FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Re: FAQ: Jaký ventilátor použít.

Příspěvek od faugusztin »

Idealne je ho kompletne vypojit, a zapojit ho az ked zistis ze ostatne nestacia.
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Zdravim. Potřebuju 2 ventilátory 92mm Jde mi o ticho.

Máte někdo zkuženosti s: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61521
popř. jestli nevzít noctuu

Díky
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Sheep-Master píše:Thermaltake má nový větrák:
http://www.youtube.com/watch?v=phhgGwXI ... DFF3B.html

Vypadá to jak křiženec emzi ncotuou S12 P12 :D blíže k S12.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

to spíš vypadá jako ozdobný doplněk pro ženy u pc :-D každopádně, pokud to je na principu Noctuy, tak si za to Thermaltake nechá řádné zaplatit jako u fanů Smart Cas Fan
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

A tak ako je to u nich zvyk, papierova hlucnost bude urcite 17dB, realna vysoko nad beznymi ventialtormi :-D
SnoX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnoX »

Jaký mám použít chladič do Case Thermaltake Armor+. Vybral jsem si Airen Redwings. Jsou to dobre chladiče?

Ještě bych potřeboval nějaký dobrý větrák na CPU Intel C2D E7400
Case: CM Elite 330 CPU: Intel C2D E7400 @ 2.8GHz @ Arcitc-Cooling freezer 7 PRO
GPU: Gigabyte GTX260 896MB OC DDR3
RAM: A-Data Vitesta EE @ 800MHz HDD: WD Caviar 640GB WD6400AAKS
PSU: OCZ ModXStream 500W MB: ASUS P5Q Pro Mechanika: Samsung SH-S223F
LCD: Samsung 22" T220 OS:Windows Vista Home Premium 64bit SP1
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

SnoX píše:Jaký mám použít chladič do Case Thermaltake Armor+. Vybral jsem si Airen Redwings. Jsou to dobre chladiče?

Ještě bych potřeboval nějaký dobrý větrák na CPU Intel C2D E7400
Záleží co bereš pod pojmem dobrý? Jestli je ti jedno jakej to dělá bordel tak jsou dobrý.
Tichý jsou NOCTUA Enermax A Scythe ty lepší kousky.
SnoX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SnoX »

No právě že chci tíchy vetracky ale zase ne nejak drahý.Mohl by jsi mi je najit na alfě jeden cca do 250-300KC
Case: CM Elite 330 CPU: Intel C2D E7400 @ 2.8GHz @ Arcitc-Cooling freezer 7 PRO
GPU: Gigabyte GTX260 896MB OC DDR3
RAM: A-Data Vitesta EE @ 800MHz HDD: WD Caviar 640GB WD6400AAKS
PSU: OCZ ModXStream 500W MB: ASUS P5Q Pro Mechanika: Samsung SH-S223F
LCD: Samsung 22" T220 OS:Windows Vista Home Premium 64bit SP1
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Krovax píše:
Noctua mě zklamala výkonem. Na stejných otáčkách je Enermax Magma nebo Papsty tižší a daleko lepší průtok vzduchu.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

Mě docela překvapil Scythe Gentle Typhoon, mám ho zregulovaný a fouká dost, líp než Noctuy.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Mr. Dirk píše:
Krovax píše:
Noctua mě zklamala výkonem. Na stejných otáčkách je Enermax Magma nebo Papsty tižší a daleko lepší průtok vzduchu.
Mám doma 9x MAGMA a 7x Everest, můžu říct že everest je naprosto tichej, teplotní regulace funguje v pohodě. Podsvícení de vypnout. Mám doma jak 80 92 a 120 everestu a 120 magmy.
Mám i NOCTUA S12 a P12 pak i 92 noctui a 80. Mám doma i T-balancer tak pak můžu někdy vyzkoušet co se na jaký otáčky rozjede. Ale nejlepší volba pdole mě když člověk má regulaci a chce výkon je magma ta na 1500ot má snad průtok jak ultra kaze na 2000ot. Pokud člověk nemá regulátor tak everest oboje od enermaxu.

Magma běží i na 3,8V, T-balancer ale pravděpodobně do rozbíhací špičku.

jediný co mě trocho zaráží je příkon magmy je 4,8W a příkon P12 je 1,08W ???? Mě se zdá nějaký divný, oboje používá asynchorní motor se střídačem. leda že by noctua používala neodymový magnety, stejně by pak to bylo dost podezřelý.
green14
Nováček
Nováček

Příspěvek od green14 »

Potřeboval bych poradit s výběrem pár ventilátorů.
1) 80mm intake (nejlépe modře podsvícený)
2) 120mm na CM Hyper 212 (původní je moc hlučný) uvažuji o Nexus D12SL-12 BW, ale ten není nikde skladem. Jako další mě napadá Nexus D12SL-12 PWM, ale nevim jak je na tom z hlučností
3) 120mm do zdroje Asus A-45GA 450W - stejný jako dvojka, ale někde jsem četl že nexus v této poloze vydává nějaké divné zvuky :?:

Jde mi hlavně o hlučnost, ale Noctua nechci (cena).
Edye
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Edye »

potreboval bych poradit, chcy dat do bocnice vetrak 80mm a dozadu to same, ale nwm jestli tam bude rozdil v tech teplotach, a jestli tim nemuzu neco skazyt, a jeste sem premyslel nad windtunel tet mam na procesoru AC Apline Pro 7, tak ze bych to stim tunelem nejak udelal, de mi taky o hlucnost, ale zas tak to extreme nehaje roli, ale cena taky hraje roli, dik moc
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Prošel jsem si poslední strany tohoto threadu a moc z toho moudrý nejsem.

Potřebuju dva 120mm fany, jeden na chladič CPU (Thermalright SI-128 nebo tak nějak) a jeden dozadu casu jako outtake. Všude jsem četl chvalozpěvy na Noctuu, ale ty ceny mi přijdou krapet vysoký, přece jenom dát za větrák 450,- se mi moc nechce. Jde o výkon, ale když to bude i trochu tiché, tak se zlobit nebudu. A u těch dalších doporučovaných mi přijde, že každý se snaží protlačit to, co má zrovna doma :)
Goldnoob team proud member!
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Z dlouhodobeho hlediska jsem spokojenej s levnejma Nexusama (samozrejme lehce zpomalene) Ale laka me vyzkouset tu Magmu (Pry kombinuje jak vykon tak i ticho). Noctuu P jsem v ruce taky jeste nemel. Takze s tou ti taky neporadim.
Za kvalitni vetrak se holt plati. Treba ty nexusy byly driv 300kc/ks.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě je jasné, že za kvalitu se platí, ale zajímá mě, jestli za ty hříšný peníze dostanu od Noctuy opravdu něco super a nebo jestli není nějaká alternativa, která nabízí podobné vlastnosti, ale třeba za cenu o 150,- méně. Ale kromě té Noctuy už na nic nemůžu najít nějaké významně větší množství kladných ohlasů.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

noctua za ty prachy nestojí...
imho nejlepší fany jsou fakt nexusy, nebo pak zalman F3, kterej je ještě levnější, ale točí 1800ot, jenže je k němu přibalenej odpor pro snížení na 900ot. kde je výkonější jak nexus a při tom i tichý, navíc jsou v balení i gumový trny na uchycení
ale pozor, všechny tyhle levnější mají kluzná ložiska, takže se nehodí na provoz ve vodorovný pozici (zdroj), naopak vysmívaná životnost neni zas až takovej problém, nexusy se mi tu točej dva roky 24/7/365 a pořád v pohodě
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

A kterej Nexus máš přesně na mysli ? Nebo je to jedno ?

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54749
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54748
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54750

Ty dva první se liší nejspíš jenom bravou, ten třetí je jinej.

Ten Zalman nevypadá zle - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38760

Každopádně ceny méně jak poloviční, než za Noctuu, což je fajn.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja pouzivam ty CB a oranzove. V baleni uz taky najdes gumove trny. Driv nebyli
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“