Chybné zapnutí a vypnutí

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
MAOrh
Začátečník
Začátečník

Chybné zapnutí a vypnutí

Příspěvek od MAOrh »

Zdravím, mám dva problémy, jeden se týká zapnutí systému a druhý vypnutí systému... (Vista x64)

Při zapnutí PC mi vyskočí nabídka na výběr z více OS, ale přitom na disku mám pouze Vistu, to se zřejmě stalo tím že jsem slučoval disky přímo v instalaci Vist a oni si zřejmě na nějaký jiný oddíl než jsou nyní nainstalovýny tak si tam zřejmě někam uložily pár zpouštěcích souborů a teď je tu tento problém... Takže jde nějak udělat (smazat ty soubory) aby se mě to při startu OS neplatalo na výběr OS?

Když vypínám PC tak mě nsakočí obrazovka s nápisem vypínání a hned poté se (poprvé) vypnou všechny disky (je slyšet jak se ukotvojí hlavy), na to se ale hned znovu rozjedou na plné otáčky a znova se vypnou (podruhé), toto celé se ještě jednou opakuje (potřetí). Takže krom toho že to spomaluje vypnutí OS (cca o 30 sekund) tak to asi ani moc nedělá dobře těm diskům... Je nějaké řešení? Na předešlém OS to nedělalo a když jsem před týdenm nahodil Visty tak to začlo dělat...

Všem děkuji za rady... :wink:
V dnešní době je těžké být největším debilem, konkurence je veliká!
MB GIGABYTE B550 GAMING X V2 CPU AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-U12F GPU NVIDIA GeForce RTX 3070 RAM Kingston FURY Beast DDR4 32GB 3600MHz SSD WD Blue SN570 1TB HDD Seagate SkyHawk 16TB ZDROJ SEASONIC FOCUS GX-750 CASE Fractal Design Define 4+window MONITOR MSI Optix G273QF + Philips 55PUS8303
xxsawer
Začátečník
Začátečník

Re: Chybné zapnutí a vypnutí

Příspěvek od xxsawer »

Co se zapinani tyka...
Nevim jak to je ve Vistach ale v XP je primo na C:\ soubor boot.ini kde mas seznam OS, takze staci smazat ten nespravnej...

Co se vypinani tyka...
Nevim ale rozhodne to neni normalni. Dela ti to i v nouzovym rezimu? Co mas vsechno spusteny za programy, hod sem log z hijackthis, co mas uvedeny v eventlogu? Kolik mas disku a jaky? Dela ti to i kdyz je vsechny odpojis a nechas pripojenej jenom systemovej?
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Chybné zapnutí a vypnutí

Příspěvek od D00M »

ve vistě je ten soubor pro člověka nečitelný. ale je na to utilita, easybcd
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“