HELP PLS saphire hd 3650 512mb AGP!!!

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Davidek018
Nováček
Nováček

HELP PLS saphire hd 3650 512mb AGP!!!

Příspěvek od Davidek018 »

Dobrý den k vánocum jsem dostal novou grafiku ale po připojení do PC a nainstalování ovladaču mám problém že se mi ve hrách všechny nápise ukazují nečitelný a nesmyslný :-( v servise mi řekly že grafická karta je v poho a že mi všechno jede v poho a že neví čím to je :-( můžete mi poradit co s tím ??
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: HELP PLS saphire hd 3650 512mb AGP!!!

Příspěvek od aRIva »

Ovladače - zkus jiné.

Pokud nepomůže tak poradí jiní.
Davidek018
Nováček
Nováček

ovladaču jsem skoušel mnoho a nic :-( nemohlo by to bejt nekompabiliou se socketem A ? nkde jsem kdysi četl že socket A a AGP nemaj v lásce nějaký grafiky. grafiku jsem skoušel v jiným PC se socketem A a taky nic ale v PC se socketem 775 to jee v poho :-( sem bezradnej, už opravdu nevím co s tím :-( nějakej nápad ?
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aRIva »

Ještě mě napdá nějaký vadný kontakt, který by způsobil ty textové artefakty... je možné, že je to tím socketem A, ikdyž nadruhou stranu AGP sloty by měly být vždycky stejné.
Davidek018
Nováček
Nováček

vadný kontakt to nebude páč jsem to dneska skoušel u známého co má taky socket A a taky mu to blbne stejně jako mě :-( nějakej jinej nápad jak to můžu vyřešit ?
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

Ahoj, přeinstaloval jsi OS před použitím nové karty? Nebo alespoň odinstaloval původní ovladače, dal novou grafiku a poté nové ovladače?
Zkus v základní desce v AGP slotu vyfoukat prach, nejlépe stlačeným vzduchem, ale stačí i pusou.
Napiš sem, co máš za sestavu.
Davidek018
Nováček
Nováček

mám PC athlon XP 1700+ 1gb ram 120gb hdd základní deska asus A7V600-X jinak windows jsem si přeinstal hned jak jsem poprvé dal do PC tu novou grafiku :-)
roman00
Nováček
Nováček

Příspěvek od roman00 »

Procesor k ničemu a taková dobrá grafika??? hmmm nevím k čemu ti to bude když ten komp brzdíš procesorem jako prase
Procesor: AMD Ryzen 3600
Grafika: GAINWARD GeForce GTX 1660 Super 6G GHOST OC
RAM: 2x HyperX 8GB DDR4 3200MHz
Základní Deska: MSI X470 GAMING PLUS
jansv
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jansv »

No je pravda, že procesor je doopravdy starý kousek, grafiku lze využít tak přibližně z 1/2 vlastností. Ale měla by stejně jít úspěšně nainstalovat...

Je možné, že si prostě grafika nechce sednout a spolupracovat s tvojí základní deskou.
Ten známý, u kterého tato grafika šla má jaký CPU a zákl. desku?
Davidek018
Nováček
Nováček

tak co mi doma koupily to mám :-) já si to nevybíral ten dárek, nějakej nápad jak do rozfrčet ??

//edit Don: Presun do spravne sekce
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

ATI mají velice rády KT600, což myslím, že máš. V tomto případě je to jednoduché -> v biosu nastav pro AGP vyšší napětí, zvyš FSB pro AGP (má to více MHZ), AGP vyzkoušej nastavit jen na 4x. Pokud nic nepomůže kartu vyměň za nVidii do AGP.

...
Davidek018
Nováček
Nováček

a co mám dělat pokud moje základka nepodporuje změnu napětí ani frekvence AGP v biosu ? :sad:
Smajchl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smajchl »

ahoj lidi, mám ten samej problém. Mám grafiku tu samou akorát od powercolor a dělá mi to ve hrách. Zkoušel jsem spoustu ovladačů a nastavení v ovladačích a nic. Hry mi po pár minutách padnou, zasekne se obraz třeba v animaci (např. fifa 09, když oslavují gól), se to sekne, za pár sekund to hodí černou obrazovku a musím natvrdo restartnout. Ale např. u Beijing 2008 mi ho hází ve hře artefakty, nějaký velký trojúhelníky a další jiný koniny a mezi tím, problikává hra. Nevím, jestli mám kartu reklamovat. Před tím jsem tam měl gf5200 fx a vše bylo v poho, akorát jsem si novější hry nezahrál. Teď mě napadlo, jestli by nepomohl update biosu desky, ale nevím nevím....
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Smajchl píše:ahoj lidi, mám ten samej problém. Mám grafiku tu samou akorát od powercolor a dělá mi to ve hrách. Zkoušel jsem spoustu ovladačů a nastavení v ovladačích a nic. Hry mi po pár minutách padnou, zasekne se obraz třeba v animaci (např. fifa 09, když oslavují gól), se to sekne, za pár sekund to hodí černou obrazovku a musím natvrdo restartnout. Ale např. u Beijing 2008 mi ho hází ve hře artefakty, nějaký velký trojúhelníky a další jiný koniny a mezi tím, problikává hra. Nevím, jestli mám kartu reklamovat. Před tím jsem tam měl gf5200 fx a vše bylo v poho, akorát jsem si novější hry nezahrál. Teď mě napadlo, jestli by nepomohl update biosu desky, ale nevím nevím....
A co máš za zdroj? Taky jsem musel dát PC do servisu kvůli grafickým artefaktům, dělalo to takový černý trojůhelníjky, chyby textur, blikal obraz a vyřšil to silnější zdroj. Teď mám 500W na můj ATI radeon X1950Pro a celkem pohoda. Zkus si třeba od kámoše půjčit zdroj, nebo tak :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Smajchl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smajchl »

zdroj jsem tam zkoušel silnější - 400W fotron. Nyní tam je obyčejný 350W. Myslím, že tím to není.....
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Davidek018 píše:ovladaču jsem skoušel mnoho a nic :-( nemohlo by to bejt nekompabiliou se socketem A ? nkde jsem kdysi četl že socket A a AGP nemaj v lásce nějaký grafiky. grafiku jsem skoušel v jiným PC se socketem A a taky nic ale v PC se socketem 775 to jee v poho :-( sem bezradnej, už opravdu nevím co s tím :-( nějakej nápad ?
Nejčastějším řešením bývá update BIOSu základní desky a ovladačů pro chipset.

Zkus si projít toto vlákno Řešení problemu 0x80004005 s Radeony pro AGP
Smajchl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smajchl »

tak, teď mi to padá hned jak najedu do hry, menu funguje, ale jak začne hra samotná, tak to padne modrou smrtí s chybou ati2dvag. Zkoušel jsem nové ovladače, apg4x a fw vypnout a nepomohlo. Takže asi zkusím reklamačku grafiky... :(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Zkus ještě to co jsem doporučoval uživateli Davidek018...
Smajchl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smajchl »

Krteq píše:Zkus ještě to co jsem doporučoval uživateli Davidek018...
update biosu jsem zkoušel. Ještě myslíš ty ovladače, jak si tam hodil ten odkaz?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 4. led 2009, 20:13, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“