Výpis tracert (pingy)
Moderátor: Don
- TommyT
- Začátečník

-
Výpis tracert (pingy)
Prosím Vás, mám asi nejaký problém s packet lossmi. Prejavuje sa to najmä lagmi multiplayera v hrách. Mám DSL internet, modem, wifi router a wifi kartu.
Vedel by mi prosím niekto preložiť čo znamená tento výpis z príkazu tracert?
http://img514.imageshack.us/my.php?image=tracertyi2.png
Ktorý ping je u mňa po router, po modem a ktorý je už mimo mojej domácnosti?
Rád by som zistil, kde je problém, či to nie je spôsobené routrom alebo samotným wifi spojením.
Vedel by mi prosím niekto preložiť čo znamená tento výpis z príkazu tracert?
http://img514.imageshack.us/my.php?image=tracertyi2.png
Ktorý ping je u mňa po router, po modem a ktorý je už mimo mojej domácnosti?
Rád by som zistil, kde je problém, či to nie je spôsobené routrom alebo samotným wifi spojením.
- srna
- Středně pokročilý

- TommyT
- Začátečník

-
Re: Výpis tracert (pingy)
Ok.
Skusil som prvé 4 IP samostatne nechať dlhšie pingovať a jediné čo strácalo pingy bola tá 4. IP čo sa končí 249.249. Avšak cez tracert vyhadzoval * aj modem. Tak čo?
Skusil som prvé 4 IP samostatne nechať dlhšie pingovať a jediné čo strácalo pingy bola tá 4. IP čo sa končí 249.249. Avšak cez tracert vyhadzoval * aj modem. Tak čo?
- srna
- Středně pokročilý

to je ale problem providera Telecom.sk podle tracertu
/me obcas taky tracert vyhodi * na routeru...
/me obcas taky tracert vyhodi * na routeru...

- Weslo
- Středně pokročilý

první IP je Wi-Fi router a druhá je DSL modem.třetí je BRAS ISP a čtvrtá bych řekl že je brána kam je routováno u ISP.
Vysoké odezvy jsou tedy jen na bráně.
což může znamenat:
1)dočasné přetížení (trvalejší by jim předpokládám nějak vyběhlo v alarmech a snad by to řešili)
2)na bráně nastaveno že ICMP (ping) má nejnižší prioritu - je odbavován jako poslední a proto jsou ty odezvy tak vysoké
v každém případě si myslím že by si se měl pozeptat u svého ISP
ThomasVT:zkus sem postnout tracert na herní server kde chceš hrát..
Vysoké odezvy jsou tedy jen na bráně.
což může znamenat:
1)dočasné přetížení (trvalejší by jim předpokládám nějak vyběhlo v alarmech a snad by to řešili)
2)na bráně nastaveno že ICMP (ping) má nejnižší prioritu - je odbavován jako poslední a proto jsou ty odezvy tak vysoké
v každém případě si myslím že by si se měl pozeptat u svého ISP
ThomasVT:zkus sem postnout tracert na herní server kde chceš hrát..
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- TommyT
- Začátečník

-
Keď mi aj modem raz za čas vyhodí vysoký ping, je to chyba modemu, alebo niekde medzi routrom a modemom? Myslím, že či to nemôže spôsobovať router.
Čo je BRAS ISP?
A trvá to už hodne dlho, veľmi dočasné mi to nepríde. Internet je 4G od Tcomu.
S tou prioritou si to ako myslel? Akože priorita je na rýchlosť, nie na pingy? Alebo ako?
Myslíš, že by bolo dobré kúpiť aj nový modem?
Napr. teraz mi tracert vyhodil toto:

Čo je BRAS ISP?
A trvá to už hodne dlho, veľmi dočasné mi to nepríde. Internet je 4G od Tcomu.
S tou prioritou si to ako myslel? Akože priorita je na rýchlosť, nie na pingy? Alebo ako?
Myslíš, že by bolo dobré kúpiť aj nový modem?
Napr. teraz mi tracert vyhodil toto:

- Weslo
- Středně pokročilý

modem ani router (to jsou ty první dvě IP) by to dělat neměl.
BRAS je něco jako velkej router kam se tvůj modem přihlašuje pomocí PPP tunelu - to je ta 3. IP
myslím to tak že ta zařízení mají nastaveno že na ICMP pakety (což je také ping) odpovídají až odbaví veškerý provoz - proto se někdy nedá zjistit jestli tam problém je nebo není.
Nový modem nic nevyřeší.
Jak už jsem psal bylo by lepší se zeptat u tvého ISP - ovšem předem upozorňuji že na 99% s tím nic dělat nebudou.
BRAS je něco jako velkej router kam se tvůj modem přihlašuje pomocí PPP tunelu - to je ta 3. IP
myslím to tak že ta zařízení mají nastaveno že na ICMP pakety (což je také ping) odpovídají až odbaví veškerý provoz - proto se někdy nedá zjistit jestli tam problém je nebo není.
Nový modem nic nevyřeší.
Jak už jsem psal bylo by lepší se zeptat u tvého ISP - ovšem předem upozorňuji že na 99% s tím nic dělat nebudou.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- TommyT
- Začátečník

-
Poznám jedného vcelku ochotného technika, ktorý ma má cestou, tak snáď.
Určite sa popýtam. Ale až budúci týždeň, keď bude po všetkých sviatkoch samozrejme.
Inak, ja som v sieťach úplný laik, aký "provoz" si tým myslel? Čo sú IMCP pakety? Prepáč, ale vážne nerozumiem, ako to funguje, tak mi to prosím vysvetli, budem Ti vďačný.
//
Teraz som si všimol, že na modeme kontrolka ACT (active), ktorá stále svieti odkedy nahrali nový firmware(predtým blikala pri prenose), raz za čas zhasne na nejakú polsekundu.
Určite sa popýtam. Ale až budúci týždeň, keď bude po všetkých sviatkoch samozrejme.
Inak, ja som v sieťach úplný laik, aký "provoz" si tým myslel? Čo sú IMCP pakety? Prepáč, ale vážne nerozumiem, ako to funguje, tak mi to prosím vysvetli, budem Ti vďačný.
//
Teraz som si všimol, že na modeme kontrolka ACT (active), ktorá stále svieti odkedy nahrali nový firmware(predtým blikala pri prenose), raz za čas zhasne na nejakú polsekundu.
- Weslo
- Středně pokročilý

Provoz na tom zařízení (BRAS Broadband Remote Acess Server jsem myslel.Většina profi prvků má možnost data přes ně tekoucí různě třídit a chovat se k nim různě.
ICMP - Internet Control Message Protocol - je jeden z protokolů který se zajišťuje provozní komunikace v síťích - je žádoucí aby u prvků u kterých se očekává vysoká dlouhodbá zátěž na takovéto servisní zprávy buď nereagovalo vůbec nebo až nebude mít zařízení co dělat (viz. výše)
bohužel jednodušeji to vysvětlit neumím.A tou kontrolkou bych se nezabýval.
ICMP - Internet Control Message Protocol - je jeden z protokolů který se zajišťuje provozní komunikace v síťích - je žádoucí aby u prvků u kterých se očekává vysoká dlouhodbá zátěž na takovéto servisní zprávy buď nereagovalo vůbec nebo až nebude mít zařízení co dělat (viz. výše)
bohužel jednodušeji to vysvětlit neumím.A tou kontrolkou bych se nezabýval.
- ThomasVT
- Začátečník

-
proc nekdo maze moje prispevky odsud...?!
// pardon rozdělil jsem tvůj problém do samostatného tématu SEM - jen jsem tě zapomněl upozornit.Omlouvám se.Weslo
// pardon rozdělil jsem tvůj problém do samostatného tématu SEM - jen jsem tě zapomněl upozornit.Omlouvám se.Weslo
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift