ahoj lidi, hraji tuto hru už asi tyden, vypnuty level max, level 25, zbroj opravenou Tesla atd, už mám všechny možny skill, semnou chodí pes a mutant, hru jksem již prolezl křížem krážem a mám nalezený skoro všechny místa chybí mi asi dvě, je to super hra, nevite někdo kde třeba najít v bunkru národní gardy heslo k počítači k otevření toho bunkru? Jsem fanda do této hry, je mi 36 let a jsem pařan asi od 14
jo a pokračování ve hře jsem vyřešil tím, že těsně před koncem tedy když mám jít zaktivovat počítač v čističce vody, tak se na to vykašlu a jdu ven a hraji dál
Protože mě to tak baví, u Falloutu stejně většinou přepnu do VATS. A zběsile zdrhat pozpátku a zaměřovat jde taky, jen trochu cviku to chce. Prostě si takhle zarelaxuju, je to aspoň změna.
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Tak dohráno.U posledního savu těsně před koncem mám 52:35:58.Hru jsem si nesmírně užil,šel jsem po hlavním questu,ale vedlejším jsem se nevyhýbal.Za celou hru jsem zemřel dvakrát (a to až na konci hry) což byl důvod nahrát poslední save,jinak ne.I když jsem něco pohnojil při konverzaci,nebo mě zranili,nevšiml si nějaký pasti apod.zkrátka jsem neloadoval a nesl všechny důsledky svýho konání.Nutno přiznat,že jsem hrál na lehkou obtížnost,chtěl jsem si to prostě vychutnat a hrát,ne být mrtvej v každý druhý přestřelce.Byla to bomba,průzkum tý pustiny a všech těch podzemí,nijak jsem nespěchal....Taky třeba uvést,že jsem ani jednou nepoužil fast travel,vždycky jsem všude došel posvejch.Považuju fast travel za mírnej podvod,protože při cestě přes půl mapy se vždycky něco stane,nějakej ten boj o přežití nebo rovnou člověk narazí na quest-prostě tuto funkci nepoužívám už jen z toho důvodu,že se mi Wasteland líbí a je tam co objevovat.
Jinak jsem si přečetl kritiku Dana Vávry.Je to poměrně složitý.On,jako vývojář se podle mě na celou věc dívá trochu jinak...Např.jak tam zmiňuje jak narazil na comp ve vodě zasažený radiací,který fungoval 200 let po výbuchu,kde uprostřed pustiny raideři berou proud atd....Je to jeho pohled na věc,za sebe říkám,že mě tyhle věci nějak ani nenapadnou.Chci se prostě bavit a vzít tu hru tak,jak mi jí servírujou a pokud mi sedne,je to v pořádku.Samozřejmě některý questy byly trochu ujetý,ale jako celek mě to bavilo,hlavní příběh mi tak blbej nepřipadá.
Jinak si dovolím tvrdit,že ti co hráli první Fallouty jsou v určitý nevýhodě,protože podle toho,co jsem našel na netu se jedná o bombu a F3 je pro ně zklamáním tzn.že to platí i naopak-ti co první díly nehráli,si F3 maximálně užili,jako něco novýho (i když jsem se taky párkrát neubránil pocitu,že je to Oblivion se střelnejma zbraněma,nicméně mi to nevadí).K těm,co první Fallouty nehráli,patřím i já,tudíž F3 je pro mě jedna z nejlepších her,co jsem kdy hrál.Vychutnat si tu atmosféru z first person pohledu byl prostě zážitek.Rozhodně naloaduju jeden z posledních savů před koncem hry a jdu plnit vedlejší questy.Jak jsem řekl-pro mě je to klidně hra roku.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Po přídání asi deseti modů je tahle je tahle hra mnohem hratelněnjší, s novýma texturama má i parádní grafiku - takže mě docela chytla.
Jen mam trochu problém . Tak po půl hodině hraní mi začnou klesat snímky, z cca 60 na kterejch hraju na 20-30 a to už se i trochu trhá. Když hru vypnu a znovu zapnu je zese vše ok, neví někdo co s tím??
Hele mě se stalo to samý,ale pouze když jsem testoval ty hi-res textury,když jsem je odstranil,bylo vše opět v pořádku.Tipoval jsem to na zahlcení grafický paměti,ale když to dělá i tobě na 4870X2 tak to tím asi nebude....Těžko říct....
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Píšeš po půl hodině,mě ty framy klesly asi po deseti minutách,tak že by to nakonec bylo tím?Ale jak jsem řekl,odstranil jsem textury a pohoda.Nakonec ono ty hi-res textury zase takovej zázrak nejsou,největší rozdíl je víc kamenitá zem,jinak jsem moc rozdílů nezpozoroval,těšil jsem jsem se na hi-res zbraně,ale ono nic...
Podle mě to docela zázrak je, mam přidaný textury u všeho - zem, baráky, zbraně, ksichty, oblečení... a hra vypadá úplně jinak. (teď sem pohlcenej hraním, ale až mě to trochu pustí a bude čas tak můžu nahodit nějaký screeny)
Jinak mi to odstarnění textur nepomohlo, ale něco na tom bude protože k tomu poklesu dochází když přejdu víckrát mezi lokacemi (např. pustina - kanály).
Nějaký další nápady?
Tak jsem dohrál hlavní dějovou linii a jsem z toho docela sklamanej ... Byla strašně krátká a celá se odehrála tak v půlce mapy. Ikdyž jsem plnil úkoly od všech postav který jsem v průběhu potkal (cca jen 23úkolů!), na velkou část mapy jsem se v podstatě nepodíval.
To mi příde docela podivný. Čekal jsem že mě příběh a úkoly který budu postupně dostávat provedou celým "Fallout" světem (jako tomu bylo v prvních dvou dílech), teď abych se místo toho začal jen tak potulovat a doufal že potkám něco zajímavýho (a nejhorší je že na příběh samotný to nebude mít žádný vliv).
Takhle podle mě vypadá maximální nevyužítí potenciálu hry. A je to fakt škoda, protože po pár úpravách byla hratelnost (i grafika) opravdu luxusní.
Jakou máš konfiguraci,co máš za kartu,jaký ovladače,jakou verzi hry,patch?Staženo,nebo koupeno?Jestli ztaženo tak bych se tu moc nešířil.....Nejsme jasnovidci...