Jak s programem CamStudio...

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
jariquick
Začátečník
Začátečník

Jak s programem CamStudio...

Příspěvek od jariquick »

Dobrý den. Potřebuji prográmek pro zachycení videa na ploše mého monitoru. Nainstaloval jsem CamStudio (freeware) Když jsem zadal kodek DivX. zachytávání mi nefungovalo - Najela hláška: Chyba záznamu AVI souboru použitím současného kompresoru. Použít výchozí kompresor? Pokud zvolím ANO, uloží mi to do nějakého slabě komprimovaného videa a výsledný soubor je moc velký. Když jsem zvolil Xvid, jelo to, přestože kurzor se pohyboval hodně cukatě. Teď mi nejede nic. Jestli to nebylo tím, že jsem updatoval driver mé gr. karty. Při použití kodeku Xvid po startu ukáže prázdnou tabulku s nápisem Xvid Status. Dal jsem vše do původního stavu (driver graf. karty) Nahrál aktuální kodeky DivX a Xvid, ale problém přetrvává. Copak s tím? Děkuji za radu...
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
Surgical
Začátečník
Začátečník

Re: Jak s programem CamStudio...

Příspěvek od Surgical »

No, ono by to chtělo o něco silnější komp, pokud chceš komprimovaný záznam on-line.
Nebo můžeš použít ten výchozí kompresor, se kterým ti to jakž takž jde, a výsledné video pak off-line překomprimovat třeba ve VirtualDubu do DiVXa nebo XviDu dle vlastního uvážení.
jariquick
Začátečník
Začátečník

Re: Jak s programem CamStudio...

Příspěvek od jariquick »

Díky. Považuju to sice za řešení, ale myslel jsem, kdybych program častěji používal, tolik by nezdržovala následná konverze. Ale nakonec to bude asi nutné. Jen mi je divné, že do Xvid to zpočátku šlo, i když škubavě, a teď to nejde vůbec - vyhodí tabulku "Xvid Status"
AMD Athlon 2500+ Barton, Gigabyte GA-7VT600 1394, 512 MB RAM - Kingstom, Radeon 9550, Seagate 250 GB SATA II, OS: Win XP Home, SP2
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“