DDR1 - projev problemu s kompaktibilitou?
- Challenger_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DDR1 - projev problemu s kompaktibilitou?
Zdar chlapi,
mam v komplu DDR1 ramky 2x 256MB 400mhz Transcend (měl jsem je zapojene v dualu) a ted jsem k tomu přikoupil 512MB 400mhz Zepelin a udělal z toho single chanel celek, tudíš 1gb. Vše ok, s pc to udělalo jako bych do něj nalil živou vodu. Windows šlape o hromadu rychleji, ale hry...to je ta bolest. Každa se při hraní seká, prostě jede trhaně. Čim to je? Prostě se ty dvě značky nesnesou? nebo to vyřeší nejaky soft? dekuju
mam v komplu DDR1 ramky 2x 256MB 400mhz Transcend (měl jsem je zapojene v dualu) a ted jsem k tomu přikoupil 512MB 400mhz Zepelin a udělal z toho single chanel celek, tudíš 1gb. Vše ok, s pc to udělalo jako bych do něj nalil živou vodu. Windows šlape o hromadu rychleji, ale hry...to je ta bolest. Každa se při hraní seká, prostě jede trhaně. Čim to je? Prostě se ty dvě značky nesnesou? nebo to vyřeší nejaky soft? dekuju
Zdroj:PFC 400WProcesor: AMD Athlon 2600+ Deska: ASUS A7V880 Paměti: Transcend 2x 256RAM 400Mhz 2.5 STANDART (v dualu) Grafická karta: Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB Pevný disk: Western Digital 40GB ATA 100 5400ot. 2MB Cache TV karta: WinFast 2000 Expert
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: DDR1 - projev problemu s kompaktibilitou?
Zkus nějaký zátěžový program (OCCT, ..) a zatížit to. Sleduj teploty atd.
Nehnul si nááhodou s chladičem na procesoru?
Nehnul si nááhodou s chladičem na procesoru?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Obecně vždy po přidání RAM pak paměť projeď memtestem http://www.memtest.org/
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Trek
- Začátečník

On ale nemyslel, že je to problém s kompatibilitou, ale kompaktibilitou.
Paměti jsou příliš nekompaktní, chtělo by to něco jako 2 X 512, 2x1024 nebo tak podobně.
Paměti jsou příliš nekompaktní, chtělo by to něco jako 2 X 512, 2x1024 nebo tak podobně.
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Jakou máš základní desku, procesor? Problém může být i ve třech modulech. V některých manuálech u desek bylo vysloveně psané že se nemají 3 moduly používat.
A ty musíš rozebírat každý překlep že? Ber ta jako varování.Trek píše:On ale nemyslel, že je to problém s kompatibilitou, ale kompaktibilitou.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- Trek
- Začátečník

Trvám si na svém, že myslí skutečně kompaktibilní, tedy vytvořený spojením či dohromady stlačené.Mr. Dirk píše:Jakou máš základní desku, procesor? Problém může být i ve třech modulech. V některých manuálech u desek bylo vysloveně psané že se nemají 3 moduly používat.
A ty musíš rozebírat každý překlep že? Ber ta jako varování.Trek píše:On ale nemyslel, že je to problém s kompatibilitou, ale kompaktibilitou.
Prostě si myslí, že je špatně zasunul do slotů a ptá se na to. Prostě je tam zasuň pořádně.
Člověk se snaží pomoct a hned dostane sprďáka
- Challenger_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Panové, tak už jsem na to přišel... nevšiml jsme si že se mi podtaktoval procesor...ten athlon 2600+ XP ma mit frekvenci tušim 1906mhz a po zacvaknutí te ramky permanentně běžel na 1000mhz což je dost hovno. V biosu jsem mu frekvenci z "AUTO" přepl na "MANUAL" a nechal tam předdefinovane parametry. Nyní je vše ok, diky za rady! Uplně kompaktibilní to asi nebude, jednou už mi kompl spadnul, ale porad běží rychleji než do teď. Idealní by byly ramky stejne značky. Pěkné svátky vám všem.
Zdroj:PFC 400WProcesor: AMD Athlon 2600+ Deska: ASUS A7V880 Paměti: Transcend 2x 256RAM 400Mhz 2.5 STANDART (v dualu) Grafická karta: Sapphire ATi Radeon 9600XT 256MB Pevný disk: Western Digital 40GB ATA 100 5400ot. 2MB Cache TV karta: WinFast 2000 Expert
- zombux
- Odborník PCT

kompaktibilní to určitě nebude, protože takové slovo neexistuje. může to být kompaktní ve smyslu malé, nebo kompatibilní ve smyslu že to společně funguje. kompatibilita ovšem automaticky neznamená bezchybnou funkčnost, takže tvoje paměti jsou kompatibilní (fungujou spolu), ale nefungujou bezproblémově, což není způsobeno nekompatibilitou ale nějakým jiným jevem (divná voltáž nebo rovnou zdroj, vybíravá základní deska, vadné paměti atd.)Challenger_CZ píše:Panové, tak už jsem na to přišel... nevšiml jsme si že se mi podtaktoval procesor...ten athlon 2600+ XP ma mit frekvenci tušim 1906mhz a po zacvaknutí te ramky permanentně běžel na 1000mhz což je dost hovno. V biosu jsem mu frekvenci z "AUTO" přepl na "MANUAL" a nechal tam předdefinovane parametry. Nyní je vše ok, diky za rady! Uplně kompaktibilní to asi nebude, jednou už mi kompl spadnul, ale porad běží rychleji než do teď. Idealní by byly ramky stejne značky. Pěkné svátky vám všem.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Challenger_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Určitě jsi inteligentní člověk, proto věřím, že víš jak jsem to myslel zvláště když se v těho kruzích narozdíl ode mě pohybuješ. A tak si to chytaní za slovo nechej příště od cesty. Ještě jednou všem hezké svátky...kromě fašonůzombux píše:kompaktibilní to určitě nebude, protože takové slovo neexistuje. může to být kompaktní ve smyslu malé, nebo kompatibilní ve smyslu že to společně funguje. kompatibilita ovšem automaticky neznamená bezchybnou funkčnost, takže tvoje paměti jsou kompatibilní (fungujou spolu), ale nefungujou bezproblémově, což není způsobeno nekompatibilitou ale nějakým jiným jevem (divná voltáž nebo rovnou zdroj, vybíravá základní deska, vadné paměti atd.)Challenger_CZ píše:Panové, tak už jsem na to přišel... nevšiml jsme si že se mi podtaktoval procesor...ten athlon 2600+ XP ma mit frekvenci tušim 1906mhz a po zacvaknutí te ramky permanentně běžel na 1000mhz což je dost hovno. V biosu jsem mu frekvenci z "AUTO" přepl na "MANUAL" a nechal tam předdefinovane parametry. Nyní je vše ok, diky za rady! Uplně kompaktibilní to asi nebude, jednou už mi kompl spadnul, ale porad běží rychleji než do teď. Idealní by byly ramky stejne značky. Pěkné svátky vám všem.