Jak oddělat chladič z chipsetu
- rocman
- Nováček
-
Jak oddělat chladič z chipsetu
Zdravím,
potřeboval bych poradit, mám základní desku ASUS A8V-E deluxe a na chipsetu má takový mrňavý větráček, chtěl bych ho vyměnit, ale nějak mi z desky nejde sundat, přichycenej je dvěma plastovýma kolíčkama s pružinkou (klasické přichycení, všichni to známe). Oba tydle kolíčky jsem bez problému z desky vycvaknul, ale chladič drží a ani se nehne, můžu za něj tahat jak chci, ale prostě se nedá sundat (nechápu na co tam teda byli ty kolíčky, když to drží jak sviňa i bez nich). Mám teorii, že chladič je na chipset asi přilepený ještě nějakou oboustranou teplovodivou páskou. Nechtěl jsem za to rvát nějak extrémně silně abych náhodou nepoškodil chipset.
Nemáte někdo podobné zkušenosti a nevíte nějaký fígl jak to odlepit? Potřeboval bych nějakou radu, protože takovýdleho malýho řvouna na desce fakt mít nechci.
Díky za Vaše rady a nápady
potřeboval bych poradit, mám základní desku ASUS A8V-E deluxe a na chipsetu má takový mrňavý větráček, chtěl bych ho vyměnit, ale nějak mi z desky nejde sundat, přichycenej je dvěma plastovýma kolíčkama s pružinkou (klasické přichycení, všichni to známe). Oba tydle kolíčky jsem bez problému z desky vycvaknul, ale chladič drží a ani se nehne, můžu za něj tahat jak chci, ale prostě se nedá sundat (nechápu na co tam teda byli ty kolíčky, když to drží jak sviňa i bez nich). Mám teorii, že chladič je na chipset asi přilepený ještě nějakou oboustranou teplovodivou páskou. Nechtěl jsem za to rvát nějak extrémně silně abych náhodou nepoškodil chipset.
Nemáte někdo podobné zkušenosti a nevíte nějaký fígl jak to odlepit? Potřeboval bych nějakou radu, protože takovýdleho malýho řvouna na desce fakt mít nechci.
Díky za Vaše rady a nápady
- kul1k
- Mírně pokročilý
Re: Jak oddělat chladič z chipsetu
budto tam bude teplovodiva paska lepici nebo takova ruzova zvejka ja se sundaval chladic na svej P4P800 E Deluxe tim zpusobem ze sem snim kroutil do stran(predtim sem samozrejme oddelal ty hacky) ja bych se toho moc nebal skus trochu pouzit silu ale v mezich
NB:Acer Aspire V3 571G
- Wilik
- Administrátor
Jak je napsano vyse, mene pravdepodobne je tam oboustranna lepici paska, vice pravdepodobne tam bylo neco obycejneho co se jednoduse "pripeklo". Sundat to jde obycejne velmi tezce a hlavne se to nesmi tahat, hrozi tam vytrzeni celeho cipsetu. Ja jsem sundavat chladice jemnym kroucenim ze strany na stranu, ci v jednom rohu podsunul sroubovat a opatrne zvedal... ovsem vzdy je to trosku o nervy 

- rocman
- Nováček
-
- rocman
- Nováček
-
Ještě jedna věc, připečený to být nemůže, ta deska je nová, jetě nebyla v provozu.
Tak jsem to zkusil silou, ale ten chladič se ani nehne, když ho vezmu do krutu (jako, že s ním chci kroutit ve směru nebo proti směru hodinových ručiček), tak se stejně ani nehne i když zabere co můžu a nezlobte se na mě, ale šroubovákem ho fakt páčit nechci, nejenom, že bych si mohl poškodit chip, ale mohl bych si i poškrábat desku, kdyby se mi to blbě sklouzlo.
Tak jsem to zkusil silou, ale ten chladič se ani nehne, když ho vezmu do krutu (jako, že s ním chci kroutit ve směru nebo proti směru hodinových ručiček), tak se stejně ani nehne i když zabere co můžu a nezlobte se na mě, ale šroubovákem ho fakt páčit nechci, nejenom, že bych si mohl poškodit chip, ale mohl bych si i poškrábat desku, kdyby se mi to blbě sklouzlo.
- Pavel.P.
- Středně pokročilý
-
- Cody1
- Začátečník
- Smeli
- Začátečník
-
- slax
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jj mrazak tomu pomuze
:D kamos takhle sundaval chladic z hd3650... ja bych to ale nedelal:)...

MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
- scream
- Začátečník
asus v poslednom case dava na svoje grafiky a dosky taku sivu pastu ktora, vytvrdne uplne na kamen, a ozaj strasne lepi... ja som cez vikend daval dole chladic NB z ASUS P5K PRO a tak to chrustlo ze som myslel ze z NB som minimalne kusok odstiepil. Nastastie vsetko v poriadku
Obavam sa ze pri tejto paste nahriatie nepomoze, kedze to uz nieje ten zuvackovy typ.

Obavam sa ze pri tejto paste nahriatie nepomoze, kedze to uz nieje ten zuvackovy typ.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
- marek00700
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Cau ziadne MRAZAKY A ANI OHREVY NEPAUZIVAJ !!!!! mozes tym narusit pri ohreve - pocinovanie chipsetu a mas tam nasledovne skraty a pri MRAZAKU nasledne poskodenie vodivych vrstiev maticnej dosky.Ak je to lepenene obojstrannou paskou pouzi najlepsie kus oceloveho drotu najlepcie je rybarske lanko ktore rozpleties a pouzijes iba jeden vlas a podrezes tym chladic a cip a ak je to zivicova pasta ako umelci spomenuli ta siva tak mas len malo sanci ju odstranit bez poskodenia cipu ale urcita sanca tu je ak je hrubka dost silna tak to mozes odstranit pretavenim horucim lankom.Vela stastia