Windows nevidí disk

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Nemesis92
Nováček
Nováček

Windows nevidí disk

Příspěvek od Nemesis92 »

Prosím poraďte mi někdo, když zapnu pc, BIOS normlně naběhne nahlásí se mně oba disky a pc se zapne bez problému. Ale windows mi druhý disk nenajde. Detekuje jenom systémový disk a nic jiného. ALE Hard drive inspector mi tento disk najde a bezproblémů sníma teplotu...SMART....Pokud se na disky podívám přes Správu v Tento počítač ,druhý disk se tam oběví ale není inicializovaný ani naformátován prostě jako bych připojil ůplně nový. Přitom sem tento disk používal zhruba půl roku bez problému. prosím poraďte jak tento disk opět zprovoznit bez ztráty dat pokud to nějak de. Děkuju
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows nevidí disk

Příspěvek od Bathory »

Nástroje pro zprávu - Správa počítače - Správa disků - tam se podívej proč nejde, možná budeš muset vytvořit oddíl, či formátovat...
Bathory
Nemesis92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nemesis92 »

Ono na tady todle sem se podíval jako první.....prostě je zobrazený jako neinicializovaný disk na kterém podle Windowsu nic není jenže včera sem z něho ještě poštěl filmy a tři měsíce mi normalně jěl....je to prakticky nový disk
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Co to je za Hdd? Utility od vyrobce jsi zkoušel? Tesdisk apod. taky?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Nemesis92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nemesis92 »

WD caviar 2500JB. už sem to skutil......přes partition magic sem obnovil celý disk.... jen nechápu jak mi moh zmiznout celý logický oddíl.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

To bys ale viděl i v té správě disků :)
Bathory
Nemesis92
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nemesis92 »

ale chápeš že prostě u toho nic napsaného není byl tam prostě disk bez oddílu jako kdybych prave ted prines naky absolutne nowy nenaformatovany disk
machacvaclav
Nováček
Nováček

Příspěvek od machacvaclav »

Nechce se mi zakládat nové téma. Popíši probléme : Měl jsem disk Samsung 320 GB rozdělený na tři části. Jedna část byla se systémem Win XP, druhá byla s Vistami 64 a třetí byl záložní disk bez systému. Přidal jsem disk WD 500 GB a nepodařilo se mi Samsung dát zase dohromady. Zapnul jsem si v biosu raid 0 a udělal se mi disk Nvidia stripe o velikosti 597 GB. Předpokládám, že se spojil WD 500 GB a Samsung záložní disk o velikosti 90 GB. Nainstaloval jsem Visty 64 a samozřejmě teď nevidím zbytek disku Samsung. Na nich jsou pravděpodobně oba systémy, jak jsem uvedl shora. Dotaz zní mohu se k nim nějak dostat, aniž bych rušil raid? Existuje nějaký program, který by viděl zbytek disku? Je to nějakých 200GB, které by se mi hodili jako záložní disk.
štanda
Nováček
Nováček

Příspěvek od štanda »

Dobrý den mám podobný problém. Postavil jsem staro nový PC - 60GB starší disk připojený přes ATA a nový 320GB připojený přes SATA. Na tom starém je nainstalovaný Win XP a jede bez problémů. Jenže ten nový se mi neobjeví v Tento počítač. V biosu je a ve správce zařízení je taky a když na něj v tom správci poklepám tak prý pracuje normálně. Poraďte mě prosím jak ho mám zviditelnit (prosím co nejpodroběji). Díky předem
|MB: MSI K9A2VM|CPU: AMD Athlon X2 5200+|RAM: 4 GB|GK: Ati Radeon HD4830|HDD: Hitachi 60GB IDE + WD 320GB|DVD±RW LG|OS: Win 7|ZDROJ: SEASONIC 500W|
MaWa napsal:
vezmeme-li v úvahu kvantovou singularitu magnetického pole jednoho bajtu a budeme-li dále uvažovat hmotnost krávy rovnu podílu hmotnosti bagru a jahody, musí nám vyjít, že pokud je rotační elevace terestriální sondy rovna odmocnině z pí, tak tam durex 700mhz pojede
štanda
Nováček
Nováček

Příspěvek od štanda »

Takže problém jsem vyřešil sám. pro ostatní kdyby měli stejný problém-stáhněte si z ofic. stránek program WD tools a v něm zvolte utilities a to poslední - chtělo to jenom zformátovat :lol:
|MB: MSI K9A2VM|CPU: AMD Athlon X2 5200+|RAM: 4 GB|GK: Ati Radeon HD4830|HDD: Hitachi 60GB IDE + WD 320GB|DVD±RW LG|OS: Win 7|ZDROJ: SEASONIC 500W|
MaWa napsal:
vezmeme-li v úvahu kvantovou singularitu magnetického pole jednoho bajtu a budeme-li dále uvažovat hmotnost krávy rovnu podílu hmotnosti bagru a jahody, musí nám vyjít, že pokud je rotační elevace terestriální sondy rovna odmocnině z pí, tak tam durex 700mhz pojede
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“