A chci se zeptat zda jde aby my hrál film na obou , tak aby na jednom byla půlka a nadruhém ta druhá...
Mám win Vista - bylo my razeno že to jde když se nastaví do SPAN , ale to jsem nenašel v ovladačích
Nevíte někdo ??
Moderátor: maXXmilian

ono se to může stát i u identických monitorů (hlavně když nebyly kupovány současně).LiveBomb píše:2) pokud nemas indenticke monitory, tak to bude vypada i hodne divne (napr rozliseni, kontrast, odezva) a jestli to vubec pujde
nevím proč by to vedlo k deformaci obrazu ... poměr stran u filmu zachová a holt bude mít černé pruhy na krajích.LiveBomb píše:3) pokud budes mit oba monitory identicke, tak ziskas docela zajimave rozliseni, ktere opet povede k deformaci filmu (napr. 3360x1050 (32:10))

Jo, ale pokud se nepletu, tak mu zustanou cerne vertiklani okraje, jejiz soucet bude odpovidat jednomu ze dvou monitoru (pokud se bude jednat o identicke kusy).Smith píše: nevím proč by to vedlo k deformaci obrazu ... poměr stran u filmu zachová a holt bude mít černé pruhy na krajích.

a na to jsi přišel jak?LiveBomb píše:Jo, ale pokud se nepletu, tak mu zustanou cerne vertiklani okraje, jejiz soucet bude odpovidat jednomu ze dvou monitoru (pokud se bude jednat o identicke kusy).

Pokud vím, tak se tu bavíme o filmech na dualviewu ... ještě jsem neviděl žádný film 16:10 ... většina filmů je v poměru stran 2,35:1 až 2,4:1LiveBomb píše:No vychazim z rozliseni 1680x1050 (16:10). Kdyz budu mit monitory dva, tak mam 3360*1050. Pokud chci zachovat ale 16:10, mohu mit maximalne 1680x1050. Alias zustava mi 1680 - jeden monitor
Ale mozna sem uplne vedle.

nie, nie su zmrsene, oni su tak natocene naschvalLiveBomb píše:filmy sou zmrsene

O to je to horsi ne?beardie píše:nie, nie su zmrsene, oni su tak natocene naschvalLiveBomb píše:filmy sou zmrsene

o to je to lepší ... nesnáším filmy oseknuté na 4:3 a ani nemám rád, když je film natočený jako 2,35:1 oseknutý na 16:9LiveBomb píše:O to je to horsi ne?
Vis jak me vadi ty cerne pruhy na bedne s pomerem stran 16:9 ?

ukaž mi kolik filmů je natočených jako 16:9 ... moc jich nebude ... drtivá většina je 2,35:1 až 2,4:1 ... když je takhle film natočený, tak nemám zájem jej sledovat ořezaný na 16:9 (nebo jak bylo "dobrým" zvykem v TV na 4:3).Sten píše:Smith : O co to je lepší ? O to, že na obrazovce s plochou X vidím pouze 1/2X možné obrazové plochy ? proč máme stále větší tv a větší rozlišení ? ano, kvůli tomu, aby na té tv by mohl být obraz menší na menší.