Notebook bez hdd, slax z cd nevidi usb wifi
- Novak
- Nováček

-
Notebook bez hdd, slax z cd nevidi usb wifi
Zdravim, jsem uplne novacek co se tyce linuxu, tak omluvte prosim me dotazy. Mam notebook bez Hdd, nebyl tam ramecek, tudiz nemam do ceho dat disk(ramecek do tohoto notebooku asi nesehnatelne zbozi, jedna se o CLEVO 2800t). Nicmene procesor je 1,2 a ram ma 256mb. Nabootuju Slax verze 5... ale ten nevidi USB wifi belkin54...jak pridat ovladace do Slaxu? aby videl wifi? Kdyby se to povedlo rozchodit tak bych se slaxem byl spokojeny..Jinax Slax verze 6 nechodi vubec, proste to nenabootuje. Jo a notes nema moznost boot z USB, takze to je taky malinko komplikace, ale z cd to jede...predem diky za nejake info...
Fujitsu Siemens amilo Xa 1526,17",X2 1,8Ghz,Nvidia7600 (256MB),2GB RAM,160GB HDD WD 5400 rpm, 160GB hitachi 7200rpm
- bubanek
- Středně pokročilý

Re: Notebook bez hdd, slax z cd nevidi usb wifi
Ahoj. Zadej do konzole příkaz lsusb a napiš sem co to vypíše.
- Novak
- Nováček

-
v konzoli je root@slax:/# to se zmenit neda za to napisu /susb a napise me to -bash: /susb: No such file or directory........v usb mam pripojeneho usb wifi Belkina a usb flashku
Fujitsu Siemens amilo Xa 1526,17",X2 1,8Ghz,Nvidia7600 (256MB),2GB RAM,160GB HDD WD 5400 rpm, 160GB hitachi 7200rpm
- Novak
- Nováček

-
kdyz spustim informacni cetrum SYSTEM (KinfoCenter) tak v zarizenich USB vidim host controller 1 belkin high speed mode wireles a host controller2 flash disk.......
flash disk je funkcni a da se na nej zapisovat ale wifi nevidim..predem dik za jakoukoliv pomoc..
j a jeste takovy jeden dotazek...notes neumi boot z USB jak jsem napsal....kdybych chtel bootovat z usb flash disku...da se necim nabootovat z CD rom a pote nejakym prikazem spustit system z Flashky? preci jen naFlashce by byla moznost nejakych trvalych zmen to na cd nikoliv....
//edit Bubanek: Prosím příště použít tlačítko EDIT místo doublepostu. Děkuji.
flash disk je funkcni a da se na nej zapisovat ale wifi nevidim..predem dik za jakoukoliv pomoc..
j a jeste takovy jeden dotazek...notes neumi boot z USB jak jsem napsal....kdybych chtel bootovat z usb flash disku...da se necim nabootovat z CD rom a pote nejakym prikazem spustit system z Flashky? preci jen naFlashce by byla moznost nejakych trvalych zmen to na cd nikoliv....
//edit Bubanek: Prosím příště použít tlačítko EDIT místo doublepostu. Děkuji.
- bubanek
- Středně pokročilý

Ok, ten příkaz je LSUSB ale malýma.
tak ještě jednou =)
A s tím bootováním z CD a ukládat data na FLASH jsem někde slyšel, ale nevím jestli to funguje zrovna takhle. Ještě se na to podívám
tak ještě jednou =)
A s tím bootováním z CD a ukládat data na FLASH jsem někde slyšel, ale nevím jestli to funguje zrovna takhle. Ještě se na to podívám
- Novak
- Nováček

-
Device 1 : 050d:7051 belkin components
Device 1 : 0000:0000
Device 1 : 0000:0000
- bubanek
- Středně pokročilý

Takže, vygooglil jsem návod, který by ti měl pomoct:
http://www.ab9il.net/linuxwireless/rt73.html
Zkus to, mělo by to zabrat.
http://www.ab9il.net/linuxwireless/rt73.html
Zkus to, mělo by to zabrat.