DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- zombux
- Odborník PCT

Re: DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
plánuju taky výměnu monitoru a nemám zrovna přehled v LCD. nejsem gamer, takže neřeším odezvu ve hrách a inputlag, po většinu času na tom budu pracovat ve windows, občas nějaký film a rekreační hraní, ale nechci TN protože na tom zpracovávám i fotky, takže potřebuju něco s pořádnými barvami. cena do těch 13k s DPH je ok. uvažuju o HP LP2475W, je to pořád tak zajímavá volba jako před pár měsíci? určitě nechci vysvícené LG. jaká další alternativa by přicházela v úvahu, Dell? asi bych se omezil na 24", případně něco malinko většího ale není to podmínkou. díky za vaše rady.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- petzed
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Dell je za obchodni cenu cca 14-15k podle me drahy. HP vlastnim a v nekterych chvilkach by mozna byla lepsi vetsi uhlopricka, ale je to hrozne individualni. v teto chvili bych pockal asi na to jak se vybarvy to LG. Vice modelu v podobne cenove relaci moc nenajdes. Jeste snad doprodej LP2465.
- zombux
- Odborník PCT

no, LG se mi příčí, jednak tu značku vůbec nemám rád, a jednak co jsem četl tak ty monitory jsou přesvícený. potřebuju něco co mi neoddělá oči 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Já mám s LG zatím (obecně, ne jen s monitorem) jen dobré zkušenosti. Druhá revize mi přesvícená nepřijde ani omylem, ještě nikdy jsem podsvícení nestáhl na 0 a to ani v hluboké noci.zombux píše:no, LG se mi příčí, jednak tu značku vůbec nemám rád, a jednak co jsem četl tak ty monitory jsou přesvícený. potřebuju něco co mi neoddělá oči
- Woyta
- Středně pokročilý

Tak jsem zkusil zmerit inputlag na mem HP LP2475w.
Myslim ze to neni spatny.
Omlouvam se za svetlost. A510 na tohle hrani neni idealni.

Myslim ze to neni spatny.
Omlouvam se za svetlost. A510 na tohle hrani neni idealni.

AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- petzed
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mne to vychazelo podobne od 25-35ms
- AlbiDC
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
podle toho co píšeš, tak Acer 2723 jednoznačně... na tu velikost se hrozně rychle zvyká, vůbec se jí neboj. tady ho mají snad nejlevněji.. http://www.pc-salon.cz a dodávají do druhého dnezombux píše:plánuju taky výměnu monitoru ........
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tak myslím, že Acer odpadá už z toho důvodu, že jde o AcerAlbiDC píše:podle toho co píšeš, tak Acer 2723 jednoznačně... na tu velikost se hrozně rychle zvyká, vůbec se jí neboj. tady ho mají snad nejlevněji.. http://www.pc-salon.cz a dodávají do druhého dne
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- AlbiDC
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
to není obyčejný Acer, ale kouzelný Acer, koukáš se na něj a vidíš SamsungSmith píše:tak myslím, že Acer odpadá už z toho důvodu, že jde o AcerAlbiDC píše:podle toho co píšeš, tak Acer 2723 jednoznačně... na tu velikost se hrozně rychle zvyká, vůbec se jí neboj. tady ho mají snad nejlevněji.. http://www.pc-salon.cz a dodávají do druhého dne
- zombux
- Odborník PCT

- AlbiDC
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
já si o obecných kvalitách týhle značky taky nedělám žádný iluze, obecně acery jsou dobrý tak někam do kanceláře, když se chce ušetřit, ale když jsem si prošel parametry tohohle kusu a viděl jsem cenu, tak jsem si řekl, že to risknu a když nebude vyhovovat vrátím ho a S-PVA panel (technologie Samsungu) nezklamal.
kdybych ho neměl před sebou a neviděl ho na vlastní oči, tak bych ho taky nikomu nedoporučoval
kdybych ho neměl před sebou a neviděl ho na vlastní oči, tak bych ho taky nikomu nedoporučoval
- Mr.Katana
- Začátečník

-
No však zaprvé je to panel Samsung, jak jsi řekl, takže můžou zmršit jen elektroniku a "obal"... Obal zmršili naprosto bez debat, krom toho, že je to esteticky naprosto hnusné to nemá ani základní možnost otáčet monitor bez toho, abych ho musel šoupat po stole (viz. "talíř" u LG a mnoha dalších včetně Samsungu) o dílenském zpracování bych snad raději ani nemluvil. S elektronikou si také zjevně nedali moc záležet, když je inputlag 50-70ms, což je sakra hodně. No a počkej za půl roku, za rok, až se ti vysere a budeš lítat po servisech, shánět náhradní monitor a takový radůstky života...AlbiDC píše:já si o obecných kvalitách týhle značky taky nedělám žádný iluze, obecně acery jsou dobrý tak někam do kanceláře, když se chce ušetřit, ale když jsem si prošel parametry tohohle kusu a viděl jsem cenu, tak jsem si řekl, že to risknu a když nebude vyhovovat vrátím ho a S-PVA panel (technologie Samsungu) nezklamal.
- AlbiDC
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
promiń, ale tohle už začíná zavánět trochu flamem... jen jsem se snažil podělit se o zkušenosti a když jsem ho vyhodnotil za dobrý, tak jsem ho i doporučil, nic víc..
esteticky na mě působí velmi dobře a dost pochybuju, že to dokážeš posoudit, když si ho neviděl na vlastní oči,.. to, že ho nemůžu otáčet, je sice mínus ale za ty peníze otáčení oželím..
pokazit se může každý výrobek a od toho je tu 2letá záruční doba.. mimochodem, první samsung, který jsem koupil šel také hned po týdnu do opravy, takže se chybám nevyhne žádná firma
esteticky na mě působí velmi dobře a dost pochybuju, že to dokážeš posoudit, když si ho neviděl na vlastní oči,.. to, že ho nemůžu otáčet, je sice mínus ale za ty peníze otáčení oželím..
pokazit se může každý výrobek a od toho je tu 2letá záruční doba.. mimochodem, první samsung, který jsem koupil šel také hned po týdnu do opravy, takže se chybám nevyhne žádná firma
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jo, ale jen u Aceru se tím už automaticky počítáAlbiDC píše:pokazit se může každý výrobek a od toho je tu 2letá záruční doba.. mimochodem, první samsung, který jsem koupil šel také hned po týdnu do opravy, takže se chybám nevyhne žádná firma
navíc 1920x1200 na 27" už má docela velký rastr ... radši koupit za stejné prachy o dost kvalitnější 24", než tohohle Acera.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
- Mr.Katana
- Začátečník

-
Žádný flame, to je mi líto, jestli jsi to tak pochopil. Stejně jako ty se jen dělím o zkušenosti s touto značkou a protože už nějaké jsou, tak si živě dovedu představit a logicky si odvodit, jak je na tom tento monitor.AlbiDC píše:promiń, ale tohle už začíná zavánět trochu flamem... jen jsem se snažil podělit se o zkušenosti a když jsem ho vyhodnotil za dobrý, tak jsem ho i doporučil, nic víc..
Jinak živě věc vidět nemusíš a můžeš říci, zda se ti líbí, nebo ne. Samozřejmě, že na živo si pak názor můžeš doladit, ale když uvidíš na fotce nějakou stokilovou stařenu, která zabírá celou fotku, tak těžko můžeš očekávat, že ve skutečnosti to bude štíhlá dvacetiletá modelka... A z mého pohledu je ten Acer rozhodně první případ. Jinak co se týče otáčení, tak to u mě byla podmínka, já to potřebuji několikrát denně... Jinak už bych byl asi vlastníkem HP 24"
A co se týče poruchovosti, tak u Samsungu je výjimka, pokud se takhle brzy musí reklamovat, kdežto u Aceru je naopak výjimka, pokud se do roka reklamovat nemusí, to je prostě fakt. Ale abych byl úplně upřímný, tohle LG mám jen díky absolutně nepochopitelnému stojanu Samsungu 215TW, který se prostě vysíral pravidelně a v servise to věděli, v Samsungu to věděli a nebyl to první ani poslední model, který jej měl (dle slov technika). Díky tomu jsem dostal své peníze po asi roce a půl zpět, takže jsem si bez problémů mohl dovolit tohodle drobka a ještě mi zbylo
- Fofrer
- Začátečník

ciste mimo diskuzi, ale co se ti na nem vysralo nelibilo? Me fungoval porad sice sem s tim netocil ani nemenil vysku denne, ale porad mi prisel OK. Ted je sice na reklamaci, ale protoze prestalo jit podsviceniMr.Katana píše: Ale abych byl úplně upřímný, tohle LG mám jen díky absolutně nepochopitelnému stojanu Samsungu 215TW
- Mr.Katana
- Začátečník

-
No vždycky, když ho člověk přetočil na výšku, tak v něm ruplo a od té chvíle se dal jen těžko zasunovat (vysunul se snadno) a navíc nedržel náklon nahoru, což mi bylo dost nepříjemné (i těch 5° bylo poznat). No a protože já monitor často převážím, tak mi obtížné zasunování bylo také dosti na obtíž, protože než o člověk narval do krabice... Tak jsem to šoupl jednou na reklamaci do Dilerisu (mám to tam rád, mohu doporučit, velice solidní a ochotní, dokonce mi půjčili náhradní monitor i když jen malinký a stařičký), potom podruhé, ale to už mi řekli, že stojan není ani v zahraničním skladě Samsungu, takže to posílali někam do Brna (nevím co tam je a proč ho tam vlastně posílali), ale tam to nestihli do měsíce vyřídit, takže mi vystavili dobropis a pohodkaFofrer píše:ciste mimo diskuzi, ale co se ti na nem vysralo nelibilo? Me fungoval porad sice sem s tim netocil ani nemenil vysku denne, ale porad mi prisel OK. Ted je sice na reklamaci, ale protoze prestalo jit podsviceniMr.Katana píše: Ale abych byl úplně upřímný, tohle LG mám jen díky absolutně nepochopitelnému stojanu Samsungu 215TW(jeste ze je zaruka 3 roky - papa dal po 2,5)
- honzis
- Nováček

-
Zdarec mám dotaz chci si koupit větší monitor na klasické použítí (video, hry, web) ale nechce se mi utrácet moc peněz, max pár stovek přes 8000. Poraďte bude mi stačit tenhle monitor http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUK4N nebo vzít menší ale dost možná lepší obrazovku http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUIEP
- beardie
- Středně pokročilý

oba su to TN panely, rozdiely v obraze teda budu minimalne
ak chces monitor iba na web/video/hry tak ti staci aj TN panel, tvoj vyber je dobry
ak by si sa venoval grafike a fotkam, tak by som ti odporucil vybrat si nieco z (polo-)profesionalnejsich modelov
ak chces monitor iba na web/video/hry tak ti staci aj TN panel, tvoj vyber je dobry
ak by si sa venoval grafike a fotkam, tak by som ti odporucil vybrat si nieco z (polo-)profesionalnejsich modelov
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- honzis
- Nováček

-
Nejsem žádný náročný grafik, hlavně chci vědět když si koupím http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... X23B1QUK4N jestli budu spokojen, nebo na co bych si měl u něj dát pozor