ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni #2
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Krteq
- Čestný člen

-
Re: ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni #2
Jak psal Stratos, jedná se o Rialto můstek, který zabezpečuje komunikaci mezi jádrem (nativní PCI-Express) a APG portem. Bylo by dobré tam dát aspoň malý pasiv.
- Mac99
- Nováček

-
Děkuji za odpověˇ. Něco tam nalepím. 
- janis
- Začátečník

Re: Sapphire HD 3850 AGP 512MB
Máš grafickou kartu ve verzi pro AGP port - ten čip je převodní můstek (Rialto) pro konverzi signálů mezi nativním PCI-E GPU a AGP sběrnicí.Mac99 píše:Dobrý den, mám tuto kartu a od začátku měm vrtá v hlavě co je to čip,proč je tam oboustraná lepící páska? Jestli by tam nechtělo něco nalepit? Děkuji
Nic ti z něj neupadlo,buď bez obav - význam té pásky mi sice není jasný,ale podobně vybavené karty už jsem viděl u PowerColoru a byly nové,zabalené. U nVidií ovšem byly na převodních můstcích pasivní radiátorky,třeba u GeForce 6600.
Edit: Kua,vy jste rychlíci
- M.Kazda
- Nováček

-
PROBLEM S HD3850
ahoj sem tu novy takze nevim zda li sem to zaradil spravne tak musim doufat ze jo
ale ted k memu problemu a ten spociva v tom ze u me graficke karty se nechce zrychlit vetracek, graficka karta mela cc 87 stupnu a vetracek se vesele toci stejnou rychlosti dal ja si myslim ze to muze byt zfrojem ponevac mam jen nejakou 420 ktera se prehrejva i na plose proste v klidnym stavu a pokud by to nebylo zdrojem tak cim jinym poradte prosim predem dik
//Krteq - přesun
//Krteq - přesun
- BlueRice
- Začátečník

no já sem píšu ještě s jednim problémem...nevim kam ho zařadit, nevim jestli se týká GK nebo systému, netušim. Po všech problémech co jsem s mym PC měl tohle bude snad ten poslední, všechny problémy jsem už vyřešil a teď když všechno běží dobře zůstala pořád jedna věc a to je, že mě hry za nějakej čas vyhodí. Prostě hraju, najednou se hra zastaví, ale třeba zvuky běží dál, nekolikrát problikne obrazovka a třeba u Flatoutů ultimate carnage hra pak pokračovala dál, ale u jiných už to vyhodí a Visty hodí hlášku, že došlo k problému. Dole u hodin se mi objeví žlutý trojúhelník a myslim že je tam napsaný něco o nějaké hodnotě, že byla moc malá, nevím to přesně, protože vždycky když na něj najedu,tak zmizí. Není to něco jako měly ovladače v XP, to VPU recover? Prý to mají Visty už v sobě a tak už to nedávaj k ATi do SW. Taky se někdy stane, že po tomhle vyhození začnou blbnout barvy...spíš teda jako bych měl 256barev nebo co...ale nemám...prostě pozadí se zkazí, ve hře to je pak taky...prostě musim restartovat...prosím pomocte mi ještě s tímhle...díky tomuhle fóru jsem se dostal až sem. 
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- Krteq
- Čestný člen

-
Hra spadne (popř. jen problikne) a Win vypíšou, že "Ovladač zobrazení přestal odpovídat a byl obnoven"? Pokud ano, je to většinou způsobeno nadměrným přetaktem, který grafika už nepobírá a VPU Recover radši resetuje ovladač.
Sniž OC a bude to v pohodě.
//Další možností jsou problémy s napájením.
//Další možností jsou problémy s napájením.
- BlueRice
- Začátečník

aha...to máš asi pravdu. Protože jí mám přetaktovanou. Ale neházel jsem to na to, protože to dělalo i na defaultních hodnotách, ale je fakt, že ona defaultně je už přetaktovaná, je OC verze...bylo ode mě zbytečný jí taktovat...Krteq píše:Hra spadne (popř. jen problikne) a Win vypíšou, že "Ovladač zobrazení přestal odpovídat a byl obnoven"? Pokud ano, je to většinou způsobeno nadměrným přetaktem, který grafika už nepobírá a VPU Recover radši resetuje ovladač.
edit: co když jí zkusím podtaktovat? Má 850core a 900memory, tak když dám třeba 820MHz core, tak by to mohlo přestat, ne? Problémy s napájením? Mám oba konektoryna grafice zapojené, zdroj mám Corsair 550W, má garanci 550W a grafika prý potřebuje 500W. Nevím, je to možný, při hraní je trochu teplý a třeba u Crysis mi začal víc foukat...nevím.
CPU: AMD Quad-Core Phenom II X4 940 Black Edition, 3.0GHz@3500MHz;MB:Asus M3A76-CM;GPU: MSI 560Ti TwinFrozr II 1GB OC editionRAM: 6GB A-DATA DDR2-800G Gaming series CL: 5-5-5-12;ZDROJ: Corsair VX550W;HDD: Western Digital 500GB SATA;DVD: LG DVD-RAM;KEYB:Logitech MK520;MOUSE: Genus Navigator 535;REPRO: Genius SW-HF5.1 5050V2
- FxFilip
- Nováček

-
Problém s ATI Sapphire HD 3870
Zdravím,
Koupil jsem si novou GK ATI HD 3870 a mám takový problém,
vyměnil jsem kartu bez obtíží,zapojil přídavný napájení,vše OK,spustim PC a po instalaci ovladačů z přiloženého CD jsem zkoušel koukat do EVerestu na podrobné údaje o GK vše ok ale nezobrazuje se mě teplota,zkusil jsem to i v jiných programech,nic,pak mám ještě ten problém že mi jede větráček stále na plno.Jde mi o to že jsem o těchto problémech už zde četl a všichni říkaj že za to můžou ovládače tak jsem zkusil odinstalovat stávající ovladače a nainstalovat nové stažené z netu,a po dokončení instalace zapínám pc vše vypadá dobře ale po načtení win se mi ukazuje na monitoru černá obrazovka NO SIGNAL a monitor se vypne,ale přitom je win najetej v pořádku,pač mám zaplé repro a slyšim jak mi tam vyskakujou poznámky.
Prosím vím že tento příspěvek nepatří mezi ty nejkratší ale nevím si rady
tak pokud by někdo věděl čím by to mohlo být prosím poraďte.
Přede děkuji.
Koupil jsem si novou GK ATI HD 3870 a mám takový problém,
vyměnil jsem kartu bez obtíží,zapojil přídavný napájení,vše OK,spustim PC a po instalaci ovladačů z přiloženého CD jsem zkoušel koukat do EVerestu na podrobné údaje o GK vše ok ale nezobrazuje se mě teplota,zkusil jsem to i v jiných programech,nic,pak mám ještě ten problém že mi jede větráček stále na plno.Jde mi o to že jsem o těchto problémech už zde četl a všichni říkaj že za to můžou ovládače tak jsem zkusil odinstalovat stávající ovladače a nainstalovat nové stažené z netu,a po dokončení instalace zapínám pc vše vypadá dobře ale po načtení win se mi ukazuje na monitoru černá obrazovka NO SIGNAL a monitor se vypne,ale přitom je win najetej v pořádku,pač mám zaplé repro a slyšim jak mi tam vyskakujou poznámky.
Prosím vím že tento příspěvek nepatří mezi ty nejkratší ale nevím si rady
tak pokud by někdo věděl čím by to mohlo být prosím poraďte.
Přede děkuji.
- kotas
- Středně pokročilý

Re: Problém s ATI Sapphire HD 3870
Zbytek HW? Jaký máš zdroj?
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- FxFilip
- Nováček

-
Mám
OS Win XP Home 32-bit
MB = Gigabyte GA-P35-DS3L
CPU = C2D 2,33GHz E6550
Zdroj = 400W Fortron
HDD = 250Gb Segadate
Monitor = ViewSonic 19"
RAM = Transcend 2x1GB 800Mhz
DVD-RW LG optic. mechaniku.
...
OS Win XP Home 32-bit
MB = Gigabyte GA-P35-DS3L
CPU = C2D 2,33GHz E6550
Zdroj = 400W Fortron
HDD = 250Gb Segadate
Monitor = ViewSonic 19"
RAM = Transcend 2x1GB 800Mhz
DVD-RW LG optic. mechaniku.
...
- FxFilip
- Nováček

-
po instalaci ATI ovládačů mi zmizí z konfigurace monitor,proběhne instalace ovládačů restartne se komp vše ok a v momentě kdy už se začíná načítat windows tak se vypne monitor a ukáže se NO SIGNAL a tak jsem zkoušel v nouzovým réžimu zakázat grafické adaptéry a restart a obraz zas funguje ale nejdou mi ovládače na GK,a když jsem zkoušel dodatečně monitor nainstalovat tak mi to vyhodí chybu.

- kotas
- Středně pokročilý

Asi bych hodil kartu na reklamaci, případně ji vyzkoušel ještě v jiném PC.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Alin
- Nováček

-
Ahoj, pořídil jsem si grafickou kartu ATI Shappire HD3850 512 MB GDDR3 AGP. Počítač mám se základní deskou MSI KT4AV AGP 8X, 2GB paměti, procesor AMD Athlon 2200+ a zdroj MODU82+. Když zapojím kartu do počítače a zapnu ho zůstane černá obrazovka a počítač nenajede pouze několikrát zapípá. Zkoušel jsem v počítačí kartu HD2600XT 256 MB a s tou mi počítač bez problémů najede.
Může mi prosím někdo pomoc a poradit?
Díky
Může mi prosím někdo pomoc a poradit?
Díky
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkus vypnout v biosu fastwrite nebo přepnout z agp8x na AGP 4x nebo zvýšit napětí AGP slotu o 0.1 V.
edit: Přídavný napájecí konektor si zapojil?
edit: Přídavný napájecí konektor si zapojil?
- Alin
- Nováček

-
Fastwrite jsem v BIOSU vypnul. Zkoušel jsem přepnout i Agp 8x na Agp 4x, ale bohužel mám v Biosu volbu AGP Mode nepřístupnou a je u ní nastavení Auto. Přídavný napájecí konektor jsem zapojil. Myslíš zvýšit napájení v Biosu tam mám totiž nastavenou také volbu auto. Dá se napájení regulovat i někde na desce?
- Atapi
- Začátečník

nejlepsi to je zkusit u nekoho v jiny desce a jestli to nepude tak reklamace no... (rek bych ze kdyz ti jede 2600XT tak by mela v pohode jit i 3850 ne?...)
zdroj sice nepise presne jakej ma, ale Enermax MODU82+ se prodava nejnizsi 425W, to pro HD3850 staci
zdroj sice nepise presne jakej ma, ale Enermax MODU82+ se prodava nejnizsi 425W, to pro HD3850 staci
Naposledy upravil(a) Atapi dne sob 27. pro 2008, 21:25, celkem upraveno 2 x.
- glu
- Začátečník

-
Pokud ma dostatecny zdroj, tak mu uz zbyva jen to co rikas, vyzkouset ji v jiny desce.
- Alin
- Nováček

-
V jiné desce jsem ji zkoušel. Byla to MSI KT3. V této desce fungovala do doby než jsem nainstaloval ovladače Catalyst 8.12 Hotfix. Při najíždění Windows jse pak objevila modrá nobrazovka s výpisem RAM (modrá smrt). Pomohl až nouzový režim a odinstalování ovladačů.
- Atapi
- Začátečník

tak to je divny... vsechno odpojit a zapnout jen desku s CPU, jednou ram a GK si zkousel? Jestli se to treba s necim nehada
fakt jediny co me napada je spatne zasazena karta pac se mi to jednou stalo (u stary GF2 se mi povedlo asi 3x zasadit kartu do AGP blbe, az pak sem si vsim ze vzdy pri zasazeni ujede ani ne o 0,5mm a pulka kontaktu ve slotu se s kartou ani nepotka
, kdyz sem si to pohlidal a pevne ji prisrouboval tak jak ma bejt jela v poho
), asi blbost ale zkontroloval bych to
(hlavne kdyz vis ze tvoje deska je v poradku a karta taky)
- Alin
- Nováček

-
To už jsem zkoušel. Měl jsem připojenou jen desku, kartu a paměť a pořád stejný. Zdroj mám nový Enermax MODU82+ 425W. Tenhle zdroj utáhne i dvě nVidie 8800GT. Na desce se mi rozsvítí nejdříve jedna červená kontrolka která podle manuálu ukazuje na chybu Testing RTC (Real Time Clock). Zkoušel jsem ve své desce další tři karty, krome HD2600XT taky ATI Radeon 9250 a nVidie 7600GT a všchny tři karty šly bez problému. Už netušim co víc bych zkusil