a kdys delal reinstall? Ja bych to cely zformatil
Tohle nejspis neni chyba ovladacu ale neco nekorektniho... taky se me cca pred pul rokem stalo, ze se mi v Crysisu "vyparili" zadni kola od aut. Ale me se to teda spis libilo Po reinstallu je to ok.
//kdyby ti ty textury prosvitali jeste vic, tak to uz je skoro 18+
Zdarek, kdyz zapnu pc tak se grafarna rozjede, vse v pohode. Po chvilce ale probliknou na grafice vsechny diody, kompl se vypne a asi za 5 vterin se zase zapne a tak porad dokola. Mam ati radeon 4870 od powercolor. Myslim ze to je grafikou. Dik za pomoc!!!
dada007 píše:Zdarek, kdyz zapnu pc tak se grafarna rozjede, vse v pohode. Po chvilce ale probliknou na grafice vsechny diody, kompl se vypne a asi za 5 vterin se zase zapne a tak porad dokola. Mam ati radeon 4870 od powercolor. Myslim ze to je grafikou. Dik za pomoc!!!
No jestli rpobliknou vsechny, tak to je od toho ze se restartuje PC (stejne kdyz zapnes PC). Ted zalezi jestli je to hodne pred celkovym restartem, nebo zaroven. V jaky fazi je zasek? Pri bios bootu? Nebo uz OS?
tak zdroj mam 800W gameedition od Xilence a dela to asi 10 vterin po tym co zapnu pc. A nerozjede se mi ani monitor, takze nevim jestli se nabootuje. A diody probliknou a restartuje se to.
Rada pro tvůj typicky netypický případ je typická, pokolikáté už.
Vyzkoušej ve svém kompu jinou grafiku, pokud se vše rozběhne, je grafika 99,9% příčinou tvých trablů, pro 100% jistotu je vhodné tu grafiku ještě odzkoušet v jiném kompu, zda se bude chovat stejně.
No a pak už můžeš uplatnit záruku u prodejce, že
no jeste bych zkusil i zdroj... tomu xilenci bych moc neveril.. juknul sem na diskuzi na czc a nekomu tam pri (pro ten zdroj) male zatezi daval na 3,3V vetvi pouze 2,8V .. takze tak. Muze to byt reset z nedostatku stavy. Ten zdroj bych vubec vymenil, za neco kvalitnejsiho.
Jo a PC speaker pripojenej mas? Ten nerika nic?
předem se omlouvám, pokud sem píšu dotaz, který byl již zodpovězen, ale 36 stran je na mě trošku moc a vyhledávání mi s problémem neporadí. Chtěl jsem se zeptat, jestli je normální, že když v ATI ccc v záložce ATI Overdrive po nastavení byť o 5MHz u GPU či MEM výš a dám Test custom clock, tak se nic neděje, teda vyskočí, že testuje, ale nemá to konce a pomůže jen zhození ve správci úloh. Jinak, když dám tes při nezměněné hodnotě, tak to po chvilce vyplivne pass, takže kde může být problém. Jinak zkoušel jsem RivaTuner, jako bývalý nVidiař a tam to jede normálně. Jinak RivaTuner se na overclocking ATI asi moc nehodí, a co by jste když tak doporučili pro ati?
Zdravíčko, před se přiznávám , že jsem naprostý laik... Ale přesto, nainstaloval jsem si nového fallouta.. a při spuštění, přestane odpovídat jde pouze ukončit. Někdo mi poradil, že si mám stáhnout nejnovějši ovladače. To jsem udělal. Leč je to ještě horší, dalši hry které normálně fachaly ( Oblivion, GothicIII) už taky padají ihned po zpuštění. Na druhou stranu třeba Crysis mi jede bez problému ve 1680X1050 s vysokými detaily...
mám ADM athlon(tm) 64 x2 Dual core processor 6000+ 3G ram, Windows xp, Ati radeon HD 4850
stáhl jsem si: Catalyst® Version 08.11
Driver Packaging Version 8.552-081028a-070226C-ATI
Mno jakákoliv rada je vítána, opravdu se v problému moc neorientuju...
hanzi729 píše:Zdravíčko, před se přiznávám , že jsem naprostý laik... Ale přesto, nainstaloval jsem si nového fallouta.. a při spuštění, přestane odpovídat jde pouze ukončit. Někdo mi poradil, že si mám stáhnout nejnovějši ovladače. To jsem udělal. Leč je to ještě horší, dalši hry které normálně fachaly ( Oblivion, GothicIII) už taky padají ihned po zpuštění. Na druhou stranu třeba Crysis mi jede bez problému ve 1680X1050 s vysokými detaily...
mám ADM athlon(tm) 64 x2 Dual core processor 6000+ 3G ram, Windows xp, Ati radeon HD 4850
stáhl jsem si: Catalyst® Version 08.11
Driver Packaging Version 8.552-081028a-070226C-ATI
Mno jakákoliv rada je vítána, opravdu se v problému moc neorientuju...
mas vsechny ovladace k desce..? Posledni DirectX a CCC funguji? Mozna to ale proste dela system - na to casto pomuze
Direkty mám i ccc jedou... Možná ještě bych k tomu dodal.. Když jsem hodil do mechaniky disk s Oblivion.. napsalo mi to že nebyl rozpoznán video harware... je to tedy nefunkujícími ovladači? Nebo teda rovnou sformátovat..? Každopádně díky za odpověď .
hanzi729 píše:Direkty mám i ccc jedou... Možná ještě bych k tomu dodal.. Když jsem hodil do mechaniky disk s Oblivion.. napsalo mi to že nebyl rozpoznán video harware... je to tedy nefunkujícími ovladači? Nebo teda rovnou sformátovat..? Každopádně díky za odpověď .
Dal jsi cisty system, pri vymene grafiky? Jestli ne, tak to preinstaluj, zvlast jestli si predtim nemel Ati.
K nerozpoznanemu HW, nevim sice jak Oblivion, ale jelikoz je oblivion starsi, nez grafika, muze to byt, ze ji proste pouze nezna.
No zapoměl jsem napsat že kompjůtr je funglovka. Žádnou jinou grafiku jsem na něm před tím neměl. Jinak i ten Oblivion běžel normálně.. problémy začly s aktualizací ovladačů... No zítra to pořeším s kolegou co mi složil počítač, tak uvidíme. každopádně díky za rady. Když tak tu pak napíšu v čem to bylo jestli na to příjdem )
Mám problém asi s grafikou Gainward HD4850 512MB Golden Sample. Konečně jsem měl čas něco zapařit tak jsem si vybral GTA IV a COD4. U GTA IV mi tak po 1-2 hodinách začně občas problikávat obraz. U COD 4 je to horší. Zapnu, dám start hry a po chvilce mi to ve Windowsech hodí VPU Recovery error z ovladačů nebo se mi rozhodí obraz a jedině pomůže tvrdý restart. Zkoušel jsem přeinstalaci Winů, ovladačů, hry. Ovladače jsem používal aktualní 8.12. Rozhodí mi to obraz také v 3D Marku 06, tak po půl minutě. Zkoušel jsem taky stáhnout takty grafiky z přetaktovaných výrobcem na takty klasické HD4850 a to nepomáhá. Teploty jsou asi celkem OK kolem 36°C v klidu a do 50°C v zátěži. Předpokládám že je to problém s grafikou a jediná možnost asi reklamace. Co myslíte?
Sonnyz píše:Mám problém asi s grafikou Gainward HD4850 512MB Golden Sample. Konečně jsem měl čas něco zapařit tak jsem si vybral GTA IV a COD4. U GTA IV mi tak po 1-2 hodinách začně občas problikávat obraz. U COD 4 je to horší. Zapnu, dám start hry a po chvilce mi to ve Windowsech hodí VPU Recovery error z ovladačů nebo se mi rozhodí obraz a jedině pomůže tvrdý restart. Zkoušel jsem přeinstalaci Winů, ovladačů, hry. Ovladače jsem používal aktualní 8.12. Rozhodí mi to obraz také v 3D Marku 06, tak po půl minutě. Zkoušel jsem taky stáhnout takty grafiky z přetaktovaných výrobcem na takty klasické HD4850 a to nepomáhá. Teploty jsou asi celkem OK kolem 36°C v klidu a do 50°C v zátěži. Předpokládám že je to problém s grafikou a jediná možnost asi reklamace. Co myslíte?
videl bych to, ze cosi se prehriva.. na mosfetech neco je? Pokud mas dobre vetranou skrin a nepoznas nikde chybu na tve strane, tak reklamuj.
Fofrer: chladič tam mám takovýto
Takže nevím jestli je chlazené vše potřebné. Chladič mi jede standartně na 50%, když nastavím manuálně 100% tak to dělá pořád stejné chyby. Teď jsem zkoušel ještě Far Cry 2 asi hodinku a cca 3x mi to probliklo. Takže některé hry +- jedou a něco téměř vůbec.
Skříň je větraná aspoň dle mého názoru dobře. Takže v tom by problém být neměl.