Problém s Lite-on vypalovačkou
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Schaschek
- Nováček

-
Problém s Lite-on vypalovačkou
ahoj. Mám vypalovačku Lite-on DVDRW - 1213S, kterou jsem podle návodu upgradoval na SOHW-1653S..vypalovačka vypaluje v pohodě DVD, avšak při samotné palbě svítí červená kontrolka..Čím to může být? Bojím se, abych nepoškodil počítač...
předem děkuji za odpověď..
předem děkuji za odpověď..
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Re: Problém s Lite-on vypalovačkou
Ahoj, ten pocit, aby se něco nepo*ralo moc dobře znám a pamatuji na svůj první upgrade firmware DVD vypalovačy, kdy jsem si též měnil na jiný lepší model (s LS). Svitem červené LED se počítač určitě nemůže jentak poškodit. Vyzkoušej mechaniku, jestli funguje čtení/vypalování, neřešil by jsem svit červené LED diody, může to být normální věc té mechaniky, na kterou jsi upradoval. Avšak přesný význam té LED nechápu. Pokuď někdo ví nějaké další informace, napište.
- Schaschek
- Nováček

-
mám strach, že si spálim počítač..jinak v poho..jansv píše:Ahoj, ten pocit, aby se něco nepo*ralo moc dobře znám a pamatuji na svůj první upgrade firmware DVD vypalovačy, kdy jsem si též měnil na jiný lepší model (s LS). Svitem červené LED se počítač určitě nemůže jentak poškodit. Vyzkoušej mechaniku, jestli funguje čtení/vypalování, neřešil by jsem svit červené LED diody, může to být normální věc té mechaniky, na kterou jsi upradoval. Avšak přesný význam té LED nechápu. Pokuď někdo ví nějaké další informace, napište.
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Neboj, určitě to bude v pohodě. A PC se tímto určitě nemůže spálit, vím, co říkám (píšu). Svit červené LED je pouze detail. Když Ti ta mechanika funguje, kašli na to a neřeš to. Samozřejmě nemáš za co, kdykoliv se na nás můžeš s problémem obrátit.
- Schaschek
- Nováček

-
tak jsem se asi unáhlil..vypálil jsem v pořádku dvě DVD, ale při palbě třetího se objevila chyba a od té doby to už nějak nejde..normálně se vše v pohodě vypaluje, ale na konci se pokaždé objeví chyba: Nemůžu dokončit disk najednou - ještě předtím se do protokolu napíše Chyba aktualizace PMA a Lite-on DVDRW SOHW-1653S/HOT1...
nevím čím to je...
nevím čím to je...
- Schaschek
- Nováček

-
zjistil jsem, že když to pálím rychlostí 4x, tak je to bez problémů...
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Vlož mi prosím odkaz na ten návod.
- Schaschek
- Nováček

-
jansv píše:Vlož mi prosím odkaz na ten návod.
jaký návod?
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Ten, podle kterého jsi upgradoval firmware mechaniky na jiný typ.
- Schaschek
- Nováček

-
někde jsem to tady našel...mmt mrknu..
myslím, že tady... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=237374#237374
myslím, že tady... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=237374#237374
- jansv
- Mírně pokročilý

-
OK. A před upgradem firmwaru vše fungovalo OK? Jak si prováděl aktualizaci firmware? Neskončila třeba nečekaně (vypnutím el. proudu) nebo tak?
- Schaschek
- Nováček

-
vše proběhlo v pohodě..prostě jsem stáhnul soubor a nainstaloval to..pak restartoval komp a šlo to..
- jansv
- Mírně pokročilý

-
No tak zkus flashnout zpátky originální firmware - lepší, nežli mít mechaniku nadobro v tahu.