Jak znovu připájet chipset nebo paměť?
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- LGA
- Začátečník
- termit256
- Začátečník
-
- rodnarox
- Nováček
-
Re: Jak znovu připájet chipset nebo paměť?
Vezmi grafiku k nekomu kdo ma zkusenosti s opravou a servisem mobilnich telefonu.
Takovy clovek totiz vlastni horky vzduch, specialni BGA rastr, a k tomu jeste specialni cin v masti.
Pokud je takovyto "servisak" zrucny, dokaze ti zminene BGA obvody za 20 minut napajet zpet a bude to jako nove.
Kdybych nemel levy ruce udelal bych ti to, ale uz 7 let jsem onen rastr v ruce nedrzel.
Howg
Takovy clovek totiz vlastni horky vzduch, specialni BGA rastr, a k tomu jeste specialni cin v masti.
Pokud je takovyto "servisak" zrucny, dokaze ti zminene BGA obvody za 20 minut napajet zpet a bude to jako nove.
Kdybych nemel levy ruce udelal bych ti to, ale uz 7 let jsem onen rastr v ruce nedrzel.
Howg
- NEONET
- Středně pokročilý
horky vzduch mame na skole, dokonce mame v tematickem planu se uvit pajet horkym vzduchem, jednou jsem videl servisaka jak mi delal TP pod procakem v siemenscu SX1, sundal procak (horkym vzduchem a vakuovou pinzetou, rizl tp a pak pomoci nejakeho ramecku horkym vzduchem napalil z5)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- socket
- Začátečník
ak prihliadas na to len aby to nejako snad fungovalo tak:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Ollie
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- marek00700
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
ste vsetci az na vynimku cocoti skuste si zapajkovat co i len dve nozicky ktore maju medzi sebou menej ako1,25 mm.Admin pls LOCK na tuto temu D"ň
- Atapi
- Začátečník
kdyz nejses levej tak to neni problem... ja sem obyc mikropajkou delal rozlomenou flashku (utrzeny USB a rozlomenej plosak s cestou) a nebyl to zas takovej problemmarek00700 píše:ste vsetci az na vynimku cocoti skuste si zapajkovat co i len dve nozicky ktore maju medzi sebou menej ako1,25 mm.Admin pls LOCK na tuto temu D"ň
krom toho nechapu proc sem pises, kdyz je prispevek pred tebou 2 mesice starej a cely tema skoro 2 roky
//SRNA: ja zas nahrazoval trafopajkou a dratkama cesticky na MB okolo BIOSu taky jsem takhle na stejnou MB pajel nahradni baterku.....deska chodila minimalne 2 roky mikropajka holt nebyla v dosahu
marek00700: neni duvod proc to zamykat
//Trinom: Tak tak. Kdo má levý ruky, tak mu to nejde. Trafopájkou jde pájet takřka cokoliv, třeba i CMOSy, jen to chce opatrnost.