Zkusil bych v zatezi pouhym "pohmatem" vyzkouset, jestli se to nekde extremne nezahriva.. zvlaste u tech mosfetu na konci karty. POzor Teple to bude urcite!
Pokud mas tu moznost, vyzkousej ji jeste u znameho a pak nezbyva nez reklamovat.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

no.. jakou k tomu mas vubec sestavu a OS? Mas po prechodu na tuto kartu preinstalovany system?Sonnyz píše:Tak jsem vyzkoušel tu teplotu těch mosfetů a nepřišlo mi to nějak extra teplé. Takže tady bych tu chybu neviděl. U známého bohužel možnost vyzkoušet nemám, takže vidím to asi na jedinou možnost a tou je bohužel reklamace. Teda pokud tě ještě něco nenapadá.

Systém jsem měl pár dní nepřeinstalovaný a dělalo mi to samé, tudíž jsem myslel, že je to tím systémem, ale dělá to i po čisté instalaci Windows XP SP3. Zbytek sestavy: Intel E5200 2,5GHz, 2GB RAM, 450W zdroj.Fofrer píše:no.. jakou k tomu mas vubec sestavu a OS? Mas po prechodu na tuto kartu preinstalovany system?Sonnyz píše:Tak jsem vyzkoušel tu teplotu těch mosfetů a nepřišlo mi to nějak extra teplé. Takže tady bych tu chybu neviděl. U známého bohužel možnost vyzkoušet nemám, takže vidím to asi na jedinou možnost a tou je bohužel reklamace. Teda pokud tě ještě něco nenapadá.
Jeste teda presne nechapu, co je to probliknuti obrazu... blikaji textury na objektech, nebo cely obraz zhasne?? A v 3D marku se to rozkostickuje?
Zkus kdyztak vetsi underOCtreba na 350/1000Mhz a vyzkousej neco zahrat. Pokud se to zase projevi, tak bych si nebyl az tak jistej vadnou kartou.

Tim se to podle me zuzilo na grafika / zdroj. Zdroj je kvalitni? Pokud by sis s tim chtel vyhrat, tak najdi nejnizsi nestabilni frekvence a pote podtaktuj procesor (ale ne brutalneSonnyz píše: EDIT: vyzkoušel jsem ty takty 350/1000 a tam to jede bez problému, až teda na ten výkon.

snad ano, ale Corsairy maji jen 1x 12V vetev, mozna muzes zkusit i nejakym voltmetrem zmerit kolik tam je V. (co ukazuje deska je nespolehlive)Sonnyz píše:Zdroj je si myslím kvalitní Corsair VX450. Zkusím teda ještě to co doporučuješ. Grafika je napájena ze samostatné větve, nic dalšího zapojeného tam není.

tak to zdroj nebude, me uz nic nenapadaSonnyz píše:Tak jsem zkoušel teda podtaktovat procesor na cca 1,25GHz a 0.83V + zapojen jeden disk místo čtyřech. Grafika taky podtaktována a pořád mi dělá tyhle anomálie. Bohužel voltmetr doma nemám. Jedině můžu napsat tu nespolehlivou informaci z desky na 12V větvi mám 12.04V při zátěži.

Tvuj problem je zrejme v nedostatecnem chlazeni napajeci kaskady.Pasivy na ne a ofukovat.Stahni si posledni gpu-z a uvidis jak to leze k 100st.drhori píše:Taky se připojuji k problému...

To znám,sniž OC nebo zkontroluj ten chladič,jestli všude vše správně!drhori píše:Taky se připojuji k problému, protoze pri hrani her mne treba trikrat hra (CoD 4,5, Crysis,Bioshock) vykopne a pisne ze byl obnoven ovladač nebo zamrzne uplně.Zkousel sem všechno update biosu na grafarne, ovladače všeho možnýho a nevim čím by to ještě mohlo být. Grafarnu mam s accelerem, dvěma 120 a zvrchu tam mam pasivu jak ... a všechny sou opět ofukovány větrákem, takže teplotama nebo tak to být nemůže. V zátěži mam max při Furmarku na extrem teplotu na regulatorech 98°C a na jadru okolo 45°C. Zkoušel sem taky měnit takty a houbelec. Grafarnu mam od Sapphiru a problémy jak Sonnyz

Tak zkus co sem radil Sonyz .. zkus ji lehce / tezce podtaktit. Mas na to kvalitni a silny droj? Potom ten plech si mel dole, takze nemohl odpadnout nejaky kus chladici hmoty? Treba z VRM, ktere neukazuji teplotu? (horni 2) Pripadne z RAM - zkus snizit frekv. treba jenom jim.drhori píše:no tak sem to vše zkontroloval a vypada to že je to O.K. připojuju par fotek jak to u mě vypada, ty draty kolem sou teplotni cidla a zvukovka. Jinak bych řek, že to chlazením nebude viz obrázky. Zapomněl sem podotknout že ty teploty regulatoru okolo 98°C jsou když mam přetaktováno na 800/1000 a ve furmarku mam extrem burning mode jinak když to dělam přez chlupatou kostičku ati toolu tak teplota nikdy nejde přez 78°C na regulátorech. Jinak to padán je v podstatě aji při základních taktech aji při OC.