Asus GF6600 128MB - chyby v obraze

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Asus GF6600 128MB - chyby v obraze

Příspěvek od Novotak33 »

Ahoj, mám problém s grafikou, kterou jsem napsal v předmětu. Občas se mi třeba při hře mafia začne zlobit stín u auta, ve kterém jedu ( tzn. občas to problikává ten stín, jakoby tam chvíli byl a chvíli nebyl ) a při normální práci ve Windows při přehrávání DivX objevují ve videu ( hlavně v černých místech ) barevné tečky. Je to normální nebo grafika odchází ?
Díky za odpověďi
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Chyby v obraze u Asus nVidia GeForce 6600 128Mb

Příspěvek od jansv »

Ahoj, není to normální. Netaktoval jsi grafiku? Jak dlouho jí máš?
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Grafika je stará 3 a půl roku, zkoušel jsem ji taktovat ještě ve starém PC ale poté jsem to vrátil na normální takty. Myslíš, že bych si měl honem koupit nějakou novou grafiku? nebo to tahle ještě tak rok vydrží? Je ale zajímave, že např ty barevné puntíky mi hází jenom v tom Media player classicu.
EDIT:
Jeětě mi ty černé puntíky házela při přehrávání Youtube videa, když jsem pod ním měl puštěný přehávač DVD, tak to jakoby ''prosvítalo''.
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Vzhledem ke stáří by jsem být tebou sháněl novou grafickou kartu. Rok to už asi nevydrží. Jo a ještě zkontroluj teplotu graf. karty a napiš jí sem, jestli to není přehříváním (ale to si nemyslím). A to, že tečky jsou jen někde, je běžný jev, znám z vlastních zkušeností. Jestli chceš poradit s výběrem karty, napiš přibližné požadované vlastnosti a něco navrhnu.
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

V normálu je to 55°C a při hře tak max 65 někdy i 70°C. Myslíš, že je to na brzkou výměnu? V tomhle se nevyznám. Když bych tam tu kartu nechal, tak kdyby odešla, odešla by v ''klidu'' ( tím myslím, že by nic nevyhořelo, jenom by nešel vůbec obraz ) nebo by odešla drastičtěj ( že by vyhořela a musel bych kvůli tomu měnit i motherboard, protože by se upekla :-) ).

Kdyby náhodou, tak jsem myslel na tuhle http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PE ... tml?&all=1 , nejsem nějaký velký pařan, stačí mi přehrávání FullHD videí a občasné hraní her.
Myslíš, že bych s touto kartou si zahrál např. Crysis nebo GTA 4?
EDIT:
Když si psyal, že tečky jsou běžný jev, to znamená, že to není chyba karty_?
Mimochodem, karta vynechává ty stíny jenom u mého auta, ale když normálně chodím, tak u mě všude stíny jsou!
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Nene, myslel jsem tím, že je běžné, že tečky jsou jenom někde, ne všude. Teploty karty jsou ještě v normě, tím to zřejmě nebude. Prostě to vypadá na chybu karty vlivem času. No a nevím nevím, jestly by jsi na tom rozchodil v hratelný kvalitě náročný hry, myslím, že jo - ale nemohu to potvrdit. Přeci jen, je to HD3870 a ta není zrovna nejnovější. Ale zase je za super cenu.
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Teď jsem zkoušel tu mafii a když jsem jel, tak mi za 10 minb ani jednou nevypadl stín. Nemůže to být tím, že jsem měl spuštěnej nějakej program anebo, že potřebujou přeinstalovat Windowsy? Tyt tečky mám taky jenom někdy a je jich tam hodně málo. Možná, že bych tu mafii vyděl na něco jiného a ne na graf. kartu, protože stíny jeli teď bez problému jak u ostatních aut, tak i u lidí, při pochodu. Podle mě to nebude stářím karty, ale buďto kvůli nějakému programu nebo nastavení.
P.S. u té mafie mám nastavené vyhlazování hran na 4x.
Díky za odpověď.
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

No teoreticky by se mohlo jednat o velké vytížení CPU ostatníma programama, ale stejně to převážně vypadá na grafickou kartu... Zkus tedy před hraním ukončit všechny nepodstatný procesy, popř. i Antivir.
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Tak jsem zkusil povypínat všechny nepotřebné programy, ale to nepomohlo a ono by to ani nepomohlo, protože mám dvoujádro, takže tam to vytížení je jiné. Ale přišel jsem na jinou věc a to je, že to občasné vypadavání stínů se děje pokaždé ve stejné části hry, jakmile z té části hry vyjedu, tak to vypadavání přestane a musím znovu vjet do té úrovně aby to začalo znovu blbnout ty stíny.
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

No zkus, jestli můžeš, tu grafiku dát třeba do jiného PC. Prostě ověřit, jestli je to grafikou. Ale stále si myslím, že ano. Ale chce to ověřit.
Novotak33
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Novotak33 »

Bohužel nemám, ale pokud by to bylo tou grafikikou, tak by i ostatní stíny byly špatné, ne? A ty nejsou špatné nikdy v žádné časti hry. Nevím, v jiných hrách jedou stíny bez sebemenšího problému.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“