Bezdrátový set klávesnice+myš - připojení přes KVM switch

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
TomCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Bezdrátový set klávesnice+myš - připojení přes KVM switch

Příspěvek od TomCZ »

Ahoj, mám problém s připojením bezdrátového setu klávesnice a myši Labtec ultra-flat wireless desktop USB (http://www.agen.cz/produkt/46074/Labtec ... ribrna.htm) k PC a servru přes KVM switch (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56539) k PC (Win XP) a servru (Win XP).
Původně jsem používal bezdrátovou USB myš Microsoft a PS/2 klávesnici přes KVM switch pro PS2 zařízení (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58922) a vše chodilo OK. Myš byla USB do switche zapojena přes adaptér USB-PS2.
Když se myš odporoučela, tak jsem zvolil uvedený Labtec ultra-flat wireless desktop USB, protože jsem s ním velmi spokojen u notebooku.
Set je však přes původní KVM switch nepoužitelný a proto jsem koupil KVM switch pro USB. Ten má dva USB vstupy, jeden pro klávesnici, druhý pro myš. Uvedený set má však jen 1 USB konektor. Zkusil jsem ho tedy připojit postupně do obou portů switche, ale pokaždé neúspěšně. Kurzor myši nereaguje a klávesnice také ne. Zapojím-li set přímo do PC, záhadně funguje pouze jen v jednom USB portu a v jiných nikoliv. Klávesnice a myš jsou spárovány, protože tak to zapojené fungují.
Server nefunguje také, ale tam ani nenaběhne systém, hodí chybu už při startu "Keyboard Error".

Vůbec netuším, jak začít hledat chybu a jaký vhodný postup zvolit a v podstatě, už si ani nejsem jistý, zda to takto může fungovat. Dokázal by mi někdo poradit, prosím ?
Ryck
Začátečník
Začátečník

Re: Bezdrátový set klávesnice+myš - připojení přes KVM switch

Příspěvek od Ryck »

tak 1. otazka: na pc ti to nenapise keybord error?
Napis pls co nejpresnej vse, co ti pride dulezite...
Pokusim se ti pomoct.
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
TomCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomCZ »

OK, co je důležité:
1. samotný bezdrátový set pracuje na PC jen 1 USB portu, jinde ne (a to bohužel jen v portu na předním panelu. Zadní USB ho ignorují)
2. hlášku "Keyboard Error" hází druhé PC (server) při bootování se setem připojeným přes KVM switch
3. první PC s KVM připojeným do různých USB USB nereaguje na pohyb myši ani na klávesnici. XP na něm nabootují, ale nic se neděje. Do SUB portu, kde set funguje samotný jsem se tento set pokusil připojit také přes KVM (musí to však být přes USB hub k vůli délce kabelu). Výsledek je opět stejný, myš a ni klávesnice nereagují.
Ryck
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ryck »

takze mozna: zkontrluj, jestli mas i vzadu usb 2,0, jestli ho nemas nahodou jen vepredu (a projed bios, jestli na 2,0 jedou). Taktoval si USB? Pak u servru to same. Potom jeste popis vsechny vstupy a vystupy z KVM, pokud mozno, nahod par fotek ;D.
Zkus na uplne jinem pc set a napis jak jel (ve vsech portech).
Pak vezmi jine 2,0 usb device a zase vsechno u sebe ozkouset
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
TomCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomCZ »

Zapojil jsem to teď provizorně přes ten starý PS2 KVM switch s starou PS2 klávesnicí a použil bezdrátový set jen na myš a to funguje OK.
Asi se tím budu zabávat až příští týden, takhle to tu zatím stačí, ale každopádně ta USB jsou nějaká po... Až bude chvilka, mrknu ještě na správce zařízení, co se tam děje.

Ten nový switch je tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56539 a úplně dole jsou i fotky
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“