použij program ATIFlash 3.60 - Ten ale neobsahuje GUI a ovládá se jen pomocí parametrů.
Rád bych taky připomněl 3 základní pravidla flashování.
Proč chceš vůbec flashovat BIOS? Grafika nefunguje? Pokud vše funguje tak jak má, nech to radši být.
Rád bych taky připomněl 3 základní pravidla flashování.
- Úpravy a flashování BIOSu provádíte pouze na vlastní nebezpečí

- Pokud přesně nevíte co děláte, nechte to být

- Zálohujte si stávající BIOS

Proč chceš vůbec flashovat BIOS? Grafika nefunguje? Pokud vše funguje tak jak má, nech to radši být.
- rigix
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No nikde přece začít musí.ja osobně sem začal před měsícem falshovat nic sem o tom nevěděl a ted už flashuju bez problemu.Šahnul sem dokonce i k pencil modu, vše proběhlo úspěšně, díky za rady 
- LordSisken
- Začátečník

Tak jsem to zkousel pres ten Win program..mam Visty...ale ten bios se nenacetl do grafiky...tak nevim
CPU:AMD FX 8320 4.2Ghz 1.39v CPU cooler:CoolerMaster V8 RAM:Kingston HyperX Beast 2x8Gb 1866Mhz cl10 GPU:AMD HD6970 2Gb GPU cooler:Arctic Cooler Accelero Xtreme Plus II MB:Asus Sabertooth 990FX R2.0 Zdroj:Xilence Gaming Edition 800W
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Co ten Win Flash vypsal?