MSI P965 Platinum (775, P965 + ICH8R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Deska MSI P965 Platinium vs. Core2Duo

Příspěvek od Vivec »

wolfdale jsou dvojádra, yorkfield jsou čtyřjádra a celá rodina 45nm se jmenuje penryn, neřiď se tim, co píše prodejce ;-)
a ano, deska zvládne 1333Mhz FSB
MickeyM
Nováček
Nováček

Re: Deska MSI P965 Platinium vs. Core2Duo

Příspěvek od MickeyM »

Po instalaci procesoru E8400 jak je uvedeno výše, se počítač zasekne hned na úvodní obrazovce. Nedostanu se ani do biosu, jediné co pomůže je ho vypnout. Při dalších pokusech to opět dopadne stejně. Vyzkoušel jsem i procesor E8300 2,83GHz 1333MHz s ním počítač najede bez problémů, přiopětovném osazení E8400 opět zásek. Přitom verze biosu je 1.8 a dle MSI supportu by měla fungovat E8400 bez problémů. Jak je vidět, moc to ta deska zkousnout nehce. Jelikož E8300 jsem měl na zapůjčku, budu muset koupit novou desku. Jinak mi bude ten E8400 na nic :D Pokud nikdo nemáte radu nebo tip jak to rozběhnout. Předem díky za pomoc. (jinak jsem ten 3GHz testnul v jinem počítači s novější deskou a tam naběhl v pořádku)
Wilik
Administrátor
Administrátor

Re: Vše o MSI P965 Platinum

Příspěvek od Wilik »

Pro instalaci a fungovani C2D 8400 bys mel mit BIOS verze 1.8 a samozrejme smazany CMOS pred spustenim PC.

Co se tyka fungovani, desky s cipsetem P965 byly puvodne navrzeny pro FSB 1066 MHz, ale diky kvalitnimu designu a napajeni je mozne u nekterych typu (obvykle vyssi rady ci pozdejsi revize) zpristupnit i dalsi rady CPU a nebo vyssi FSB. To se resi novejsim BIOSem (a pripadne mirnym pretaktovanim), ktery je pro spravnou funkcnost nutny. Ridit se clovek nemuze tudiz starsim tistenym manualem (ktery nova CPU neznal) nebo nejakym obecnym shrnutim (ktere se obvykle od vydani desky neaktualizuje), ale jen a pouze seznamem podporovanych CPU, ktery MSI uvadi.
HantaSK
Nováček
Nováček

msi P965 platinum + C2D E8400

Příspěvek od HantaSK »

link na zakladku
http://global.msi.com.tw/index.php?func ... rod_no=266

Caute , poprosil by som o radu od niekoho kto ma tuto zakladku + core2duo E8400 a bezi mu to . Alebo ked aspon niekto ma tusaka v com moze byt problem . :oops:

Podla stranky MSI v cpu supporte to ma bezat s 1.8 verziou BIOSu . Bios som updatol , namontoval cpu . Clear cmos . A zapinam a nejde . :evil:

Zastavy sa to pri "obrazku" alebo logu MSI . A podtym mi to pise toto :
press <tab> to switch to post or <del> to run bios setup
Ale hocico tlacim nepohne sa to .

Bios som "updatoval" ze msi live update vo wine , a skusil aj cez fdd ale ziaden rozdiel . CMOS clear : v manuali som nasiel iba ze je potrebene prehodit jumper a pak ho dat spat . ( nechal som ho prehodeny asi pol minuty ) ...

Neviem sa uz ako pohnut takze kazda rada potesi ..
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: msi P965 platinum + C2D E8400

Příspěvek od sam_217 »

Já bych ten BIOS flashnul AFUwinem http://www.ami.com/support/downloadagre ... npDrvID=90

myslim, ze muze byt chyba v biosu, sam tu desku ale nemam.....
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@NejdeOC Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 4x8GB Patriot Viper Steel 3866MHz@3600MHz CL16 // MSI RTX 3080 Ti Gaming X Trio X Asrock RX 9070 XT Plastic Legend // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“