Přesměrování portů - jak ověřit úspěšnost ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
_Freeman_
Nováček
Nováček

Přesměrování portů - jak ověřit úspěšnost ?

Příspěvek od _Freeman_ »

Zdravim,

s touhle problematikou se potykám asi rok a něco a z počátku jsem vůbec nepochyboval, že jsem vše dělám správně. Přesměrování jsem potřeboval pouze pro zakládání serverů ve hře Tracmania, která to vyžaduje. Nyní mám ale u her Test Drive Unlimited a GTA IV neskutečné problemy v online. Obě hry vyžadují přesměrování, TDu velký počet portů(rozsahů) a GTA IV stejné porty jako všechny hry s Windows Live balastem (tedy alespon, co jsme zatim zjistil)

Moje otázky jsou následující:
Jak zjistit, že jsem přesměroval porty úspěšně ? (nějaký test)
Jak to mam dokazat někomu, kdo nesedí u mého PC a ani se k němu nebude připojovat (mysleno, že nebude provádět nějaký "test připojení" za účelem zjiětění úspěšného přesměrování)
Případně upozornit za to, co dělám špatně..

Ty testy jsem zkoušel dva: VoIP User Port Tester a Open Port Check Tool. První mi píše FAILED a druhý Error: I could not see your service on MOJE IP on port (2350) Reason: Connection refused - a to i na portech, kde úspěšně provozuju TM server. Hláška dostávám i při vypnutých firewallech.

Jinak používám router ZyXEL P-660H-T3 (s nastaveným firewallem), Visty 64 s vypnutým Win firewallem a COMODO firewall, se kterým teprv začínám a tedy ho při hraní/testování vypínám (Firewall Security level - disable, Defence + Security level - disable)

Zde přikládám screeny, kde je vidět jak mám nastavené přesměrování + nastavení firewallu konktrétně pro GTA IV. Klikněte na screeny pro plné rozlišení.

ObrázekObrázek

Díky za všechny rady, které mě dovedou k cíli a taky Veselé Vánoce :wink:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Přesměrování portů - jak ověřit úspěšnost ?

Příspěvek od LiveBomb »

Zkusil bych tohle

Kód: Vybrat vše

http://www.utorrent.com/testport.php?port=6881
6881 zamen za port, ktery chces testovat
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

vypni ten firewal v tom zyxelu ...
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
_Freeman_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _Freeman_ »

Tak jsem vypnul postupně oba dva firewally a stale to samé.

Kód: Vybrat vše

Error! Port 2350 does not appear to be open.
Mohli by jste se tedy podívat na ty screeny a řict mi, co jsem udělal špatně ? Já už tedy upravdu nevím - ten postup na portforwarding.com jsem procházel x-krát a dokonce bych řekl, že tomu rozumím a v Trackmanii, která vyžaduje veřejnou IP a přesměrováné porty, mohu zakládat POUZE po té, co ty porty podle toho návodu přesměruji. To přeci nedává smysl ? Co bych ještě mohl dělat štatně ?
_Freeman_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _Freeman_ »

Tak co ? Nikoho nic nenapada ? Ja uz opravdu nevim, co delat :|
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Dival sem se na pravidla ve firewallu, a nezda se mi, ze by "destination IP" mohla bejt fakt jakakoli
1) zkusil bych vypnout uplne ty pravidla firewallu
2) zkusil bych je predastavit tak, aby "destination IP" byla ta adresa PC kam se to ma smerovat..
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
_Freeman_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _Freeman_ »

Dobrá připomínka. Zkousil jsem upravit to destination IP u portu 80 a 53 a zkusit znova ty testy - opět stějně neúspěšný.

Zde přikládám obr. aby bylo jasné, jak jsem to upravil (kliknou pro plné rozlišení):

Obrázek

S vypnutými firewall jsem to zkousel už dávno - měl jsem to napsat hned, sorry
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

A upgrade firmwaru si zkousel??
_Freeman_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _Freeman_ »

Tak nový firmware nahrán, modem resetován a vše znovu nastaveno a o testovano - výsledek stejný i s oběma vypnutými firewally.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“