Zvláštní takty

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zvláštní takty

Příspěvek od aRIva »

Právě mi přišla nová 4670.
Je problém, že ve 2D má takt jádra 165 MHz, ve 3D se takt sice zvýší, ale pak kolísá mezi 790 a 165, což je dost podezřelé.

JDe mi o to, že když porovnávám se starou GeForce 7600 GS, tak:

ve World of Warcraft mám míň FPS, nepřekročím 50 (většinou tak 30-40) bez AA, cca stejné jak u 7600 GS
ve X3: Reunon odhaduju lepší, ale pořád mám podle mě málo.
No a v TMNations Forever mám tak dvojnásobek, jenže jde o to, že v testech má 4670 na max. detaily 60 FPS, já mám na vysoké (ne max-) kolem 25 FPS. Dokonce s vyplým anti aliasingem a v jednoduché trati jsem už zaznamenal míň jak 25 FPS, už se to trhalo.

Drivery mám, Power Play jsem chtěl vypnout ale nenašel jsem kde. Četl jsem FAQ tady na fóru, předtím jsem odinstaloval nvdici drivery, projel to Driver Sweeperem a vyčistil registry TuneUp Utilities.

Poslední možnost je reinstal systému, ale chci vědět, jestli není jiná možnost.

Sestava:

Intel Pentium 4 3,2 GHz
2GB RAM
Radeon HD 4670
Win Vista
Fortron 400W

díky moc

EDIT: Ještě je zvláštní, že ikdyž v Catalystu vynutím 4x Antialiasing, ve WoWu ho stejně nemám.
Naposledy upravil(a) aRIva dne úte 30. pro 2008, 13:56, celkem upraveno 1 x.
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní takty

Příspěvek od aRIva »

Řekl bych, že mám víc FPS, ale na to, že mezi GeForce 7600 GS a HD 4670 je dost propastný rozdíl jsem čekal mnohem lepší výkon...
postel114
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od postel114 »

myslim ze by mohl byt problem v processoru....
bratr ma p4 3.0GHz a X1950XTX, kdyz procak pretocim na 3.9GHz tak je tam rapidni narust FPS.Nejspis ti procak brzdi kartu svou datovou propustnosti...skus pretaktovat a zmer narust FPS, tot moje rada.
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aRIva »

Mám jádro presscot a nejaky horsi chladic... Prescotty jsou hodne velke topitka... no a že procesor bude brzda mi bylo jasné, je dost možné že je to pravda, časem koupím nějaký chladič nebo zrovna procesor.
postel114
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od postel114 »

jasny:-) presne vim o cem mluvis, ja to zkousel na 531cce- tj. prescott 3.0GHz 1MB cache.Uplne by postacilo pentium dual core E2200treba, lehce pretocit a je to perfektni procak ktery uz v zadnem pripade nebude limitovat grafickou kartu...jinak zkusit to muzes i ted, pust nakou hru, uloz si ji, a zmer pocet fps na nejakem nemenicim se miste.Potom popozen CPU treba o 400MHz a nacti tu hru, presne to misto, a jestli budes mit vice fps tak mas presne problem pomaleho cpu...
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aRIva »

Zkusímv nějakém 3D MArku... procesor jsem ještě netaktoval, tak bude zkušenost no.
postel114
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od postel114 »

jojo, doporucuju 3dmark 05/06, starsi uz nejsou tak objektivni, 3dmark 01 by ukazoval na tej 7600GS jeste vyssi vysledek:-D
Atapi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atapi »

to prepinani taktu... jestli si to meril v nejaky nenarocny hre (treba wow co pises), tak je dost mozny ze to kartu nezatizi na tolik, aby se vubec prepla do "3D rezimu" (v uvozovkach, protoze o tom jestli pojede karta na pomalejsich taktech nerozhoduje to, jestli je karta ve 2D nebo 3D, ale vytizeni). Ja hraju jeste obcas Lineage a moje HD3850 se prepne jen v nejnarocnejsich situacich (desitky-stovky postav na obrazovce, ale stejne nejde vytizeni GPU nad 25%)
Obrázek
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aRIva »

Tak pak bych chěl vědět, jak vypnout PowerPlay nebo jak se to jmenuje :) ale zkoušel jsem tomu dát v RivaTuneru lowlevel kontrolu a jelo to cca stejne...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Pokud si mel na tyto sestave 7600GS,reinstal te stejne nemine,proto mas tak slaby fps.CPU je fakt totalni zoufalost,snad jeste horsi nez 0pteron 144 na 1,8Ghz.Karta potrebuje poradny CPU jako sul.
Mac...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Čistá instalace je to poslední řešení.
Zkoušel's DriverSweeper? => http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Dr ... -1655.html. :?:
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aRIva »

Zkoušel jsem odinstalaci nVidia driverů -> Drive Sweeper -> čistit registry přes TUU a pak instalace Catalystů

Reinstal se mi nechce :(
aRIva
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aRIva »

Tak nakonec z toho můžu vyvodit nějaké závěry, třeba to někomu pomůže.

Reinstaloval jsem systém, vrátil jsem se od Vista Ultimate 64-bit zpátky na XP, kde jsem měl i předtím 2x víc FPS než ve Vistě (což je očekávatelné). Teď se ve WoWu pohybuju kolem 50-70 FPS, což je v pohodě. X3: Reunion je taky o hodně lepší, ale tam je určitě limit procesor a pomalejší paměti.

Procesor mě určitě hodně limituje, což potvrzuje i fakt, že v manuálu ke grafické kartě je doporučený procesor nějaké dvoujádro (začíná to Athlonem 64) - C2D nebo Pentium DUO. Zkusím koupit nový chladič a přetaktovat, možná napíšu, jestli pozoruju nějaké zlepšení.

Dík za informace, LOCK prosím
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“