HD 4870 X2 Members Club

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: HD 4870 X2 Members Club

Příspěvek od Mirek Koci »

Tak nastal den , kdy Members Club opouštím... Díky za podporu a informace k této kartě, která výkonem rozhodně nezklamala... Doufám, že to tu někdo po mě převezme, aby to neupadlo v zapomění, díky
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Nalar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nalar »

Oki GL a aspon sa "pochval" zo mas za novy kus graf. karty ze nas opustas?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Neptejte se mě jak to vím, ale vím to... bandita si pořídil GTX280 ;)

//edit Don: ze by to mel napsane v podpisu? :lol:
//edit Krteq: predtim tam mel jeste HD4870X2 :P
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Stratos píše:se divim proc zrovna na GTX280 kdyz je pomalejsi :) kdyby to byla GTX285 nebo GTX295 tak nereknu :)

Koupil jsem si ji jen do doby než bude k sehnání GTX 295 a pak půjde na PhysX only a pro jednou už přestaň řešit moje nákupy.
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Sapphire HD 4870 X2 Atomic Review - TechPowerUp

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Více na TechPowerUp
sebelian
Nováček
Nováček

Příspěvek od sebelian »

tak uz ji mam taky jen je to nezvyk doted sem mel pasivni powercolor 3870 a cele pc mi chladil jen jeden 12cm vetracek tak ted je to strasny randal
Když NASA poslala první kosmonauty do vesmíru, zjistila, že psací pera nefungují při absenci gravitace. Vyřešením tohoto problému NASA pověřila konzultantskou společnost. Po deseti letech a 12 milionech dolarů, Američané vlastní pera schopná psát v jakékoliv pozici a při teplotě mezi 0 a 300 stupni kelvina. Rusové používají tužky
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petan_lama »

Co říkáte na dnešní článek o Core i7 a 4870X2? Plánuje tady někdo v nejbližší době upgrade na Nehalem?

Kde má člověk pořád na to brát ty prachy,když je teď ta krize :lol:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Petan_lama píše:Co říkáte na dnešní článek o Core i7 a 4870X2? Plánuje tady někdo v nejbližší době upgrade na Nehalem?

podle me je to zbytecne ta karta utahne jakoukoliv hru i s obycejnym core 2 duo na 3Ghz :) jestli mas 70fps nebo 90fps stejne nepoznas kdyz mas 60hz LCD :)
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Stratos píše:
Petan_lama píše:Co říkáte na dnešní článek o Core i7 a 4870X2? Plánuje tady někdo v nejbližší době upgrade na Nehalem?

podle me je to zbytecne ta karta utahne jakoukoliv hru i s obycejnym core 2 duo na 3Ghz :) jestli mas 70fps nebo 90fps stejne nepoznas kdyz mas 60hz LCD :)
No to jo,ale fajnovky tohle neřeší :lol: Já si taky na compu čtu většinou akorát noviny nebo hraju po síti COD2 na které by mi v klidu stačil raedon x800 :-D
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

hm a kvůli tomu máš 3-wayko co? :D ..
kdo má Quada n 3600-3800MHz tak mu může být nějaký nehalem ukradenej pač jej tímto přetrumfuje-je sice pravdou že nehalema mužete taky pretocit ale to je už zbytečnost
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Neříkám,že je to potřeba...ale kdo je fajnovka a má kačky,tak proč si nědělat radost :-D

Já mám X2 na reklamaci,takže jsem si prozatím pořídil 4870 a už se nemůžu dočkat,až se mi k tomu X2 vrátí :-D

Nicméně jsem zjistil,že samotná 4870 1GB v klidu stačí :lol: :lol: :lol:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Petan_lama píše: Nicméně jsem zjistil,že samotná 4870 1GB v klidu stačí :lol: :lol: :lol:
presne tak HD4870 je dneska plne dostacujici karta i na 24" :). A da se hlavne tise chladit kdyz si clovek nasadi S1
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Krteq píše:Sapphire HD 4870 X2 Atomic Review - TechPowerUp
neměl mít původně Atomic jen chlazení grafiky? pokud jsem četl dobře, tak o chlazení i procáku nebyla moc řeč a celkem pochybuju, že jeden 120mm radiátor zvládne uchladit HD4870X2, navíc kdo má takovou kartu, tak má i většinou nějaký Quad
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Stratos:Dnes už není ani S1 třeba.Mám tu kartu od Sapphire a s tou obdobou toxic chladiče mám ventilátor na 45% naprosto neslyšitelných a při 800@4000Mhz naprosto stabilních.

Škoda,že nejsou alternativy na X2,tam pomůže jen voda a je to celkem extrém z pořádného kraválu do úplného ticha :-D
Ale co,pořádný stroj musí mít pořádný zvuk :D

Blue Storm:Myslím,že ten radiátor to zvládne,ale určitě to nebude s teplotami okolo 30°C :roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Tak hlásím změnu, brzy jsem zpět s HD 4870 X2 a zase to tu trošku rozhejbeme 8-)
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

S mím se zeptat,čím to,že opět změna? :wink:
Veyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Veyron »

Zdravíčko, chcel by som sa opýtať ako vypnúť to druhé jadro? Možno ste to tu spomenuli, ale ešte som to nestihol celé preletieť, tak keď tak ma pls nasmerujte :)
Inak to kvôli GTA4, pretože mám taký pocit, že mi to pomôže, pretože mi to ide fakt tragicky a hľadám kde je problém.
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

Veyron píše:Zdravíčko, chcel by som sa opýtať ako vypnúť to druhé jadro? Možno ste to tu spomenuli, ale ešte som to nestihol celé preletieť, tak keď tak ma pls nasmerujte :)
Inak to kvôli GTA4, pretože mám taký pocit, že mi to pomôže, pretože mi to ide fakt tragicky a hľadám kde je problém.

Crossfire se dá vypnout když dáš catalyst A.I na Disabled,pak funguje jako HD4870.
Intel Core i5-3570K +Cooler Master Hyper N520| MB> ASUS P8H77-V LE (bios 1301) |
Corsair Vengeance Black 16GB DDR3 1680 cl9 (9-9-9-24)| GPU>Gigabyte GTX 970 G1 Gaming [LCD> Dell S2740L 27 černý HDD>INTEL SSDSA2M080G2GC, Western Digital Velociraptor 150 GB Hitachi Deskstar P7K500 500GB , Hitachi HDT725025VLAT80 250gb , Transcend SSD340 256GB (systém) Myš>A4T EVO XGame Laser Oscar X750 Brown Fire | KB>A4Tech X7 G800V Programmable Gaming Keyboard CZ> Corsair HX1000 1000W| OS> Windows 10 Home CZ 64bit | case>Thermaltake VH6000BWS Armor
Petan_lama
Začátečník
Začátečník

Veyron píše:Zdravíčko, chcel by som sa opýtať ako vypnúť to druhé jadro? Možno ste to tu spomenuli, ale ešte som to nestihol celé preletieť, tak keď tak ma pls nasmerujte :)
Nebo dáš ve správci zařízení zakázat jeden graf. adaptér a v catalystech se pak karta chová jako klasická 4870 :roll:
Veyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Veyron »

No ako viem, tak Catalyst A.I. sa stará o CF v programoch, ktoré ho nevedia používať, ale je dosť možné, že v GTA4 v tom prípade druhá karta nefunguje, keďže CF GTA nepodporuje.
A v tom správcovi keď som to skúšal jednu, či druhú vypnúť, tak to dosť zblblo.

Chcel by som sa ešte opýtať na nejaký prográmek v ktorom sa dá sledovať ako boli jadrá a pamäte zaťažené a tak...

Ono popravde mám dosť problém s GTA4 a nechápem prečo mi ide tak katastroficky - na stredných detailoch ledva ide(seká) pri rozlíšení 1280*1024 a to mi príde pri tejto pretaktovanej grafike so štvorjadrom na 3GHz dosť "smiešne", aj keď práve akoby to ten procesor nezvládal, akoby GTA malo nejaké veľké problémy s Phenomom :(
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“