Pravděpodobně mam v pc - WinXP SP3 Profesional - nějak maiboot kterej se snaží odesílat poštu bez mého vědomí.Jakej soft by tohle dokázal odhalit a smazat?
Přišel sem na to náhodou když sem si nainstaloval na zkoušku Norton Internet Security 2009 a v systray mi začala vyskakovat ikona kontroly pošty s oknem kontrola odesílané pošty.Firewall to ale asi stopne protože po pár minutách se to zasekne a pak se NIS přihlásí na stránku technické podpory a nabídne jakousi informaci v angličtině.
Tak sem NIS2009 odinstaloval a dal sem na zkoušku Eset Smart Security a potom Avast Profesional a oba mi našli nějaký trojany v systému - oba dva zahlásily že je smazali ale mam podezření že mi furt v systému ležej.
Poradí mi někdo co s tím,jak 100% ověřit že je systém čistej?
Mailboot,co s ním?
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- jamaica
-
- cz68
- Nováček

-
Re: Mailboot,co s ním?
Zkus si nainstalovat krom antiviru taky Spyware Doktor.Ten tehle previtu najde a odstrani spoustu.
- jamaica
-
Díky za radu. Spyware Doktor situaci vyřešil. Našel 160 nákaz
A teď ať mi někdo vysvětlí jak teda fungujou antivirové programy ESET,Norton AVG a spol když se přes ně dostane do kompu tolik sajrajtu 
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Protože vir a spyware jsou dvě rozdílné věci. I když ESET NOD i ESET Smart Security by v sobě něco proti spywaru měli mít. Každopádně, proto existují specializované programy na spyware a jinou ware-havěť.jamaica píše:Díky za radu. Spyware Doktor situaci vyřešil. Našel 160 nákazA teď ať mi někdo vysvětlí jak teda fungujou antivirové programy ESET,Norton AVG a spol když se přes ně dostane do kompu tolik sajrajtu
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business